Szünetel az Est.Taxi működése és az online diszpécserközpont

Kiss Ádám Zoltán, 2003. május 29. 19:02
[smallimage 1 left] Az Est.Taxi, Budapest egyik jelentős taxivállalata 2003. május 29-től átmenetileg szünetelteti működését, ez idő alatt a cég weboldala is csak információs jellegű.
A ma 130 autóból álló parkkal rendelkező Est.Taxi Kft. 2001 őszén alakult azzal a céllal, hogy olyan minőségi szolgáltatást nyújtson a budapesti taxi piacon, amit korábban egyetlen másik szolgáltató sem nyújtott. Ennek egyik legfontosabb és leglátványosabb eszköze a kizárólag légkondicionált Citroen Xsara Picassókból álló autópark volt, ezen felül a cég számos extra szolgáltatást nyújtott ügyfeleinek, mint az on-line diszpécserközpont, az egyedi fizetési módokra lehetőséget adó Est.Taxi chipkártya-rendszer, gazdaságos ESTconomy tarifa és műholdas helyzetmeghatározó rendszer, melyekkel mások által nem kínált, egyedi szolgáltatáscsomagot biztosított.

Mivel mindezen speciális szolgáltatások bevezetésének illetve az autópark és a személyzet fenntartásának költségei hosszú távon meghaladták az üzleti tervekben előirányozott mértéket, az Est.Taxi tulajdonosai úgy döntöttek, hogy 2003. május 29-től szüneteltetik a cég tevékenységét. A döntés hátterében az a gazdasági és üzletpolitikai megfontolás áll, miszerint az Est.Taxi által bevezetett, fent említett minőségi utaztatást előtérbe helyező szolgáltatások nem váltották be a hozzá fűzött üzleti terveket és elképzeléseket.

Bartucz László, az Est.Taxi ügyvezetője elmondta: „Az Est.Taxi létrehozásánál a tulajdonosok célja az volt, hogy egy prémium szolgáltatásokat nyújtó taxivállalatot hozzanak létre. Az elmúlt időszak azonban azt bizonyítja, hogy a mai taxipiacon egy ilyen cég nem életképes." Az Est.Taxi jövőjére vonatkozóan több elképzelés is felmerült. A cég vezetői illetve a tulajdonosi menedzsment megkezdte a mindenre kiterjedő lehetőségek átvizsgálását, így többek között egy esetleges szakmai befektetőnek történő értékesítés is elképzelhető.
Kulcsszavak: GPS autotech

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59