Az Olivetti maga alá temetné a Telecom Italiát

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 26. 08:42
A részvényesek között szereplő nagy nemzetközi befektetési alapok heves ellenállásával szemben is a jelek szerint sikerül keresztülvinni a Telecom Italia összeolvasztását adósságtól súlyosan terhelt anyavállalatával, az Olivettivel.
A Telecom Italia törzsrészvényeseinek, azaz szavazati joggal rendelkező részvényeseinek szombati közgyűlésén minden bizonnyal megszavazzák a tervet, hiszen az Olivetti a törzsrészvények 55 százalékát birtokolja. Az Olivetti részvényesei hétfőn hoznak döntést az ügyben. Jóváhagyás esetén a fúzióra július végén kerül sor.

A fúzió miatt a szinte kilátástalan helyzetben lévő Olivetti terhei gyakorlatilag agyonnyomnák az adósságcsökkentésben jeleskedő és az elmúlt években gazdag osztalékot fizető Telecom Italiát, ugyanakkor a hosszú hierarchikus irányítási lánc miatt eddig viszonylagos mozgásszabadságot élvező távközlési vállalatot rövidebb pórázra is lehetne fogni.

A Telecom Italia részvénye az egyesülési terv márciusi megszellőztetése után súlyos veszteséget szenvedett. Azóta azonban szektortársait megszégyenítő ütemben emelkedett az egyesülés kapcsán végrehajtandó részvény-visszavásárlási akció reményében. A kisebbségben lévő nagy befektetési alapok és a kisrészvényesek érdekképviselete bírósági úton igyekeznek befagyasztani az Olivetti szavazati jogát. Az alapok azzal is fenyegetőznek, hogy az ügylet nyélbeütése esetén mindent megtesznek majd az új cég vezetőségének az eltávolítása érdekében.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

Reprezentatív kutatás a magyarok klímavásárlási szokásairól

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 20:15

AOMEI Partition Assistant Standard Edition 10.4.0

Az ingyenes partíciókezelő program képes a partíciónkat átméretezni, másolni, egy partíciót külön részekre osztani, klónozni, törölni stb.

2024. május 2. 20:09

Screamer Radio 2.8884.18519.0 (2024-04-28)

A Screamer Radio segítségével több ezer online rádiócsatorna műsorából válogathatunk, ezekből lehetőségünk van kedvencek létrehozására. A különböző csatornák között kereshetünk név, műfaj vagy ország szerint is.

2024. május 2. 20:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14