Oracle alkalmazásfejlesztés Tarantellával

forrás Prim Online, 2003. május 14. 20:10
Az Oracle átalakítja az alkalmazásfejlesztési módszerét egy olyan szoftver használatával, amely a központi alkalmazásfejlesztési környezet távoli elérését teszi lehetővé. Jerome Labat, az Oracle alkalmazásfejlesztési elnökhelyettesének elmondása szerint a cég hivatalosan a Tarantella Enterprise 3-at választotta a Tarantella Inc.-től a központosított fejlesztési modell átjárójaként.
„A Tarantella szoftverrel teljesen átalakul az alkalmazásfejlesztési folyamatunk" - jelentette ki Labat. Véleménye szerint a Tarantella szoftver nagyobb kontrollt biztosít az adat- és fejlesztési eszközök felett, valamint egyszerű és biztonságos elérést biztosít a fejlesztőknek, így jelentősen csökkenthető a fejlesztési idő és a fejlesztési költségek. Mindemellett pedig javul a termék minősége.

Guy Churchward, a Santa Cruzbeli székhelyű Tarantella vezetője elmondta, hogy a megállapodást hosszú távú „csapatmunka és együttműködés" követi az Oracle és a Tarantella részéről, amely körülbelül háromévnyi pilot projektet, kisebb telepítéseket és a határok feszegetését jelenti.

Megfigyelők szerint az Oracle-ügylet jelentős lehetőség a Tarantellának, amelyet az SCO divíziójaként alapítottak. Terméke két brit fejlesztőcég munkájából jött létre (IXI és a Visionware), amelyeket az SCO felvásárolt a kilencvenes évek elején. 2000-ben az SCO a három független divíziója közül kettőt leválasztott, és így Tarantella néven az alkalmazáselérést biztosító technológiákra koncentráló cég jött létre.

Az Oracle a Tarantella Enterprise 3 szoftvert használja „hogy megegye a saját főztjét" az adatbázis óriási központi alkalmazásfejlesztési rendszerének kiszolgálása közben - mondta Churchward. Körülbelül 6000 fejlesztőnek biztosítják világszerte a biztonságosan menedzselhető elérést a kézben tartható alkalmazáskód és adatok érdekében.

„Az egyik dolog, amit az Oracle számára lehetővé tesz ez a termék, az az, hogy mindent, aminek köze van a fejlesztéshez, egyetlen helyen lehet tárolni, Redwood Shoresben" - mondta Churchward. „Egy indiai fejlesztő szó szerint betárcsázhat a saját rendszeréből, otthonról egy ISP-be, és onnan a rendszerbe. Ezután a portálkörnyezeten keresztül a cég feladatot és jogosultságot adhat neki. Szállíthatja a kódot, az elérést, a fordítókat és minden egyebet, amire a munkájához szükség van."

„Ha valaki belép a rendszerbe kódot szerkeszteni vagy tesztelni, tudni fogja, hogy az érvényes, függetlenül a helytől" - mondta Labat. „Logikát adtunk a rendszernek, ami a Tarantella szoftver mögött helyezkedik el, így a munkatársaink megkaphatják a szükséges eszközöket, ott és amikor szükségük van rájuk. A Tarantella egypontos adminisztrációs rendszere egyszerű, központosított kontrollt biztosít a számunkra afölött, hogy ki mihez és honnan férhet hozzá, a felhasználói ID és rendszerallokáció függvényében."

Magyarországon is érdeklődés mutatkozik a Tarantella iránt, a kormányzati szférában és a bankszektorban. A Tarantella magyarországi disztribútora az Areco Systems Kft. (www.areco.hu)
Kulcsszavak: Tarantella Oracle SCO Areco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38