Az Epcos megsokszorozta a nyereségét

MTI Sajtóadatbank, 2003. május 8. 13:12
A német Epcos, a passzív elektronikai építőelemek második számú gyártója a világon, az üzleti éve márciussal zárult második negyedében 10,4 millió euró működési eredményt (EBIT) ért el, az egy évvel korábbi 2,6 millió helyett.
A tiszta nyeresége 8,9 millió euró volt az egy évvel azelőtti 1,3 millió helyett. Az elektronikai ipar számára általában is biztató hír értékét azonban csorbította, hogy az értékesítése viszont csökkent, 323 millió euróra az egy évvel korábbi 338 millióról.

Az elsősorban költségcsökkentésnek, elbocsátásoknak köszönhető nyereségadatok messze meghaladták az elemzők előrejelzéseit, az Epcos részvénye mégis esett, mert a cég gyenge előrejelzést adott. Korábban tartózkodott a profit-előrejelzéstől, és szerdán is csak annyit mondtak, hogy az eddigi eredmények alapján esetleg profit várható az egész üzleti évről. Az első két negyedév nyereséges volt, két korábbi veszteséges negyedév után. A korábbi óvatos becslést, hogy esetleg a forgalom is nő, szerdán nem ismételték meg.

Az sem biztató a jövőre nézve, hogy az árverseny az utóbbi időben még élesebb, és ezért a negyedévi új megrendelések értéke, 311 millió euró, már 6 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Az Epcos régebben a Siemens és a japán Matsushita Electric vegyes vállalata volt.

Az Epcos AG szerda délután 13,65 euró volt a frankfurti értéktőzsdén, 5,27 százalékkal olcsóbb a keddi, 14,41 eurós zárónál. Szerdán 14,61 eurón nyitott. Idén 14,82 és 8,75 euró között, ötvenkét héten belül 47,30 és 5,52 euró között változott az ára.
Kulcsszavak: Epcos +céginfo

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

Emberszabású robotok a gyárkapuban

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 16:00

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

Számítógép gyereknapra költséghatékonyan?

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 12:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59