A SiS készen áll gyártástechnológiájának ellenőrzésére

Tóth Kristóf, 2002. november 3. 19:39
A tajvani chipsetgyártó bejelentette, hogy az elmúlt héten felkérte a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság amerikai részlegét, vizsgálja meg a társaság új chipgyártási eljárását. A United Microelectronics Corp. (UMC) vezetői ugyanis a napokban elmondták, szerintük a Silicon Integrated Systems (SiS) még mindig alkalmazza azt a chipgyártási eljárást, amely sérti a társaság bejegyzett szabadalmait.
Mint ismeretes, a US International Trade Commission (ITC) a közelmúltban megtiltotta a SiS chipkészletek, illetve a SiS-alapú alaplapok forgalmazását az Egyesült Államokban, mert a társaság által alkalmazott chipgyártási eljárás sérti a UMC szabadalmait.

A SiS szerint a társaság chipjei már egy új eljárással készülnek, amely nem sérti a UMC szabadalmait, a gyártástechnológia ITC általi ellenőrzése azonban még eltarthat egy ideig. Mivel az Egyesült Államokba szállított SiS-alapú alaplapok leginkább a SiS650, SiS651, és SiS645DX chipkészleteket tartalmazzák, a társaság ezeket a modelleket kezdte el először gyártani az új eljárással. A régi eljárással készülő chipkészletek elsősorban az európai és ázsiai piacra kerülnek, mivel ezen területeken a SiS szabadon forgalmazhatja a szóban forgó megoldásokat. A SiS szerint a november közepétől szállított chipkészletek már kivétel nélkül az új technológiával készülnek.

A SiS szerint az ügy nem érinti különösebben a társaság grafikus chip üzletágát, mert a cég grafikus megoldásai szinte kizárólag az európai és ázsiai piacra készülnek.

A UMC közel két éve indított pert a SiS ellen, mivel a társaság szerint a chipsetgyártó megsértette 29 szabadalmát.

Kulcsszavak: SiS chipkészlet UMC jog

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09