A Dolby Laboratories bemutatta MPEG-4-es licence-programját

Kollár Csaba, 2002. március 28. 22:19
A Dolby Laboratories bemutatta új, kibővített MPEG-4 AAC licence-programját. A licence-felhasználókkal közösen már megalkotta az MPEG-2 AAC programját, melyet a folyamatos, vezeték nélküli multimédia-alkalmazások számára fejlesztett ki.
A licence-felhasználók között olyan cégek vannak, mint az AT&T, a Fraunhofer IIS-A, illetve a Sony. A most bemutatott MPEG-4 AAC már értékesítés alatt van. Előnye abban nyilvánul meg az MPEG-2-vel szemben, hogy annál jobb minőségi paraméterekkel rendelkezik, támogatja az internetes műsorszolgáltatást, az elektronikus média szétosztást (EMD), a multimédia-visszajátszást, és természetesen a vezeték nélküli alkalmazásokat is.

Ed Schummer, a Dolby Consumer Division vezetője beszédében kihangsúlyozta, hogy “az MPEG-4 AAC licence-program igazi előnye az, hogy szinte bármilyen környezetben működőképes.”

Az MPEG-4 AAC Patent License Agreement áprilistól lesz elérhető. Azok az együttműködő partnerek, akik eddig az MPEG-2 AAC-t használták kedvezményesen frissíthetnek az MPEG-4-re.

Elemzők nagy jövőt jósolnak a Dolby Laboratories most bemutatott új licencének, részint a 3G vezeték nélküli hálózatokon keresztül történő audio-, illetve audio/video-adásoknál, a házi hálózatnál, az elektronikus zeneszolgáltatásnál, a digitális rádiónál, illetve az ISDB televíziós adásoknál is.

Kulcsszavak: multimédia +fohir

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59