Az ECS-t is elérte az Intel keze

Tóth Kristóf, 2001. szeptember 30. 21:49
Az Intel - VIA Technologies perek az elmúlt napokban globális méreteket öltöttek. A chipóriás Intel azonban immár nemcsak a licensz nélkül kiadott P4 chipkészlettel rendelkező VIA-t pereli, hanem az alaplapgyártó ECS-t is.
Az Intel a VIA-val folytatott pereskedés újabb fejezeteként szeptember 27-én további szabadalmak megsértéséért perelte be a tajvani chipsetgyártót Németországban, az Egyesült Királyságban, valamint Hong-Kongban. Az Egyesült Királyságban bejegyzett pernek azonban nem a VIA Technologies az egyedüli célpontja. Az Intel ugyanis a VIA P4X266-alapú alaplapok legnagyobb gyártóját, a tajvani Elitegroup Computer Systems-t (ECS) vádlottak közé vette.

Amellett, hogy az ECS a legnagyobb alaplapgyártó, amely kiadott VIA Technologies Apollo P4X266-alapú alaplapot, a társaság első is volt a piacon ezen termékeivel. Az Intel mindezt nem hagyhatta szó nélkül, és a társaságot is bevonta a VIA ellen indított perébe. Chen Ming-tsun, az ECS elnökhelyettese azonban elmondta, a társaságot nem érinti különösképpen a per, mert a VIA ígéretet tett, hogy kedvezőtlen ítélet esetén magára vállalja az anyagi károk megtérítését.

Chen megjegyezte, hogy a társaság partnerei elsősorban forgalmazók, nem pedig OEM számítógépgyártók. Mivel a forgalmazók számára igen fontos a jó ár/teljesítmény arány, nagy szerepe van annak a 15-16 dollárnak, amennyivel a VIA-alapú Pentium 4 megoldások olcsóbbak, mind a Brookdale alaplapok. A társaság partnerei ráadásul nem részesítik előnyben az Intel chipseteket a VIA változatokkal szemben, mondta az ECS vezető.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05