Külföldi nyitásban és az online kereskedelmi fejlődésben segítik a hazai kkv-ket

forrás: Prím Online, 2024. április 20. 18:50

Partnerségi megállapodást írt alá a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) és az eMAG Magyarország, amelynek célja az e-kereskedelmi know-how fejlesztése,  és a magyar  kis- és középvállalatok online értékesítési csatornáinak fejlesztése a régióban.

A VOSZ és az eMAG Magyarország 2024. április 12-én ünnepélyes keretek között stratégiai megállapodást írt alá, amelynek célja, hogy a magyarországi kis- és közepes méretű vállalkozások aktívabban működjenek közre a hazai és a határon átnyúló online kereskedelemben.

 

Az együttműködés részeként a VOSZ és az eMAG tervezi, hogy közösen vagy külön-külön különböző programokat tesznek elérhetővé és információkat bocsátanak rendelkezésre annak érdekében, hogy például az e-kereskedelem felé nyitó VOSZ-tagok hozzáférjenek azokhoz a tudáseszközökhöz, amelyek segítségével a hazai vagy külföldi piacokon folytatott tevékenységükhöz kapcsolódóan több online értékesítést tudnak végezni, legyen szó akár stratégiai vagy taktikai jellegű tevékenységről. 

 

Marosi László, Daradics Kinga, Eppel János

 

Ezen túlmenően az eMAG Magyarország a Marketplace platformján keresztül támogatja a magyar vállalkozásokat exporttevékenységük és -képességük fejlesztésében a határon átnyúló értékesítésben, három országban – Magyarországon, Romániában és Bulgáriában – nyitva lehetőséget számukra.

 

"Az eMAG magyarországi webáruházában tíz termékből csaknem hatot már a Marketplace partnerek értékesítenek. Így nem meglepő, hogy a piactér üzleti modell egyik fontos hazai zászlóshajójaként fontosnak tartjuk, hogy ne csak a magyar vállalkozások online kereskedelem felé való nyitását segítsük Marketplace platformunkon keresztül, hanem a határon átnyúló kereskedelmet is támogassuk. A 35 millió lakosú magyar-román-bolgár piacok elérése jelentős kiaknázatlan potenciált rejt a magyar kereskedők számára, és együttműködésünkkel szeretnénk tudatosítani bennük, hogy a külföldi piacok felé való nyitás sokkal kevesebb erőfeszítéssel jár, mint gondolnák” – kommentálta az együttműködés létrejöttét Daradics Kinga, az eMAG Magyarország ügyvezetője.

 

Eppel János, a VOSZ elnöke hangsúlyozta az együttműködés fontosságát, ahogy fogalmazott: „A VOSZ célja a mikro-, kis- és középvállalkozások fejlődésének és sikeres működésének elősegítése és a vállalkozói aktivitás növelése a vállalkozások erőforrásellátottságának elősegítésével, különösen a tudás-tőkét, illetve a finanszírozási lehetőségek biztosításával oly módon, hogy az üzleti életben elérhető tudást, illetve ún. legjobb üzleti megoldásokat összegyűjti, rendszerezi és azokat a tagok számára átadja, tanácsot, szolgáltatást nyújt ezzel kapcsolatban. A Szövetség olyan partnerekkel dolgozik együtt, akik a vállalkozók munkáját könnyítik meg – az eMAG mindenképp közéjük tartozik. A VOSZ-nál kiemelt területként kezelik a digitalizációt, ebben az eMAG ugyancsak élen jár.” 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Xiaomi publikálta a legújabb ESG jelentését

A Xiaomi a napokban közzétette a hatodik ESG (környezetvédelem, társadalmi felelősségvállalás és vállalatirányítás) jelentését. A több mint 80 oldalas dokumentum, amelyet kínai és angol nyelven adtak ki azt az előrehaladást mutatja be, amelyet a Xiaomi és leányvállalatai megtettek az ESG stratégia megvalósítása terén 2023-ban. 

2024. május 3. 13:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55