Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

forrás: Prím Online, 2024. április 13. 14:20

A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését.

Az SZTFH célkitűzése összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, miszerint javítani kell az európai vállalatok kiberbiztonsági veszélyekkel és támadásokkal szembeni ellenálló képességét. A Hatóság kezdeményezésére elkészült, majd 2023. május 23-án hatályba lépett a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény, amely számos kiemelt ágazatban szolgálja a közép- és nagyvállalatok kiberbiztonsági szintjének növelését.

 

A törvény kiberbiztonsági felügyeleti jogkörrel ruházta fel az SZTFH-t azon stratégiai vállalatok, szervezetek vonatkozásában, amelyek a társadalom és a gazdaság működése szempontjából alapvető és a digitalizáció fejlődése miatt nélkülözhetetlen infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtanak.

 

A széleskörű tájékoztató előadássorozat segíti az érintetteket az új kiberbiztonsági törvényben foglalt jövőbeni kötelezettségek, illetve előírások megismertetésében és értelmezésében. Fontos kiemelni, hogy a rendezvénysorozaton a résztvevők személyesen tehetnek fel szakmai kérdéseket a Hatóság képviselőinek. A tavalyi nagy sikerű edukációs sorozat után idén az alábbi városok adnak otthont a rendezvényeknek: Eger, Székesfehérvár, Veszprém, Szeged, Szombathely, Tata és Budapest. Az eseményekre az SZTFH honlapján lehet regisztrálni.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14