Mobiliti elektromos-töltőkkel bővül a hazai McDonald’s hálózata

forrás: Prím Online, 2024. január 11. 15:47

Együttműködési megállapodást kötött Magyarország két meghatározó szolgáltatója, az elektromobilitásban úttörő MVM Mobiliti Kft. és a hazai McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. A megállapodás értelmében országszerte mindkét fél számára stratégiailag fontos helyszíneken bővül az elektromosautó-töltő hálózat.

Az MVM Mobiliti 2023 októberétől együttműködési megállapodás keretében a saját parkolóval rendelkező McDonald’s gyorséttermeknél megkezdte az elektromosautó-töltő berendezések létesítésének előkészületeit. A várhatóan jövő év végéig megvalósuló folyamat eredményeképpen valamennyi olyan étteremnél, ahol a szükséges villamosenergia-ellátás a hálózati szolgáltató részéről biztosított, egy-egy minimum 50 kW-os töltőberendezés, valamint helyszínenként két, táblával és felfestéssel kijelölt parkolóhely fogadja majd az odaérkező villanyautósokat. Az 50 kW-os töltőberendezéseken felül számos forgalmas helyszínen akár 150 kW-os töltőt telepítenek az együttműködés keretében.

 

„Nagy öröm és egyben hatalmas felelősség is a Mobiliti számára, hogy az eddig megszokott minőségű töltési infrastruktúránkat elérhetővé tehetjük az országban is meghatározó méretű gyorséttermi lánc helyszínein is. Kulcsfontosságúnak tartjuk szolgáltatásaink fejlesztését, amellyel dinamikusan reagálhatunk ügyfeleink igényeire, emellett egyre több ponton szeretnénk kiszolgálni a 90 000 már regisztrált, illetve leendő ügyfelünket” – fejtette ki Balogh Szabolcs, az MVM Mobiliti Kft. ügyvezetője.

 

 

A két cég között már korábban létrejött együttműködésnek köszönhetően az országban már öt McDonald’s étteremnél (Kisvárda, Ózd, Pápa, M7-es autópálya velencei kijárata, Zalaegerszeg) működnek MVM Mobiliti-töltőberendezések. 

 

"Célunk, hogy minél több kedvező szolgáltatással tegyük még teljesebbé a Meki-élményt vendégeink számára. Elkötelezettek vagyunk a fenntarthatóság mellett, és mindig az előre mutató megoldásokat keressük. Számunkra kiemelten fontos, hogy figyeljünk vendégeink igényeire, épp úgy, mint a jövő generációinak segítésére. Ezek a telepítések szervesen illeszkednek fenntarthatósági stratégiánkba, és az MVM Mobiliti-vel közösen törekszünk arra, hogy hamarosan minden drive éttermünkben autótöltők álljanak rendelkezésre.” – mondta Égi Zsolt, a magyarországi McDonald’s éttermeket üzemeltető Progress Étteremhálózat Kft. ügyvezetője.

 

A megvalósult telepítések tapasztalataira épülő, most megkötött hosszú távú megállapodással mindkét fél hozzájárul a hazai elektromobilitás további terjesztéséhez.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

A Sprinter felvásárlásával lépne jelentőset a SAMEDAY

Az akvizíció révén a SAMEDAY magyarországi házhozszállítási infrastruktúrája 60 százalékkal bővülhet a Sprinter tulajdonában lévő több mint 450 kézbesítési pont átvételével. A felvásárlást jelenleg a hatóságok vizsgálják. Ha a felek megkapják a jóváhagyást, az ügylet lezárultát követően egy 6000 átvételi pontból álló régiós out-of-home átvételi hálózat jöhet létre a magyar, román és bolgár piacokon.

2024. április 26. 14:44

Dekarboizáció és hatékonyságnövelés egyszerre az iparban

A globális üvegházhatásúgáz-kibocsátás 45 százalékát adja az ipari tevékenység, így a klímacélok elérése érdekében kulcsfontosságú a szektor dekarbonizációja. A Schneider Electric a világ elsőszámú ipari szakvásárán, a Hannover Messén mutatta be azokat az innovációkat, amelyek lehetővé teszik az ipari szereplők számára a kibocsátásuk csökkentését és a termelési hatékonyságuk növelését.

2024. április 26. 11:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50