Megjelent a Xiaomi első klímapolitikai jelentése

forrás: Prím Online, 2023. december 7. 18:58

A Xiaomi nyilvánosságra hozta első hivatalos jelentését a klímaváltozás elleni intézkedéseiről (White Paper on Climate Action). A dokumentum a vállalat azon erőfeszítéseit tárgyalja, amelyekkel a klímaváltozást igyekeznek megfékezni. Az Alain Lam Sai-wai, a Xiaomi alelnöke és pénzügyi igazgatója által jegyzett jelentést Dubajban adták ki, ahol jelenleg is zajlik az év legfontosabb klímarendezvénye, az ENSZ Éghajlatváltozási Keretegyezménye résztvevőinek konferenciája (Conference of the Parties to the United Nations Framework Convention on Climate Change – COP28).

„A Xiaomi fejlődésének motorja a kezdetek óta a technológiai innováció, és távlati célként kezdettől arra törekedtünk, hogy nullára csökkentsük a széndioxid-kibocsátásunkat. A vállalatunk zöldítése – a technológiai innovációval kéz-a-kézben járva – a stratégiánk alapkövét képezi” – mondta a konferencián elhangzott beszédében Alain Lam. „Továbbra is az a célunk, hogy innovációval tegyük még hatékonyabbá, az életciklusuk meghosszabbításával pedig még fenntarthatóbbá a termékeinket. Mi ezzel járulunk hozzá az ENSZ klímapolitikai céljainak megvalósításához, és így vesszük ki a részünket a bolygónk megóvásából.”

 

Alain Lam

 

A dokumentum kitér a Xiaomi zéró karbonkibocsátás irányelveire, amelyek értelmében mesterséges intelligenciára alapuló IoT platformot (AIoT) és zöld termékeket fejleszt, illetve fenntartható ellátási láncot tart fenn. A vállalat célkitűzése, hogy megteremti a teljesen karbonmentes működés feltételeit a saját iparágában, és ezen keresztül az emberi közösségekben is.

 

A Xiaomi nettó zéró kibocsátást célként megnevező terve teljes összhangban van az ISO Net Zero irányelvekkel, amelyeket a klímavédelem mellett elkötelezett legtöbb döntéshozó magáénak vall. A vállalat a saját működésén belül 2040-ig kívánja elérni a karbonsemlegességet.*

 

A Xiaomi az energiahatékonyság fokozásával és intelligens gyártási folyamatok bevezetésével csökkenti a széndioxid-kibocsátását. A vállalat a partnereit is arra ösztönzi, hogy olyan fenntarthatósági célokat fogalmazzanak meg, amelyek összhangban vannak a saját karbonsemlegességi célkitűzéseivel. Ebbe beletartozik a megújuló energiahordozókra történő átállás, az anyagok újrahasznosítása, a szelektív hulladékgyűjtés, valamint az újrafelhasznált anyagok arányának növelése a gyártásban. A Xiaomi kész átláthatóvá és elszámoltathatóvá tenni ez irányú tevékenységét, a karbonmentesítési folyamat előrehaladását jelenleg is rendszeresen auditálja.

 

A Xiaomi zéró karbonkibocsátás irányelvei érvényesülésének köszönhető, hogy a vállalat termékei és szolgáltatásai egyre energiahatékonyabbak, egyre gazdaságosabbak és egyre kisebb mértékben terhelik meg a környezetet. A vállalat a mesterséges intelligenciára alapuló technológiát a gyártásban arra használja, hogy növelje a hatékonyságot, és hogy támogassa vele a további innovációt. Az MI révén a Xiaomi olyan termékeket tud kínálni a vásárlóinak, amelyek jobban illeszkednek a saját életstílusukhoz és értékrendjükhöz. Ilyenek például a Xiaomi okosotthon-eszközei és -megoldásai, amelyekkel csökkenthető a háztartások károsanyag-kibocsátása és energiafogyasztása.

 

 

A Xiaomi AIoT platformján a felhasználók nyomonkövethetik az áramfogyasztásukat, és még jobban ellenőrzés alatt tudják tartani az energiafelhasználásukat. A vállalat ezen kívül olyan viselhető és könnyen hordozható okoseszközöket is kínál, amelyek – azon túl, hogy minőségi szolgáltatásokat nyújtanak – egy alacsonyabb karbonlábnyomot igénylő életmódhoz is hozzájárulnak.

 

A vállalat nemrégiben bejelentett “Human x Car x Home” okos ökoszisztémája több mint 200 termékkategóriát foglal magában, és 820 millió eszközt köt össze világszerte – egy olyan egységes, integrált rendszer, amely a lehető legtöbbet hozza ki az ökoszisztéma eszközeiből, és a felhasználók igényeit az esetek több mint 95%-ban képes kiszolgálni. A Xiaomi HyperOS-t úgy tervezték, hogy a minimálisra csökkentse a redundanciát, a hulladék mennyiségét, növelje az energiahatékonyságot, és hogy támogassa a fenntartható fogyasztásra irányuló célok megvalósulását az egész világon.

 

Mindezeken túl, a Xiaomi felgyorsítja a körforgásos gazdasági modellre irányuló terveinek megvalósítását. A vállalat egy sor globális kihatású fenntarthatósági kezdeményezést indított, például segített a nettó zéró kibocsátásra vonatkozó célok meghatározásában, csatlakozott a GE100% kezdeményezéshez, kiterjesztette az elektronikus hulladékok újrafelhasználását célzó programját, és egyre nagyobb mennyiségben használ megújuló energiát. A 2022-től 2026-ig tartó időszakban a Xiaomi 38 000 tonna elektronikus hulladékot tervez újrahasznosítani, és számos megújulóenergia-projektet fog elindítani.

 

A Xiaomi továbbra is elkötelezetten dolgozik azért, hogy kiváló minőségű termékeket állítson elő elérhető áron, és következetesen kitart az olyan fenntartható technológiák alkalmazása mellett, amelyek egyszerre zöldek, befogadók és megfizethetők.

 

A Xiaomi klímapoltikai intézkedéseit bemutató jelentés itt érhető el: 2023 Xiaomi Corporation White Paper on Climate Action

 

____________________

*A meglévő üzletágak a Xiaomi Corporation legutóbbi üzleti jelentésében szereplő üzletágakra utalnak, ideértve az okostelefonokat, az IoT és életmód termékeket, az internetes szolgáltatásokat és az egyéb termékekre épülő üzletágakat.

Kulcsszavak: Xiaomi fenntarthatóság

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Cégmarketing trendek – 2024. Legyünk jelen egyszerre mindenhol!

Legyünk ott mindenhol! Ez a jelszava mostanában a cégeknek. Mindenütt látszódni, hallatszódni kell, hogy a nagy kommunikációs zajban észrevegyenek. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Cégmarketing trendek – 2024 Legyünk jelen egyszerre mindenhol!” című, május 30-án megrendezendő hibrid konferenciájának előadói választ adnak arra, hogy hogyan juttassuk el üzeneteinket a vevőinknek a rendkívül felpörgetett, zajos online és offline térben 2024-ben.

2024. május 2. 12:59

Elkészült az egyedülálló hazai AI-kutatás

A mesterséges intelligencia térnyerése egyaránt kelt izgalmat és aggodalmat a cégvezetők körében. Vajon mekkora tudással rendelkeznek a mindent elsöprő technológiával kapcsolatban? Elkészült Magyarország átfogó AI&Leadership kutatása, hogy hiteles- és valós képet kapjanak egymásról is a vállalatirányítók.

2024. május 2. 11:36

Együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány, a Yettel és a CETIN

A magyarországi digitalizáció fejlesztését szolgáló együttműködést közös nyilatkozatban erősítette meg a kormány, a Yettel Magyarország Zrt. és a távközlési infrastruktúraszolgáltató CETIN Hungary Zrt. A megállapodásban foglaltak szerint a vállalatok 2024-2028 között legalább 72 milliárd forint értékű mobil hálózatfejlesztési beruházást hajtanak végre.

2024. május 2. 09:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14