Itt vannak 2023 legdinamikusabban növekvő vállalatai

forrás: Prím Online, 2023. november 26. 10:21

Megjelent a Deloitte CE Technology Fast 50 idei listája, mely a közép-európai régió leggyorsabban fejlődő technológiai vállalkozásait mutatja be. A térség 16 országából, köztük Magyarországról is idén összesen több mint 400 vállalat pályázott az immár 24. éve futó programban.

 

Fast 50 rangsor

 

Bár az elmúlt két évhez képest csökkent a növekedési ráta mértéke, az idei Fast 50 cégek által elért 1502%-os átlagos növekedési ütem még így is jóval megelőzi a 2020-as kiadásban mért 1460%-os értéket. A növekedési ráta a vállalatok által 2019 és 2022 között elért bevételein alapul, és egy olyan időszakot ölel át, amelyet egy globális világjárvány és jelentős geopolitikai feszültségek jellemeztek. 

 

dr. Kóka Gábor

A Technology Fast 50 rangsor széles körben ismert, mint a közép-európai innováció és technológiai kiválóság egyik legfontosabb és leghitelesebb mércéje. Ahogy dr. Kóka Gábor, a Deloitte Private közép-európai régiójának vezető partnere és a Deloitte Fast 50 program magyarországi vezetője mondja: "A rangsoron szereplő cégek energikus, fiatalos vállalkozások, melyek kiváló cégvezetésről, értékesítési tehetségről, vállalkozói szellemről és folyamatos sikerre való törekvésről tesznek bizonyságot nap mint nap. A jelenlegi, kihívásokkal teli gazdasági környezetben megnyugtató látni ezt a fajta elkötelezettséget és kiemelkedő teljesítményt, és külön öröm számunkra, hogy ezeket a dinamikus vállalkozásokat sokkal szélesebb közönségnek is bemutathatjuk."

 

„Companies to Watch” – feltörekvő fiatalok

 

A Companies to Watch kategória azoknak a vállalkozásoknak az eredményeit ismeri el, amelyek még túl fiatalok a Fast 50 kategóriában való szerepléshez, azonban már most gyorsan növekednek. Magyarországról két cég került fel a Companies to Watch listára: a Digital Thinkers 6. helyen végzett, míg a Pepita Group a 16. helyezést érte el. 

 

A Digital Thinkers egy digitális termékinnovációs stúdió, amely magyar gyökerekből nőtte ki magát. Fő céljuk, hogy segítségükkel a vállalatok több bevételre tehessenek szert azáltal, hogy az ügyfeleik igényeinek megfelelő kiváló digitális termékeket hoznak létre. A Digital Thinkers segíti a folyamatot az első ötlettől kezdve a fejlesztésen át a rendszerek üzemeltetéséig.

 

A velük való együttműködések során az ügyfelek úgy érezhetik, mintha a DT a saját belső csapatuk részét képezné, miközben a Digital Thinkers a külső partner objektivitását is garantálja.

 

A Pepita.hu, mint magyar alapítású marketplace célul tűzte ki a határokon átívelő értékesítést.

 

A vállalat célja, hogy partnereinek a nemzetközi piacokra való belépést megkönnyítse, és a vásárlóknak széleskörű és exkluzív termékkínálatot biztosítson. Az elmúlt években megtett stratégiai lépések eredményeként a Pepita mára már hat európai országban képes kiszolgálni ügyfeleit (pepita.com), ezzel elindulva azon az úton, hogy meghatározó szereplővé váljon az európai online kereskedelemben.

 

 

Impact Stars

 

A 2020-ban bevezetett Impact Stars kategóriában olyan cégek kerülnek elismerésre, akik a kiváló termék- vagy szolgáltatáskínálat mellett pozitív hatást gyakorolnak a társadalomra, az üzleti életre, az innovációra, a környezetre vagy a sokszínűségre. Az idei magyar díjazott vállalatok a DokiApp, a Parkl Digital Technologies és a SnapSoft. 

 

A DokiApp egy jelenleg 12 telemedicina funkciót tartalmazó digitális egészségügyi platform, amit elsősorban vállalati felhasználásra értékesítenek, tehát a munkavállalók férnek hozzá ingyenes juttatásként az online szolgáltatásokhoz, mint azonnali orvosi vagy gyermekorvosi videóhívás, online terápia pszichológussal, dietetikussal, gyógyszerésszel, illetve interaktív és preventív funkciók. A partnercégeknél a magas kihasználtság miatt a program jelentős hatással van a hiányzás csökkentésére, az egészségtudatosságra és a produktivitásra.

 

A Parkl Digital Technologies mobilitási szolgáltatóként, elsődlegesen irodaházak számára nyújt egy rendszerben digitális parkolási szolgáltatást és elektromos autó töltő üzemeltetést. A Parkl bevezetése támogatja a hatékony ingatlan üzemeltetést, növeli a bérlői elégedettséget, valamint hozzájárul az ESG célok eléréséhez is. Az üzleti megoldásaikon felül továbbá, a Parkl mobil applikációban zárt téri és utcai parkolást, valamint elektromobilitási szolgáltatást kínál a modern városi autósoknak is.

 

A SnapSoft, mint AWS Advanced Tier partner segít ügyfeleinek a modern technológia adta lehetőségek kiaknázásában. Sok éves tapasztalattal, mély szakmai tudással és egyedi, kollaboratív munkamódszerével világszinten is kiemelkedő felhő-alapú megoldásokat épít, skáláz és optimalizál Európában és Amerikában.

 

CE Tech Rocketship!

 

A Deloitte Central Europe és a Google Cloud már harmadik éve tartó partnerségének részeként idén is átadták a CE Tech Rocketship! különdíjat annak a vállalatnak, amely a legtöbbet tette a minőségi és skálázható megoldások fejlesztéséért.  

 

Idén a Deloitte és a Google Cloud közös zsűrije az Open Loyalty lengyel szoftvercéget díjazta, amely személyre szabott hűség- és gamifikációs megoldások fejlesztésével foglalkozik.

 

A teljes lista és a program további részletei ide kattintva érhetőek el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36