A Samsung C&T és az ABB az okosépületet szolgáló megoldásokat bővíti

forrás: Prím Online, 2023. november 13. 15:58

A nagyméretű lakó- és kereskedelmi ingatlanok, valamint a többlakásos lakóépületek élhetőségének és energiahatékonyságának javítása érdekében az ABB Smart Buildings és a Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group ("Samsung C&T") a mai napon új, globális megállapodást kötött, hogy közösen szállítanak integrált, holisztikus épületautomatizálási, megbízható energiaelosztási és energiagazdálkodási megoldásokat. Az ABB és a Samsung Electronics 2022 áprilisában már aláírt egy külön, globális megállapodást, amelynek célja a lakóépületek holisztikus, intelligens épülettechnológiájának előmozdítása volt az ABB-free@home és a Samsung SmartThings integrációja révén. 

• A Samsung C&T épületfelügyeleti rendszerét integrálják az ABB otthonautomatizálással, hogy kiterjesszék az intelligens csatlakoztathatóságot az egyes lakásoktól a teljes épületig. 

• Az új együttműködés lehetővé teszi, hogy a többlakásos épületek lakói a Samsung C&T és az ABB összes okosotthon-technológiáját egy felhasználói felületről használhassák. 

• A partneri együttműködés közös innovációs lehetőségeket nyit a kereskedelmi és lakóingatlan-kezelők számára, különösen az automatizálás, az energiagazdálkodási és a szolgáltatási rendszerek terén. 

 

A megállapodás mindkét fél törekvését jelzi, hogy integrálja a holisztikus épületfelügyeleti megoldásokat – például a Samsung C&T Homeniq okosotthon platformja, az ABB-free@home rendszer és az ABB i-bus KNX –, ami jelentősen kiszélesítheti az egyetlen épületfelügyeleti eszköz alkalmazásával lehetséges lakás- és épületgépészeti szolgáltatások vezérlésének körét. A lakók választhatnak a Homeniq alkalmazás, az ABB-free@home app és az ABB fali panelek között, így egyetlen felhasználói felületről vezérelhetik a Samsung C&T és az ABB összes okosotthon-eszközét. Az integrált, könnyen kezelhető és rugalmas termékek és megoldások iránti növekvő vásárlói igény kielégítése érdekében a partnerség egy újabb mérföldkő a hatékonyabb energiagazdálkodás, az alacsonyabb energiaköltségek és a jobb életminőség biztosítása felé.   

 

Az ingatlanokban lévő összes energiahálózati rendszer kezelésének és felügyeletének új képessége várhatóan csökkenti a csatlakozási díjakat azáltal, hogy csökkenti a csúcsidei fogyasztást, és felgyorsítja a fotovoltaikus (PV) berendezések megtérülését. 

 

 

Az új partnerséget üdvözölve Lucy Han, az ABB Energetika üzletág Smart Buildings divíziójához tartozó épület- és lakásautomatizálási globális termékcsoport vezetője elmondta: „Ez az izgalmas új megállapodás a Samsung C&T-vel újabb fontos lépés a zökkenőmentes és átfogó intelligens épülettechnológiák és szolgáltatások portfóliójának bővítésében, és tükrözi a partnerekkel való együttműködés iránti folyamatos elkötelezettségünket a globális energiahatékonysági kihívások megoldása érdekében.”

 

„A nyílt technológiák és az iparági átjárhatósági szabványok iránti elkötelezettségünk töretlen, és a ma bejelentett megállapodás lehetővé teszi, hogy a kereskedelmi és a nagyléptékű lakóépületek fejlesztését szolgáló portfóliónkat kiterjesztjük az ingatlankezelési szintre.”

 

Hyejung Helen Cho, a Samsung C&T Life Solution Department vezetője hozzátette: „Az építőipari vállalatok, az ingatlanfejlesztők és -üzemeltetők is kihasználhatják a Samsung C&T eszközeinek és az ABB Smart Home vezérlőeszközeinek kombinált, teljes körű kínálata által garantált előnyöket és kényelmét. A Samsung C&T platformjának választéka folyamatos lehetőségeket mutat a fejlesztők számára, hogy idővel tovább fejlesszék a technológia színvonalát.” 

 

Az épületek a felelősek az energiafogyasztás 40%-áért* és a globális üvegházhatású gázok (ÜHG-k) kibocsátásának 30%-áért**, de a gyorsan fejlődő technológiák jelentős csökkentést ígérnek ezen a téren. A Samsung C&T-vel kötött új megállapodás további közös innovációs kezdeményezésekhez vezet, amelyek középpontjában egy újonnan továbbfejlesztett ingatlankezelési platformmal kapcsolatos partnerség áll. Az év elején Koreában kidolgozott koncepció előzetes tesztelése után jelenleg további közös kísérleti projektek kidolgozása folyik Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

 

______________________

* (UNEP)  https://www.euenergycentre.org/images/unep%20info%20sheet%20-%20ee%20buildings.pdf

** https://www.eesi.org/topics/built-infrastructure/description

Kulcsszavak: okosépület ABB

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50