Robotkutya hozta meg a sikert: három díjat vehetett át a Bastion Group

forrás: Prím Online, 2023. szeptember 11. 14:59

A multiknál a Lidl és a Sole-Mizo, a kis- és középvállalkozók között a Bastion Group az egyik legtöbb díjat elhozó cég az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat ünnepélyes díjátadóján szeptember 7-én a Parlamentben. Bastion Group – egy modern, innovatív megoldásokat kínáló Társaság, amely a hagyományos vagyonvédelmi szolgáltatásokat új robot- és drón- technológiával kiegészítve kínálja partnereinek.

Az a megtiszteltetés érte a Hajós István vezette Bastion Security Kft-t, hogy 3 díjjal is kitüntetették az Érték és Minőség Nagydíjon, melyek a következők: Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy; Kiírói Tanács Digitalizációért Nívódíj; Károlyi László úr által felajánlott különdíj.

 

Vagyonvédelmi cégként is innovatívak

 

"A digitalizációs nívódíj nagyon különleges nekem, mert az azt jelenti számomra, hogy vagyonvédelmi cégként sikerült a kkv szektorban az egyik leginnovatívabb vállalkozássá válnunk. Hiszen tudjuk, hogy a hagyományos biztonsági iparág és szolgáltatások nem a legjobban fejlődő ágazat. Ez a kitűntetés egyfajta visszaigazolása annak, hogy talán jó úton járunk, követjük a kijelölt ösvényt, továbbra is a digitalizáció és robotizáció, valamint a mesterséges intelligencia tesztelésével és tanulásával töltjük ki a következő időszakot is” – mondta Hajós István, a Bastion Group ügyvezetője.

 

Hajós István úgy gondolja: „Alapvetően a robotkutya-élőkutya bemutatónk vette le a lábukról a zsűri tagokat. A verseny folyamán a zsűri előtti bemutatkozásnál a robotkutyát választottuk a robot flottából, ahol is egy élő kutyával közösen mutatták be a gyakorlatokat, es úgy érzem, hogy a zsűrinek ez nagyon tetszett.”

 

 

Üzenet a jövő generációjának: tanuljanak a robotokról és a mesterséges intelligenciáról!

 

Saját tapasztalatai alapján Hajós István a következő tanácsot adja a fiataloknak: „Amikor én tizenéves voltam, azt mondták, hogy tanuljuk meg használni a számítógépeket, mert ez lesz a jövő, és valóban így is lett. Most azt mondom a mai fiataloknak, hogy kezdjék el tanulni a robotizációt és a mesterséges intelligenciát, mert ez már a jelen. Aki most lemarad, az behozhatatlan hátrányra tesz szert mind a munkaerőpiacon, mind a vállalkozói szférában."

 

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy története 1998 tavaszára nyúlik vissza, akkoriban indult útjára az elődje, a Magyar Termék Nagydíj Tanúsító Védjegy. A gazdasági változásokra reagálva 2018-ban létrehozták a korszerű, nemzetközileg is elismert Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegyet. Ennek célja mindig is az volt, hogy támogassa a vállalkozásokat a piacképességük növelésében és a versenyképességük javításában.

 

Ezen védjegy olyan vállalkozásokat ismer el, amelyek kiemelkedő minőség mellett különös figyelmet szentelnek a környezetvédelemnek és a globális kihívásokra modern eszközökkel válaszolnak.

 

Az idei évben a szigorú ötfordulós értékelés eredményeként 40 pályázó 47 pályázata érdemelte ki az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használati jogát, ami jelentős, 18%-os emelkedést jelent az előző évhez képest. Így tehát szeptember 7-én 40 pályázó vehette át az Érték és Minőség Nagydíjat, köztük egy határon túli vállalkozás is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50