Ezek a legjobb gyakornoki állások 2023-ban!

forrás: Prím Online, 2023. július 28. 17:42

A szakmai gyakorlat nagyon fontos időszak egy egyetemi hallgató vagy szakképesítését nemsokára megszerző diák életében. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte, hogy melyik területen és milyen munkakörben számíthatnak a legmagasabb fizetésre a gyakornoki állást kereső hallgatók.

A Munkahelyeink.hu munkavállalói és munkáltatói portál adatai alapján 2023-ban az értékesítés, a pénzügy, az üzemeltetés, a HR és a logisztika területén kínálják a vállalatok a legmagasabb jövedelmeket a gyakornoki állásokra pályázó munkavállalóknak. Ezeken a területeken a fizetett gyakornoki pozíciókban átlagosan nettó  107.000 – 196.000 Ft közötti sávban vannak a fizetések.

 

„A szakmai gyakorlat felbecsülhetetlen értékű lépcsőfokká vált a felsőfokú tanulmányaikat végző hallgatók és a fiatal szakemberek életében. Ezek a lehetőségek szakmai tapasztalatot, gyakorlati tudást és képességfejlesztést ígérnek, valamint lehetőséget nyújtanak az adott iparági működés megismerésére. Ez utóbbi kiemelten fontos azoknak, akik még bizonytalanok, milyen karriert szeretnének építeni, hiszen a néhány hetes, vagy hónapos gyakornoki állás épp arra való, hogy kiderüljön, az adott ágazatban, részterületen, szervezeti kultúrában az ember el tudja-e képzelni a jövőjét” – mondta Costin Tudor, a Munkahelyeink.hu vezérigazgatója.

 

freepik.com

 

Izgalmas gyakornoki program, meghirdetett gyakornoki állás a legtöbb szektorban szép számmal akad, ezért a legmagasabb fizetések mellett érdemes figyelembe venni azt is, hogy jövedelem szempontjából mely területek tartogatják a legígéretesebb karrierlehetőségeket.

 

„Ha valaki gyakornoki helyet keres, létfontosságú, hogy mérlegelje az adott cégen belüli, jövőbeni elhelyezkedési lehetőségeket. Javasoljuk, hogy olyan vállalatokat keressenek a munkavállók, akik prioritásként kezelik a tehetséggondozást, és a toborzás során előnyben részesítik a jól teljesítő gyakornokokat. Az erős mentorprogramok, a leendő kollégák kinevelése iránt elkötelezett vállalatoknál teljesített hetek, hónapok nagyon nagy előnyt jelenthetnek az első „igazi” állás elnyerésében” – teszi hozzá Costin Tudor.

 

A Munkahelyeink.hu platform kiemelten támogatja a friss diplomások és a kezdő munkavállalók munkaerőpiaci elhelyezkedését és számos értékes tartalmat kínál számukra a szakmai fejlődéshez, többek között díjmentes hozzáférést biztosít a legfrissebb önéletrajz sablonok használatához, vagy a potenciális munkáltatók értékeléséhez. Ez utóbbi információk felbecsülhetetlen értékűek a megfelelő gyakornoki állás kiválasztásában, mivel lehetőséget kínálnak a pályázó számára, hogy valódi, hasznos munkát végezhessen, beleláthasson a folyamatokba, vagy akár a döntéshozatal menetébe is. Ha már a gyakornoki állás jelenlegi, vagy korábbi munkavállalók általi értékeléseit áttekintve az az érzése az embernek, hogy a fénymásolás, adatrögzítés, kávéfőzésnél nem számíthat nagyobb kihívásra, inkább érdemes tovább keresni. Ugyancsak fontos szempont, hogy az adott munkakörben hosszútávon milyen jövőbeni fizetéssekkel lehet számolni, ezért az alábbi táblázatban megtekinthető a Munkahelyeink.hu adatbázisában szereplő tíz legjobban fizető munkakör.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50