Az Év Logisztikai Menedzsere Kötélverő Andrea

forrás: Prím Online, 2023. május 11. 12:46

Kötélverő Andreát, a Busch-Hungária ellátási lánc vezetőjét választotta Az Év Logisztikai Menedzserének a szakma legnagyobb hazai szervezete, a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság. A szakember irányításával számos innovatív projekt valósult meg Magyarország legnagyobb vasöntödéjében, melyek közül kiemelkedik a vállalat ellátási lánc rendszerének digitalizációja, valamint a hulladékkezelés megújítása. A díjat Chikán Attila és Horváth Péter, a társaság elnökei, valamint Giltán Tivadar adták át a május 10-én tartott Beszerzési Konferencián, Budapesten.

Kötélverő Andrea ellátási lánc vezető irányításával a Busch-Hungária négy év alatt új digitális alapokra helyezte Magyarország legnagyobb vasöntödéjének összes termelést támogató folyamatát. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat egységes informatikai rendszerben kezeli ellátási láncának minden elemét, az alapanyagbeszerzést, a külső és belső logisztikát, a gyártástervezést, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projekteket. Ezzel párhuzamosan a vasöntöde fenntarthatósági szempontból is számottevő eredményeket ért el.

 

„A digitalizáció jelentősége, hogy biztosítja a Busch-Hungária adatvezérelt működését és fokozza a vállalat nemzetközi versenyképességét. Megvalósítása egy rendkívül összetett, sok területre kiterjedő feladat volt, amelynek során optimalizáltunk számos működési folyamatot is. A projekt eredményességét jelzi például, hogy a vevői elégedettség alapját jelentő kiszállítási pontosságot 95 százalékra növeltük. A hulladékkezelés megújításával pedig elértük, hogy az üzemi öreghomok újra felhasználható, illetve értékesíthető legyen, ami nemcsak javítja a vállalat eredményét, hanem újabb jelentős lépés a körforgásos anyaggazdálkodás felé is” – mondta Kötélverő Andrea, ellátási lánc vezető. 

 

Kötélverő Andrea

 

A szakember szerint a jövő egyik legnagyobb kihívása az ellátási láncok és az ehhez kapcsolódó digitális rendszerek biztonságának fokozása. Ezért a pénzügyi és működési kockázatok minimalizálása mellett a vállalat kiemelt területként tekint az információbiztonságra, melyet az európai autóipari standardnak számító TISAX-modell bevezetésével is meg kíván erősíteni. A Busch-Hungária nagy figyelmet fordít munkatársai képzésére, amelyet a digitális rendszerek, szoftverek és az okoseszközök kezelése mellett kiterjeszt a biztonsági szempontokra is.

 

„Az Év Logisztikai Menedzsere díj fontos elismerése annak a csapatmunkának, amit a vezetőséggel, az ellátási lánc terület harminc munkatársával és a fejlődést ötleteikkel, tapasztalataikkal támogató kollégákkal együtt vittünk véghez. Mérföldkő az én közel két évtizedes felsővezetői pályafutásomban is, amelynek középpontjában mindvégig az ellátási láncok fejlesztése és vállalatirányítási rendszerek kiépítése állt. Köszönöm a díjat!” – tette hozzá Kötélverő Andrea a díjátadón.

 

Kötélverő Andrea 2018 decembere óta a győri Busch-Hungária Supply Chain Managere. Irányítása alá tartozik az acélhulladékból évente mintegy 43 ezer tonna járműalkatrészt előállító vasöntöde alapanyagbeszerzése, külső és belső logisztikája, a gyártástervezés, valamint a beruházási és a gyárfejlesztési projektekhez kapcsolódó beszerzések menedzselése. Harmincfős csapat dolgozik közvetlenül a vezetése alatt, de ahogyan az ellátási lánc összekapcsolja a vállalat összes területét, úgy számos termelési, műszaki, pénzügyi és humánerőforrás-szakemberrel dolgozik együtt. Szakterülete az ellátási láncok digitalizációja és optimalizációja, 18 éves felsővezetői pályafutása során több vállalatnál felelt különböző vállalatirányítási, illetve raktárirányítási rendszerek bevezetéséért. A környezettudatosság központi érték számára, szakmai érdeklődésében is jelentős szerepet tölt be a körforgásos anyaggazdálkodás, a hulladékok újrahasznosítása és az ehhez kapcsolódó ellátási láncok kiépítése. Négy nyelven beszél: németül anyanyelvi, franciául és olaszul felsőfokú, angolul magas szinten. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Nagy a magyar cégek lemaradása a kisgyermekes anyák foglalkoztatásában

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az országban körülbelül 300 ezer főnyi potenciális munkaerő áll rendelkezésre, bár ez a szám régiónként változó. A jelenlegi gazdasági helyzetben kiemelt szükség van a kisgyermeket nevelő anyák munkaerőpiaci reintegrálásának fokozott támogatására. 

2024. május 5. 10:24

Hannover Messe 2024: A Bosch fenntartható megoldásokat mutatott be

Az ipari gyártás minden gazdaság motorja, a gyártóknak azonban egy jelentős kihívásra is kell megoldást találniuk: a klímaváltozás miatt a gyáraknak fenntarthatóvá kell válniuk és kímélni kell az erőforrásokat. A Bosch, a gyártási és ipari megoldások egyik vezető szállítója, a gyárautomatizáláshoz, a hidrogéngazdasághoz, a digitalizációhoz és a mesterséges intelligenciához (MI) kapcsolódó megoldások széles portfóliójával segíti az ipari vállalatokat a zöld átalakulás megvalósításában.

2024. május 4. 17:02

Újabb rangos szakmai díjat nyert a Prologis!

A Prologis Park Budapest-Sziget II beruházás nyerte idén a Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) által életre hívott, „Év logisztikai fejlesztése” elismerést. A legkiemelkedőbb hazai logisztikai fejlesztéseket díjazó kitüntetést 2023 óta ítéli oda a szervezet 11 tagú testülete a közúti-, vasúti-, vízi-, légi- és intermodális fuvarozás, valamint a vámolási és raktározási területek meghatározó szereplői részére.

2024. május 4. 15:37

Egy napra az anyukák vették át a vezető szerepet a Yettelnél

Határozottság, konfliktuskezelés, problémamegoldó képesség és empátia: ezek a legfőbb vezetői tulajdonságok, melyek édesanyaként is elengedhetetlenek a magyarok szerint – derült ki a Yettel friss, országos, anyák napja alkalmából készített kutatásából. A mobilszolgáltató a vezetői kompetenciákat vetette össze az anyasághoz szükséges képességekkel, és az is kiderült, hogy tízből nyolc válaszadó szerint a gyereknevelés során tanult készségeket a munkavégzésben is lehet kamatoztatni.

2024. május 4. 13:55

Az AI a technológia jövője, a HONOR pedig úttörő benne

A technológia világában mostanában szinte minden a mesterséges intelligenciáról (AI) szól, a hírek egy része pedig riasztó jelleggel csapódik le: sokan munkák elvesztését, emberek által végzett szakmák megszűnését látják benne. 

2024. május 4. 12:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55