Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

forrás: Prím Online, 2023. március 31. 20:27

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

Az új funkciónak köszönhetően minden terv, minden dokumentum, minden helyszínen elvégzendő feladat leírása, listája, minden változás egyetlen, egységes digitális platformon elérhető, kezelhető, ami jelentősen egyszerűsíti a kapcsolattartást a terepen, illetve a háttérben dolgozó csapatok, munkatársak között. A fejlesztés komoly segítséget jelenthet azoknak a hazai vállalkozásoknak, amelyek a munkafolyamatok átfogó digitalizációjával javítanák termelékenységüket, erősítenék versenyképességüket.

 

A PlanRadar Document Management funkciója – azon túlmenően, hogy áttekinthető és az adatvesztést megakadályozó digitális rendszerbe foglalja az adminisztrációt –, azt is lehetővé teszi, hogy a projektek szereplői valós időben nyomon követhessék, ellenőrizhessék a munkafolyamatok pillanatnyi állását, esetleges változásait, bekapcsolódjanak az egységes jóváhagyási folyamatba. A felhasználók minden adatot könnyen hozzáférhető mappákban tárolhatnak, amelyek tartalmát egyszerűen módosíthatják és megoszthatják egymással, amivel sok időt megtakarítanak, jelentősen javítva a projektmenedzsment hatékonyságát.

 

 

A központosított dokumentumkezelés további előnye a gyors kereshetőség, a minőségbiztosításban kulcsszerepet játszó információk, adatok, igazolások azonnal rendelkezésre állnak, ellenőrizhetőek. A PlanRadar a szoftverek folyamatos fejlődését és a felhasználók igényeit szem előtt tartva úgy alakította ki az új funkciót, hogy az összekapcsolható legyen már meglévő, bevált alkalmazásokkal. Az építőipari és ingatlanszakemberek munkáját megkönnyítő Document Management önálló rendszerként is működik, de ezen túlmenően az ügyfelek által már használt egyéb szoftverekkel is összeköthető. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy Sharepointban, a Dropboxban és a Google Drive-ban tárolt dokumentumok közvetlenül feltölthetők a PlanRadarba, a kódolásmentes integráció pedig lehetővé teszik a fájlok automatikus megosztását más szoftverrendszerekkel, könnyen használható, áttekinthető, egységes felületen.

 

Az új funkció összességében több problémára is hatékony megoldást kínál: a minimálisra csökkenti a költséges hibák és az azzal járó utómunkák, javítások számát, minőségellenőrzéskor, elszámoláskor, illetve hatósági megfelelőségi vizsgálat esetén biztosítja az összes dokumentum, módosítás naprakész elérhetőségét.

 

„Az építőipar erősen szabályozott világában az információkhoz való hozzáférésben nincsenek kompromisszumok, a PlanRadar új dokumentumkezelési funkciója ráadásul úgy támogatja a napi szintű, pontos adatkezelést, hogy időt szabadít fel az értéknövelő feladatok elvégzésére, ami javítja a hatékonyságot, erősíti és ösztönzi a zökkenőmentes együttműködést a projektcsapatok között. Folyamatosan dolgozunk platformunk képességeinek bővítésén, új megoldásokat és szolgáltatásokat fejlesztünk ki ügyfeleink igényeinek megfelelően. Nemrég vezettük be a QR-kód funkciót, ami egyebek között tűzvédelmi ellenőrzéskor nyújt komoly segítséget felhasználóinknak. Nálunk az innováció nem öncél, fejlesztéseinkkel mindig arra törekszünk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink munkáját” – mondja Ibrahim Imam, a PlanRadar társ-vezérigazgatója.

 

A technológiai fejlesztés a magyar építőipari szereplők számára is létfontosságú, különösen most, amikor az előrejelzéseknek megfelelően éves és havi összevetésben is visszaesett az ágazat teljesítménye. 2023 januárjában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint 3,6 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól és 5 százalékkal kisebb volt a decemberinél, írja gyorsjelentésében a KSH*. A megkötött új szerződések volumene 28, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 23,2, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 36,2 százalékkal esett vissza a 2022. januári, magas bázishoz képest. Az építőipari vállalkozások január végi szerződésállományának volumene 18,2, ezen belül az épületek építésére vonatkozó szerződéseké 2, az egyéb építményekre vonatkozóké 29,6 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz viszonyítva.

 

______________________

*Forrás: A KSH gyorsjelentése

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09