A vshosting~ már Magyarországon is kínál hosting szolgáltatásokat

forrás: Prím Online, 2023. március 2. 12:45

A vshosting~ közel két évtizedes tapasztalatával, a legnagyobb menedzselt hosting szolgáltató Közép- és Kelet-Európában. A vállalat 2020 óta tagja a nemzetközi Contabo Groupnak, mára pedig több tízezer webáruháznak nyújt hosting szolgáltatást, beleértve olyan ismert neveket is, mint a GymBeam, a Notino és a Pilulka. 2023-ban a vshosting~ céljává tűzte ki, hogy segítse a magyar online vállalkozások sikerét, és akár 70%-kal csökkentse az érintett cégek informatikai költségeit.

A jelenleg is tartó gazdasági válság miatt a magyar e-kereskedelem növekedésében komoly lassulás tapasztalható. A GKID becslése szerint 2022-ben már csak 8-10%-os éves növekedést mutatott a hazai online kiskereskedelem, ami 21%-os inflációval számolva reálértéken jelentős visszaesést jelent. Emellett azonban az online vállalkozásokat érintő  informatikai költségek folyamatosan emelkednek, miközben a megbízhatóság, az ügyfelek bizalma és a magas színvonalú szolgáltatás fontosabb, mint valaha. A vshosting~ által kínált komplex menedzselt hosting szolgáltatások jelenthetik a magyar webáruházak számára azt a csodafegyvert, amire szükségük van a sikerhez ebben a nehéz időszakban.

 

 

"A hosting szolgáltatás jelentőségét széles körben alábecsülik az e-kereskedelmi ágazatban, pedig arról a létfontosságú alapról van szó, amelyen minden webáruház működése nyugszik. A nem megfelelő hosting megoldások választása gyakran vezet a webáruház gyorsaságával, megbízhatóságával és biztonságával kapcsolatos problémákhoz, ami a vásárlók szemében komoly negatívumnak, hátráltató tényezőnek számít" – mondta Damir Špoljarič, a vshosting~ vezérigazgatója.

 

Szavait megerősíti az ESET SMB Digital Security Sentiment Report című jelentése, amely szerint 2022-ben a kis- és középvállalkozások több mint kétharmada tapasztalt valamilyen adatbiztonsági problémát. Emellett az online üzleti életben már régóta ismert, hogy a weboldalak 3 másodpercnél hosszabb betöltési sebességét a látogatók nem tolerálják.

 

A hosting szolgáltatások teszik lehetővé, hogy az emberek hozzáférjenek a weboldalakhoz az interneten. Ehhez a szolgáltatók az online térben "helyeket" hoznak létre a honlapok számára, és ezeket bérbe adják az új felületek  tulajdonosainak. Ehhez speciális számítógépeket, azaz szervereket használnak, amelyek az internethez kapcsolódnak, és speciális épületekben, úgynevezett  adatközpontokban vannak elhelyezve.

 

A vshosting~ adatközpontja

 

A legegyszerűbb hosting szolgáltatások azzal érnek véget, hogy biztosítják a weboldal  "helyét", ezt követően azonban az online vállalkozás tulajdonosának magának kell informatikai szakértőket felbérelnie, akik átveszik a honlap kezelésével járó feladatokat. Az érintett cég emellett dönthet úgy is, hogy vállalva a nehézségeket, szakemberek nélkül, önállóan kezeli felületeit, ám ezzel, ha megfelelő hozzáértés híján van,  kockáztathatja a webáruház megfelelő működését, illetve növelheti a meghibásodás esélyét. A menedzselt hosting szolgáltatás ezzel szemben nemcsak a weboldal helyének biztosításával, de annak beállításával, karbantartásával és frissítéseivel is foglalkozik. Ez azt jelenti, hogy többek között gondoskodik arról, hogy a webáruház gyorsan betöltődjön és fennakadások nélkül működjön akkor is, ha nagyon sok vásárló látogatja meg, illetve védve legyen a kibertámadásoktól.

 

"Egy weboldal háttérrendszerének gondozása olyan speciális informatikai munka, amely több éves szakértelmet igényel, máskülönben komoly károk keletkezhetnek az online vállalkozás működésében. Egy nagy webáruház üzemeltetéséhez például több informatikai szakértőből álló csapatra van szükség. Mint azt ügyfeleink is tanúsíthatják, egy minőségi menedzselt hosting szolgáltató választása akár 70%-kal olcsóbb megoldás lehet, mint házon belül elvégezni a munkát" – tette hozzá Špoljarič.

 

A vshosting~ csapata közel 100 informatikai szakértőből áll, akik 24 órás támogatást és 60 másodperces válaszidőt biztosítanak ügyfeleik számára. Minden ügyfelükkel szoros partneri kapcsolatban dolgoznak együtt, testre szabott megoldásokat hozva létre, miközben gondoskodnak a háttérben zajló bonyolult folyamatokról. A vshosting~ magas szintű  ügyfélközpontúságának tulajdonítja, hogy 60%-os piaci részesedéssel az első számú e-kereskedelmi hosting szolgáltatóvá vált Csehországban és Szlovákiában. Januártól pedig már a magyar online vállalkozások számára is elérhetővé váltak tárhelyszolgáltatásaik.

 

Források: ESET, GKID

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az AI és a fenntarthatóság területén nő az igény leginkább a munkavállalókra

A gyors technológiai fejlődés, a fenntarthatóság iránti fokozódó igény korszakában bizonyos munkaterületek jóval keresettebbé válnak. Az ezekkel a szakismeretekkel rendelkező munkavállalók iránti kereslet a magyar munkaerőpiacon is egyre növekszik. A Munkahelyeink.hu összegyűjtötte a kapcsolódó pozíciókat, illetve azt, hogy mire van szüksége a munkavállalóknak, hogy megszerezhessenek egy ilyen állást.

2024. április 27. 10:21

Egyedülálló elektromos kerékpárral erősít a Decathlon

A mikromobilitási trendek átformálják a városi közlekedést, az infrastruktúra fejlesztésével folyamatosan nő a kerékpározók száma, emellett pedig egyre inkább előtérbe kerülnek az elektromos kerékpárok. 

2024. április 26. 19:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50