Magyarországon is kapható a világ első nyilvánosan értékesített professzionális robotkutyája

forrás: Prím Online, 2023. február 9. 17:02

Magyarországon is megkezdődött a nagyteljesítményű négylábú robotok és robotkarok fejlesztésével és gyártásával foglalkozó Unitree Robotics termékeinek forgalmazása. A Unitree Robotics vezető szerepet tölt be mind a professzionális, mind a fogyasztói felhasználású bionikus robotok területén, és az első cég, amely nyilvánosan értékesít ipari kategóriájú négylábú robotokat.

A Unitree Go1 széles körben alkalmazható, kutatási, oktatási, vagy ipari célú felhasználásra szánt négylábú robotplatform. Az eszköz egy mobiltelefonos applikáció (Android és IOS) segítségével és az alapfelszereltség részét képező távirányítóval vezérelhető. A robotplatformhoz jár egy vezeték nélküli érzékelő is, ami lehetővé teszi, hogy a robot a gazdájánál lévő modult követve mellette fusson vagy sétáljon. 

 

 

A Go1 számos mozgásformára képes, amelyek segítségével olyan feladatokat tud elvégezni, ahol az emberi jelenlét veszélyes, körülményes vagy túl drága lenne. Tizenkét mozgástengelyének köszönhetően változatos terepkörülményekkel is könnyen megbirkózik, akár akrobatikus mutatványok is végrehajthatók vele, így egyenetlen területen is képes elvégezni kutatási, felmérési, és mentési munkálatokat. A Unitree Go1 teljes súlya 12 kg, ami a készüléket könnyűvé és könnyen hordozhatóvá teszi, ugyanakkor 3 kg hasznos súlyt tud szállítani.

 

 

Az Unitree Go1 felhasználási céltól függően különböző szenzorokkal és kiegészítőkkel szerelhető. A Unitree robotkarokkal képes lehet különböző feladatok végrehajtására, úgy, mint ajtók nyitására vagy különböző tárgyak mozgatására. Modulárisan bővíthető továbbá olyan kiegészítőkkel, mint például a lézer alapú távérzékelés megoldásokra használt 2D és 3D LIDAR szenzorok, de kiválóan alkalmazható oktatási célokra vagy promóciós eszközként, fotózásokra, filmekhez és eseményeken is.

 

 

A Unitree termékeket széles körben használják olyan cégek és intézmények, mint a Berkeley University of California, Massachusetts Institute of Technology, Stanford University, The University of Tokyo, a Nanyang Technological University Singapore Honda Research Institute, a Google, a Facebook, az Amazon, az Nvidia, Leica, vagy a DHL. A Unitree Go1 kezelővel együtt ki is bérelhető a https://robot.infuze.hu oldalon keresztül.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05