A BMW márkakereskedés a leggyorsabb elektromosjármű-töltőt telepíti az Egyesült Királyságban

forrás: Prím Online, 2022. december 12. 12:43

A lincolni márkakereskedés két ultragyors ABB Terra 360 elektromosjármű-töltőt telepített, amelyek három perc alatt 62 mérföldes (100 kilométeres) hatótávolságnak megfelelő szintre képesek feltölteni a gépkocsik akkumulátorát, így biztosítva, hogy az ügyfelek minél hamarabb útnak indulhassanak.

Mivel az Egyesült Királyság kormánya 2030-ig az elektromos járműveket (EV) kiszolgáló töltőállomások számának megtízszerezését tervezi, az egyik BMW márkakereskedés az elektromosjármű-forradalom élére állt. A Soper of Lincoln telepítette az Egyesült Királyság első Terra 360 töltőállomását, amely kevesebb mint 15 perc alatt képes teljesen feltölteni egy e-jármű akkumulátorát. Az új töltőkkel a Soper csapata kevesebb mint három perc alatt 62 mérföldes (100 kilométeres) hatótávolságra tudja feltölteni a járművek akkumulátorait. 

 

 

Andrew Tullie, a Soper Lincoln BMW márkakereskedés vezetője így nyilatkozott az új töltőről: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Egyesült Királyságban elsőként a lincolni BMW-tulajdonosok élvezhetik ennek a legújabb töltési technológiának az előnyeit. Két Terra 360 töltőnk mindegyike négy nagyteljesítményű BMW i7 EV-t képes egy óra alatt teljesen feltölteni. Az új töltők segítségével megőrizhetjük piaci pozíciónkat, amelyet annak köszönhetően vívtunk ki, hogy márkakereskedésünk mindig a legújabb innovatív technológiákba fektetett be.”

 

A Soper of Lincoln egyik Terra 360 egysége a márkakereskedés külső bemutatóterében található, míg a másik a 15 állásos szervizműhelyben. A létesítmény a legmodernebb technológiával van felszerelve, beleértve Lincoln egyetlen teljesen automatizált műszaki vizsgaállomását. Az új töltők telepítése érdekében a márkakereskedés korszerűsítette a hálózati csatlakozást, az így rendelkezésre álló 560 amper áramerősség biztosítani tudja, hogy az egyes töltők maximális teljesítménnyel tudjanak üzemelni.

 

Most, hogy az új, ultragyors EV-töltők üzembe álltak, a márkakereskedés támogatni tudja napjaink elektromos BMW-it, valamint a még fejlesztés alatt álló modelleket is. Ez a jövőbiztos technológiai fejlesztés lehetővé teszi a Soper számára, hogy tovább erősítse a márka iránti hűséget a meglévő ügyfeleinél, és új ügyfeleket szerezzen a márka számára a jövő generációi körében is. Az ABB által a 2022-es Elektromos Járművek Világnapja alkalmából nemrégiben végzett felmérés szerint az Egyesült Királyságban a fiatalok a későbbiekben a globális átlagnál nagyobb valószínűséggel szeretnének elektromos járművet vásárolni.

 

new.abb.com/ev-charging/terra-360

 

Joe Ellwood, az ABB EV-töltési termékek marketingjével foglalkozó szakembere így nyilatkozott: “Fontos, hogy előre gondolkodjunk, valamint biztosítsuk a megfelelő infrastruktúra telepítését az autókereskedésekben és más bemutatóterekben. A lincolni Soper BMW márkakereskedés a 2022-es Elektromos Járművek Világnapja nyomán tesz lépéseket. Fontos, hogy ez a projekt egyben a Terra 360 ultragyors töltő más telepítéseinek mintapéldájaként is szolgál. Már dolgozunk olyan projekteken, amelyekben Terra 360 egységeket telepítünk az Egyesült Királyság más részein, így izgalmas látni, hogy az ügyfelek már az ország szívében is ezt az innovatív berendezést használják.”

 

A Terra 360 egységek két DC kimenettel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy a kombinált töltőrendszerű (CCS) csatlakozó alkalmazásával egyszerre két jármű tölthető. A CCS a BMW EV-k standard töltési megoldásának számít.  

 

Az ABB az Egyesült Királyságban a Terra 360 négykimenetes változatát is forgalmazni fogja majd, amely egyszerre akár négy jármű számára tud töltőáramot biztosítani. Ez maximalizálja a beruházás megtérülését a töltőállomások számára, mivel egy egység egyszerre akár négy jármű számára tud 90 kW-os töltési teljesítményt szolgáltatni.

 

Eközben a hosszú idejű parkoláshoz biztosított töltés, valamint a munkahelyi vagy otthoni töltés esetében érdemes tudni, hogy 2022 júniusában új jogszabály lépett hatályba. Az Építési Szabályzat S. része minimális követelményeket határoz meg a lakó- és a kereskedelmi célú építkezéseknél a töltők számával kapcsolatban, míg az elektromos járművek intelligens töltőpontjairól szóló rendelet (Electric Vehicle Smart Charge Point Regulations) mostantól kötelezővé teszi, hogy a közműszolgáltató a nem létfontosságú elektromos járművek töltését az energiaigény csúcsidőszakában szüneteltesse.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Közel félmillió e-töltőpontra is szüksége lehet Franciaországnak néhány éven belül

A becslések szerint 2030-ra Franciaországban legalább 330 ezer, de akár 480 ezer e-töltőállomásra is szükség lehet. Ehhez gyors ütemben, folyamatosan újabb és újabb autópálya-pihenőhelyeket szerelnek fel töltőkkel, ahol már most akár 20 perc alatt 80 százalékra „tankolhatóak” az e-autók. 

2024. április 16. 10:10

A Continental SportContact 7 nyerte az Auto Bild sportscars kiadványának tesztjét

A Continental SportContact 7 gumiabroncs első helyezést ért el az Auto Bild sportscars kiadványa által végzett UHP nyári gumiabroncs-teszten (24/4. szám), melyen „tesztgyőztes” és „példamutató” minősítést kapott. A nagy teljesítményű autógumi hat nemzetközi gyártó modelljével szemben győzött: 1,2-es összpontszámmal a teszt első helyezettje lett. A szerkesztők a 265/35 R 19-es méretű autógumit egy Mercedes AMG GT első-, míg a 295/30 R 20-as méretű modellt annak a hátsó tengelyén tesztelték, összesen kilenc tesztszakaszban, vizes és száraz utakon egyaránt.

2024. április 13. 10:47

A Continental abroncsa megnyerte a német Auto Zeitung autógumi tesztjét is

Az Auto Zeitung német autós magazin szerkesztői legutóbbi nyári gumiabroncs-tesztjükben a Continental PremiumContact 7-et nevezték meg a „ragyogó győztesnek" (24/7. szám). Mind a vizes, mind a száraz vezetési teszteken a legmagasabb pontszámot érte el. A lap szakértői a 225/45 R 17-es méretben kilenc gumiabroncsot vizsgáltak egy BMW 120i-n, összesen 13 kritériumot szem előtt tartva. Európai, ázsiai és amerikai abroncsmárkák termékeit mérték fel.

2024. április 3. 11:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09