Egyetemi csapatok és szakmai előadók adtak választ a járműipari kihívásokra a Techtogether 2022-n

forrás: Prím Online, 2022. október 21. 12:39

Véget ért a kétnapos Techtogether 2022, mely keretében egy szakmai fórum, kiállítás és mérnökhallgatói verseny is zajlott. Október 18-19. között rendezték meg a Techtogether 2022 kiállítást és konferenciát, mely 23 vállalati kiállítót, több mint 600 látogatót és 13 mérnökhallgatói csapatból közel 400 diákot vonzott. A rendezvény keretében az első napon az autopro.hu és a Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE) közös szervezésében zajlott konferenciára került sor, míg a második nap a HUMDA Nap keretében hallhattak egyedülálló előadásokat az érdeklődők a budapesti Bálnában. 

Az október 18-i, autopro.hu és MAGE közös szervezésű konferenciáját dr. Kutnyánszky Zsolt Krisztián, a Technológiai és Ipari Minisztérium Iparért és munkaerőpiacért felelős államtitkára nyitotta meg. A járműipari szakmai fórumot négy szekciót alkotta, melyekben a járműipari fejlesztésekre, gyártásbeli innovációkra és járműipari HR kihívásokra fókuszáltak, valamint hajtásfejlesztési és gyártási válaszokat kerestek az elszabaduló energiaárakra. 

 

A konferencia szakmai színvonalát a számtalan kiemelkedő előadó garantálta, köztük dr. Urbán László, a Magyar Suzuki Zrt. vezérigazgató-helyettese, Les Zoltán, az Audi Hungaria Zrt. Járműgyártásért felelős igazgatósági tagja, Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezető igazgatója és Frank Péter, a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. kutatás-fejlesztési igazgatója, Pap Sándor, a HUMDA Zrt. Zöld Mobilitási igazgatója, Pazsiczky Tamás, a Deloitte Energetikai tanácsadási igazgatója, Nógrádi József, a Trenkwalder Recruitment Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója, Mesics Olívia, az Opel Szentgotthárd Kft. gyárigazgatója és ügyvezető igazgatója, Seres Tamás, a Hays Hungary Mérnöki divíziójának vezetője és még sokan mások. 

 

Október 19-ről sem hiányozhattak a szakmai előadások, amikor a HUMDA Nap prezentációi adtak mélyebb betekintést az önvezetés, mesterséges intelligencia és digital twinnel kapcsolatos fejlesztésekbe. 

 

 

Kiállítás az innovatív ipari trendek szellemében

A rendezvény alapját a járműipart is meghatározó, innovatív ipari trendekre fókuszáló szakkiállítás adta, melyen 23 vállalat szerepelt az automatizálás, additív gyártás, ipari szoftverfejlesztés és robotika területéről. A kiállítók között magyar kkv-k és nemzetközi nagyvállalatok hazai egységei egyaránt részt vettek, ezzel kifejezetten széles képet adva a magyar járműipar és a kapcsolódó iparágak legújabb trendjeiről. A kiállításon megjelenő vállalatok sora: AVL Hungary Kft., Bosch Rexroth Kft., Craftunique Kft., Elektro-Optika Kft., Freedee Nyomdai Szolgáltató Művek Kft., Gender Racing Team, Hepenix Kft., Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft., KUKA CEE GmbH, Kvalix Automatika Kft., Kvint-R Kft., msg Plaut Hungary Kft., NNG Kft., Robot-Service Kft., Rohde & Schwarz-Österreich GmbH, Schaeffler Savaria Kft., SMC Hungary Kft., S&T Consulting Hungary Kft., StartIT Kft., Tequa International Kft., Trenkwalder Recruitment Kft. és Varinex Zrt. A kiállítók között szerepelt a Techtogether mérnökhallgatói verseny fő támogatójaként a HUMDA Zrt. és HUMDA Lab Nonprofit Kft. is. 

 

StudentTechLab ELTE

 

Tarolt a szombathelyi csapat

A rendezvény keretében két napon keresztül zajlott a verseny hazánk legtehetségesebb fiatal mérnökhallgatói között, melynek fődíját idén a szombathelyi StudentTechLab ELTE csapata nyerte el, mely számtalan vállalati különdíjat is bezsebelt. A képzeletbeli dobogó második fokára a BME Motorsport csapata került, míg a harmadik nyertes pozíciót a versenyen idén debütáló BME SharkTeam szerezte meg. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09