Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

forrás: Prím Online, 2022. szeptember 21. 13:46

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije a siófoki MENTA konferencia gálavacsorája keretében kedd este jelentette be az idei év Gyurós Tibor-díjasait: az év menedzserét, az év digitalizációs projektjét, az év innovációja díj nyertesét, illetve az év digitális oktatási nagykövetét.

A hagyományoknak megfelelően idén is a Gyurós Tibor-díjak átadásával zárult a Siófokon zajló IVSZ MENTA konferencia első napja. Az elismeréssel 2001 óta a hazai IKT-szektorban meghatározó szakemberek és kiemelkedő teljesítményt nyújtó vállalkozások tevékenységét ismeri el négy kategóriában a szakmai szervezet.

 

A Gyurós Tibor-díj nyertesei 2022-ben:

Az év menedzsere – Kádár Tamás, a SEON vezérigazgatója és társalapítója

Kádár Tamás még egyetemi évei alatt hozott létre egy kriptopénzváltó oldalt egyetemi társával, ennek során találkozott  azzal, hogy kiberbűnözők képesek igen komoly biztonsági intézkedéseket is kijátszani. A csalók felhasználók lopott személyazonosságával és bankkártya adataival próbálták meg visszaigényelni tranzakciók összegét. Erre kerestek megoldást, ám a piacon lévő termékek túlságosan bonyolultnak bizonyultak, így elkezdtek házon belül építeni és kifejleszteni egy kockázatelemző rendszert, a későbbi SEON-t, az azóta komoly ismertségre szert tevő  online csalásmegelőző technológiai startupot. A cég neve a security online kifejezésből ered, és bár csupán öt éve indult, napjainkra több, mint ötezer ügyfelének egymilliárd pénzügyi tranzakcióját vizsgálta át, 50 millió eurónyi potenciális kárt előzve meg ezzel. Idén áprilisban a cég rekordösszegű 94 millió dollár Series B tőkebefektetést eszközölt, a globális fókuszú vállalat Austinban (Texas), Budapesten, Londonban, Jakartában is helyi irodával terjeszkedik tovább.

 

Dr. Vinnai Balázs az IVSZ elnöke és Kádár Tamás a SEON vezérigazgatója

 

A digitális oktatás nagykövete – Kölkedi Krisztián, az Express Innovation Agency Zrt. stratégiai vezérigazgató-helyettese

A szervezetfejlesztési, üzletfejlesztési szakember több saját vállalkozás és startup indításán van már túl, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal korábbi Ifjúsági innovációért és Startupokért felelős elnöki megbízottjaként az ifjúsági innováció ösztönzése volt a feladata. E tapasztalatait hasznosítja jelenleg az Express Innovation Agency-nél melynek a stratégiai vezérigazgató-helyetteseként többek között a digitális oktatás eszközével a tehetséggondozástól a nemzetközi piacig segíti munkatársaival a jövő generációit. Célja, hogy a digitalizáció, és az oktatás módszereivel segítse elő a hazai innovációs ökoszisztéma paradigmaváltását a már az iskolapadtól kezdve, partnerként támaszkodva a startup-szféra szereplőire, és a digitális szakemberek új generációjára. Munkájának köszönhetően két év alatt több mint 6000 fiatal ismerkedett meg digitalizáció, a startupok és az innováció világával, közel 300 projekt indult el, amelyből több tucat kapott befektetést vagy lépett már hazai, vagy nemzetközi piacra.

 

Laufer Tamás az IVSZ tiszteletbeli elnöke és Kölkedi Krisztián az Express Innovation Agency vezérigazgató-helyettese

 

Az év innovációja – Medipredict

A Medipredict egy egészségügyi vállalat, amelynek szolgáltatása négy különböző aspektus integrálásával vizsgálja át a páciensek testét. A vizsgálatok mindegyikében ma még példátlanul nagynak számító adatmennyiséggel dolgozik a rendszer: a genetikai vizsgálat során például mintegy húszezer gén állapotáról készítenek jelentést gépi tanulási algoritmusokkal, mintegy hárommilliárd leolvasott bázispár elemzésével. A Medipredict másik analízise ötszáz-féle molekula szintjét képes meghatározni a vérből komplex betegségek korai felismeréséhez, de az orvosi kórelőzmény felvételekor is több tíz gigabájtnyi érzékeny adatot rögzítenek páciensenként.

 

Dr. Kiss Richárd a Medipredict orvosi igazgatója és Nieder Jenő a PortfoLion vezérigazgató-helyettese

 

Az év digitalizációs projektje – FAIR PAY CONTROL

A FAIR PAY CONTROL Zrt. munkatársai olyan, alacsony havidíjért elérhető, innovatív szolgáltatást dolgoztak ki a kintlévőségek kezelésére, amely szakít a klasszikus követeléskezelés módszereivel, és a prevencióra helyezve a hangsúlyt biztosítja ügyfeleinek, hogy számláikat mindig pontosan fizessék. A szolgáltatás ötvözi az emberi döntéshozatal szociálpszichológiai mechanizmusait, a professzionális jogi támogatást, a legmodernebb IT infrastruktúrát, és egyedülálló módon 100%-ban előlegezi a FAIR PAY CONTROL-t használó cégek részére a jogi eljárások díjait és költségeit abban az esetben, ha egy kötelezett mégsem rendezné időben a számláját. A szolgáltatás tavaly már elismerést szerzett a 29. Magyar Innovációs Nagydíjon, és elnyerte a Magyar Minőség Háza 2021. díjat is.

 

Dr. Horváth Gábor a FAIR PAY CONTROL képviselője és Kenyeres Kinga a Századvég vezérigazgatója

 

A díjazottak rövid videós bemutatkozását az IVSZ YouTube-csatornáján lehet megtekinteni:

● Az év digitalizációs projektje: https://www.youtube.com/watch?v=IYhyI11XfLw

● Az év innovációja: https://www.youtube.com/watch?v=udObnLOm2M4

● Az év menedzsere: https://www.youtube.com/watch?v=cxIyIOLcAEY

● A digitális oktatás nagykövete: https://www.youtube.com/watch?v=G1cuvXt8YK8

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több százezernyi forintnyi érték lapul az otthonainkban

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes szétnéznie a lakásban, mielőtt a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé tehetjük a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

2024. március 18. 19:21

Kirobbanó gaming teljesítmény az AOC 44,5″ OLED monitorjával

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gamer monitor* és IT-kiegészítő márkája – újabb csúcskategóriás OLED modellel bővíti a népszerű AGON PRO termékcsaládot. A 44,5″ hüvelykes (113 cm) AGON PRO AG456UCZD gamer monitor elmélyült játékélményt nyújt. 

2024. március 18. 17:44

Átadták a Jedlik Ányos-díjat

Idén is átadták a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH) egyik legrangosabb díját, a Jedlik Ányos-díjat, amely a kimagaslóan sikeres feltalálói tevékenység, valamint a kiemelkedő színvonalú és hatékonyságú iparjogvédelmi munkásság elismerését szolgálja. A Magyar Nemzeti Múzeumban kiosztott díjat ezúttal két vegyészmérnök, egy építőmérnök, egy villamosmérnök és egy szellemitulajdon-védelem területén tevékenykedő szakember kapta.

2024. március 18. 16:10

Spinoff Extra: topvezetőktől tanulhatnak a hallgatók a Széchenyi István Egyetemen

A Spinoff Klub a győri Széchenyi István Egyetem nagy sikerű közösségépítő, innovációgazdasági programsorozata, amelyen meghívott előadók panelbeszélgetés keretében tárgyalják meg a legfrissebb technológiai trendek üzleti vonatkozásait. A mostani félévtől a brand újabb rendezvénnyel bővül: a Spinoff Extra során sikeres topmenedzserekkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők – elsőként, március 20-án, szerdán dr. Szászi István, a Robert Bosch Kft. ügyvezető igazgatója lesz a vendég.

2024. március 18. 14:37

Az ABB segíti a Feröer-szigetek zöld energiára való átállását

Az ABB folytatja együttműködését a SEV-vel, a Feröer-szigetek fő villamosenergia-termelőjével és -elosztójával. Az együttműködés keretében az ABB innovatív szinkronkompenzátor (SC) technológiát szállít, amellyel javítható az villamosenergia-hálózat stabilitása, ami napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel bír, mivel a szigeteken fokozatosan leállítják a fosszilis tüzelésű erőműveket, és megújuló energiaforrásokon alapuló áramtermelésre állnak át. A legújabb fejlesztés keretében a harmadik SC-egységet az északkeleti Borðoy szigetén telepítik, ahol ez a berendezés mintegy 5000 ember helyi áramellátását fogja javítani.

2024. március 18. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15