Nyolc éven belül nettó nullára csökkentené az üvegházhatású gázok kibocsátását a Unisys

forrás: Prím Online, 2022. július 13. 11:20

A világszerte ismert, információtechnológiát szolgáltató Unisys – amely több mint tizenöt éve a magyar informatikai piac egyik legismertebb szereplője – ambiciózus célt tűzött ki maga elé: 2030-ra nettó nullára csökkenti üvegházhatású gázkibocsátását a közvetlen kibocsátás és a megvásárolt energiához kapcsolódó közvetett kibocsátás tekintetében egyaránt.

A vállalás összhangban áll a Science Based Targets mozgalom által életre hívott Business Ambition for 1.5° C kötelezettségvállalással, melynek keretében a világ vezető vállalatai elkötelezték magukat a cél mellett, hogy a globális hőmérséklet-emelkedés 1,5 °C-on belül maradjon. Az Unysis mostani vállalása épít a vállalat Carbon Disclosure Projectben és az ENSZ Globális Megállapodásában (UNGC) való részvételére is.

 

Az Unisys globálisan a következő lépésekkel tervezi nullára redukálni nettó üvegházhatású gáz kibocsátását: 

• olyan megoldásokat fejleszt és vezet be, melyek csökkentik a vállalat és ügyfeleik karbonlábnyomát; 

• optimalizálja ingatlanainak lábnyomát

• növeli az energiahatékonyságot;

• megújuló energiát vásárol;

• megújuló kibocsátási egységek (REC) és szén-dioxid-kompenzáció vásárlásával mérsékli a fennmaradó kibocsátását.

 

A bejelentés újabb mérföldkövet a vállalat számára a zéró kibocsátás elérésében. A Unisys még 2006-ban tűzte ki célul, hogy 2026-ig 75%-kal csökkenti szén-dioxid-emisszióját. Ezt a cél a vállalatnál öt évvel korábban, 2021-ben elérték, 10%-kal túlteljesítve a vállalást.

 

„Az Unisys régóta elkötelezett a környezetvédelem, a fenntartható helyi és globális közösségek iránt. Üzleti stratégiánk megalkotása és döntéseink során is figyelembe vesszük a környezeti és társadalmi szempontokat – mondta el Peter Altabef, az Unisys elnök-vezérigazgatója. – Büszkék vagyunk rá, hogy öt évvel korábban elértük a 2026-os célunkat, és átfogó akciótervet fogadtunk el, hogy 2030-ra elérjük a nulla kibocsátást.”

 

A Unisys Hungary szolgáltató központja folyamatos fejlődése révén egyre sokrétűbb szolgáltatásokat kínál. A magyarországi központ továbbra is dinamikusan fejlődik, folyamatos az érdeklődés új, potenciális nagyvállalati ügyfelek részéről új szolgáltatások kapcsán. A Unisys a pályakezdő pozícióktól a vezetői szintekig kínál kihívásokkal teli, felelősségteljes pozíciókat, többek között ügyfélkapcsolati és informatikai területekre is.

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

2023-ban harmadjára ért el platina minősítést a Bridgestone

A Bridgestone EMEA (Európa, Közép-Kelet és Afrika régió) ismét megkapta a platina minősítést a neves fenntarthatósági értékelő platform, az EcoVadis által. A szervezet 2023-ban már a harmadik egymást követő alkalommal nyerte el az EcoVadis legmagasabb besorolását, amivel a Bridgestone EMEA az EcoVadis által világszerte 220 iparágban értékelt 130 000 vállalat legjobb 1 százalékba került.

2024. április 15. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09