A Nokia bővíti magyarországi fejlesztőkből és tesztelőkből álló csapatát

forrás: Prím Online, 2022. március 13. 12:26

Stratégiai jelentőségű és kiemelten fontos termékek fejlesztését erősíti Magyarországon a Nokia. A növekedéssel párhuzamosan növelik szabad pozícióik számát és erőteljesebb toborzásba kezdenek. Az érdeklődők különböző eseményeken ismerhetik meg a vállalatot, legközelebb március 16-án mérettethetik meg magukat a hazai szoftverfejlesztő- és tesztelő mérnökök és egyetemisták egy gamifikált kihívás keretein belül. 

A vállalat számos izgalmas pozícióval várja junior és szenior fejlesztők és tesztelők jelentkezését egyaránt – ezt erősíti az MP Solutions Kft-vel, egy IT-rendezvényekre és toborzásra szakosodott céggel indított együttműködésük. A vállalat rendezi meg a március 16-án induló eseményt is. 

 

Az online kihívás résztvevői egy virtuális vonattal utazhatnak majd az időben a Nokia korszakain keresztül, az 1865-ös papírgyári kezdetektől egészen az 5G-technológia megjelenéséig. A résztvevők az út során logikai és tesztelői feladatokat oldhatnak meg és a győztes 500 000 forintot vihet haza, de a második és harmadik helyezésekért is komoly jutalom jár. A verseny két hétig fog tartani, ezalatt bármikor lehet jelentkezni.

 

A Nokia az évek során számos ágazatban, többek között a kábel-, a gumi- és a televízióiparban ért el sikereket, majd 1991-ben bemutatta az első digitális kézi telefont, a mobiltelefonok úttörőjét. A Nokia gyártotta az első mobilt, ami támogatta az egyszerű SMS-írást. 2002-ben a cég piacra dobta az első kamerával felszerelt telefont és kulcsszerepet játszott 3G-hálózatok, majd csupán hét évvel később a 4G-hálózatok elterjedésében is. A Nokia 2011 óta élen jár a szoftver- és hálózatfejlesztésben, az 5G- és felhőalapú technológiák forradalmasítója. 

 

"Büszkék vagyunk arra, hogy magyarországi csapatunk a Nokia legjelentősebb és legeredményesebb kutatás-fejlesztési egységei közé tartozik. Az idei év nagyon izgalmas lesz számunkra, hiszen új és stratégiailag kiemelt fontosságú termékek fejlesztését erősítjük, ezért jelentősen növeljük itthoni pozícióink számát” – mondta Korényi Adorján, a Nokia rendszerintegrációért felelős vezetője.

 

„A versenyt úgy építettük fel, hogy tisztelegjünk a Nokia százhatvan éves történelme és a cég dolgozói által létrehozott technológiai áttörések előtt, miközben a résztvevők egy élvezhető, izgalmas, és időben rugalmas kihívást teljesíthetnek” – fogalmazott Fazekas Gerdy, az MPhackS divízióvezetője. 

 

A versenyre itt lehet előregisztrálni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését. A testület legutóbbi ülésén azt is megállapította, hogy a Balázsék című műsorszám ismét törvényt sértett, amikor a rasszizmusból táplálkozó humorizálásra építette a január 15-i műsor.

2024. május 3. 11:39

Mennyire vannak biztonságban a jelszóval védett adataink?

Manapság egyre több és egyre nagyobb volumenűek az adatlopások, ráadásul az adatszivárgások egyre többe is kerülnek a szervezetek számára. A technológiai újításoknak köszönhetően a kibertámadások napról napra kifinomultabbak, és a legerősebb jelszót is feltörik. Ennek ellenére továbbra is ez a vállalatok által leggyakrabban használt biztonsági módszer világszerte.

2024. május 3. 09:54

A Seco honlapja az ügyfelek kezébe adja a hatékonyság erejét

A Seco weboldala új, úttörő funkcióval bővül, amely segítségével az ügyfelek azonnal összehasonlíthatják a rendelkezésre álló lapkákat, így gyorsan megtalálhatják és megrendelhetik a jelenlegi szerszámaiknak megfelelő, illetve az azoknál akár kiválóbb cseretermékeket a Seco kínálatából.

2024. május 2. 19:14

Magyar klíma-körkép: a többség klíma nélkül várja a kánikulát

A magyarok 67 százalékának nincs otthon klímája, legnagyobb arányban ventilátorral hűtenek a nyári melegben. Akik mégis vásárolnak, azok egyértelműen az ár és az energiafogyasztás alapján hozzák meg a döntésüket – derül ki a Hisense friss reprezentatív kutatásából. 

2024. május 2. 17:48

Stratégiai összefogás az AWS és a Deloitte közt

Több éves, átfogó, stratégiai együttműködésbe kezdett a világ legnagyobb vezetési tanácsadó cége, a Deloitte, valamint a világ legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatója, az Amazon Web Services (AWS). A kooperációjuk célja, hogy felgyorsítsák a vállalatok digitális transzformációját, az üzleti műveleteik felhőbe terelésével felkészítsék őket az egyre élesedő versenyre, valamint maximalizálják számukra a felhőalapú technológia üzleti előnyeit. 

2024. május 2. 16:07

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14