Díjat alapított a piacvezető online számlázó

forrás: Prím Online, 2022. február 11. 18:23

A felelős fintech újságírásnak van jövője. És közös felelősségünk tenni érte. A pénzügyi technológiákkal kapcsolatos általános tájékozottság szintje ma még nem túl magas, de egy új pályázat segíthet javítani a helyzeten.

A Számlázz.hu, Magyarország piacvezető online számlázója a Péntech digitális cégfinanszírozási platform szakmai támogatásával díjat alapított, pénzjutalmat és széles körű publicitást ígérve a szerzőknek. A díjat havonta osztják ki azoknak, akik a szakmai zsűri ítélete és a közönség szavazatai alapján a legjobb írott, képi, videós vagy hanganyagot készítették fintech témában.

 

Nem hagyhatjuk szó nélkül

A pénzügyi technológiák terén gyors ütemű és nagy ívű a fejlődés, de ezzel összhangban a vállalkozóknál felmerülő kérdések száma is növekszik. Pénzügyekről beszélni nehéz, a hatósági tájékoztatás bonyolult és elrettentő, a technológiai fejlődés viszont óriási: digitalizálódnak a bankok, újgenerációs pénzintézetek jelennek meg, automatizált folyamatok hatják át a pénzügyeket. A fintech térnyerésének gyakorlati következményeiről ugyanakkor keveset hallunk, és még kevesebb a szakmailag megalapozott és a megértést segítő, valóban hasznos anyag.

 

Ezen szeretne változtatni a Felelős Fintech Tartalmakért pályázat és díj, amely olyan anyagok népszerűsítését tűzte zászlajára, amelyek aktuálisak, közérthetőek, valós segítséget nyújthatnak, és még élvezetesek is.

 

felelosfintech.hu

 

Cél: a sokszínűség

Mindenki pályázhat, aki a fintech tárgykörébe tartozó témát dolgoz fel, és a formátumra vonatkozóan sincs megkötés. Írott anyagokon kívül a nagy népszerűségnek örvendő podcastokat és videós anyagokat is várják a szervezők, de multimédiás megoldásokkal és infografikákkal is lehet nevezni. 

 

“Hisszük, hogy egy tartalom nem attól lesz értékes, hogy hol jelenik meg és milyen alakot ölt, hanem a közlés minősége, a megközelítés újszerűsége teszi azt naggyá.” – hangsúlyozza Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője.

 

A pályázat azokat is támogatni szeretné, akiknek nincs publikálási lehetősége, viszont van alkotókedve és rálátása a fintech piacra.

 

A célkitűzések között a közönség bevonása is szerepel, ezért bárki jelölhet anyagokat a hónap Felelős Fintech Tartalma címre, és a végső döntésben a közönség véleménye is sokat nyom a latban.

 

Fintech: hitelesítve

Az anyagokat sokszínű szakértő zsűri értékeli. Az ítészek között megtalálhatóak a fintech-szféra minden szegletét ismerő szakemberek: Ács Zoltán, a MKB Fintechlab vezetője, korábban gazdasági újságíró és Réti Bálint, a Magyar Fintech Szövetség elnökhelyettese. Rajtuk kívül a felelős fintech tartalomgyártás szolgálatába állt Bombera Krisztina, aki televíziós munkássága alatt számtalan rendkívül fontos eseményről tudósított, jelenleg pedig egy értékmarketing-vállalat vezetője, és különböző karitatív tevékenységek mellett a vállalati társadalmi felelősségvállalás fejlesztésével is foglalkozik, valamint Mérő László, matematikus, pszichológus, számos nagy sikerű könyv és publikáció szerzője.

 

Hogy jó helyre menjen

A díjazott alkotások szerzői pénzjutalomban részesülnek. A díjat alapító Számlázz.hu úgy döntött, hogy azt az összeget, amit PR anyagokra költene, ezúttal a díj formájában állítja a hiteles tájékoztatás szolgálatába. Bíznak abban, hogy ez ösztönzőleg hat, és egyre több színes, kreatív, hiteles fintech témájú anyag szüleik majd. Ha igen, biztosan van jövője a felelős fintech újságírásnak.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rangos szakmai versenyen díjazták a Mercedes-Benz duális képzésének tanulóit

2 kategóriában győztek és összesen 4 dobogós helyet szereztek a Szakma Sztár Fesztiválon április 26-án a kecskeméti Mercedes-Benz Academy diákjai. Az országos versenysorozaton 21 tanuló 4 szakmában képviselte a Mercedes-Benz Hungary Kft.-t. 

2024. április 29. 13:07

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

Tizenegyedik alkalommal díjazták Randstad Awarddal hazánk legnépszerűbb munkáltatóit. A magyar munkavállalók véleménye szerint idén a LEGO a legvonzóbb hazai munkáltató, a BT (British Telecommunications) lett a második, a harmadik helyen pedig a Mercedes-Benz végzett. 

2024. április 29. 11:38

Évente 8 milliárd forintot lopnak el bankkártyáinkról a kényelmünk miatt

A kényelmünk visz a vesztünkbe: az interneten gyorsan akarunk lecsapni egy-egy jó ajánlatra és nem törődünk a biztonsággal – ennek köszönhetően újra gyorsan emelkedik a bankkártyás csalások aránya és az az összeg is, amit az ügyfelek a visszaélésekben elvesztenek. Gergely Péter, a BiztosDöntés.hu pénzügyi szakértője szerint néhány lépéssel biztonságossá tudjuk tenni az internetes vásárlásainkat.

2024. április 29. 09:56

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50