Az ESET kutatói azonosították a Log4j sebezhetőségek által leginkább veszélyeztetett országokat

forrás: Prím Online, 2021. december 15. 17:13

A világ egyik vezető kiberbiztonsági vállalata, az ESET által közzétett térképen jól látható, mely országokban hajtották végre a legtöbb Log4j sérülékenységet kihasználó támadási kísérletet. 

A napokban derült fény a világszerte mindenütt jelenlévő Log4j segédprogram kritikus hibájára, amely megrázta az egész kiberbiztonsági iparágat. A Log4j nyílt forráskódú Java-alapú naplózási szoftvert globális szinten számtalan vállalat és kormányzati szerv használja. Amióta a sérülékenység kihasználásához szükséges kód felkerült az internetre, a hackerek tömegével próbálják kijátszani a rendszereket, miközben a kiberbiztonsági szakemberek minden erejükkel igyekeznek biztonsági frissítésekkel és más védelmi intézkedésekkel védekezni a támadások ellen. 

 

Az ESET térképe a több százezer blokkolt Log4j kihasználási kísérletet ábrázolja

 

Az ESET által közzétett térképből jól látszik, hogy a fenyegetés az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Törökországban, Németországban és Hollandiában van a leglátványosabban jelen. 

 

Roman Kováč, az ESET vezető kutatója így nyilatkozott a vizsgálatok eredményéről: „Az észlelések mennyiségéből arra következtethetünk, hogy egy jelentős problémával állunk szemben, amely nem fog egyhamar megszűnni. A támadók természetesen számos módszerrel próbálják kihasználni a sérülékenységet, de nem minden kísérlet rosszindulatú, hiszen a kutatók, az információbiztonsági cégek és a penetrációs tesztelők védelmi célokból tesztelik ezeket a sebezhetőségeket."

 

További részleteket az ESET magyar nyelvű weboldalán, illetve összefoglaló videójából tudhatunk meg. 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05