Rendszertervezésről az AV szegmensben

forrás: Prím Online, 2021. december 14. 12:41

Minden intézmény és épület más és más, ezért eltérő az audiovizuáltechnikai rendszerük és megvalósításának felépítése is.

A rendszertervezés igényfelméréssel indul


Lehet, hogy egy komplett új rendszer bevezetését szeretnék megvalósítani, de az is lehet, hogy csak a meglévő  hálózat bizonyos részeit szeretnék felújítani. Bármelyik legyen is a végcél, valamilyen szintű beruházás mindenképpen szükségeltetik, ez pedig pontos tervezést igényel.


Az új rendszer kiépítéséhez nélkülözhetetlen, hogy egy mindent átfogó, részletes és az adott intézmény szükségleteihez alkalmazkodó igényfelmérés készüljön. Ennek kidolgozása után következhet a tervezés fázisa.

 

 

Komplex audio- és vizuáltechnikai megoldások irodáknak


Egy céges konferencia vagy egy nagyobb, akár többezres rendezvény megtartása az audio-, vezérlő- és vizuáltechnikai eszközök összehangolt munkáját várja el. A különböző vállalati osztályok és partnereik, ügyfeleik közötti belső és külső kommunikáció összehangolt tervezésére van szükség. 


Néhány évtizeddel ezelőtt elegendő volt egy értekezlet megtartásához néhány jegyzetfüzet, esetlegesen az írásvetítő és természetesen a résztvevők személyesen. Ezt követték a projektorok és a vetítővásznak.

 

 

Mára azonban olyan nagymértékű adatáramlásnak lehetünk szemtanúi, hogy nem elegendő, ha csak megbeszéljük az adott kérdéskört. Ráadásul a napjainkat jellemző járványhelyzet sok esetben megköveteli, hogy ne személyesen tartsuk meg a tárgyalásokat, hanem az online térben.


Ez költséghatékonysági megfontolásokból előnnyel jár, ugyanakkor a felgyorsult digitális technológiai folyamatok megkívánják, hogy a vállalatok alkalmazkodjanak műszaki színvonalban is ezekhez a változásokhoz.


Rendszertervezés az építőiparban

 

Az AVmax megalakulása óta több száz rendszertervezésen van túl. Ügyfeleik körében mindenféle épület- és vállalattípus megtalálható, a múzeumtól kezdve az oktatási intézményeken át a multinacionális nagyvállalatokig, úgy mint a Bozsik Stadion, a Corvinus Egyetem, Park Átrium Irodaház vagy a Clark Hotel.

 

 

 

Szakértelmüket már számtalanszor bizonyították. Az AVmax Rendszertechnika Gyártók sorában megtalálhatjuk napjaink legismertebb audiovizuális márkáit, mint pl. a Creston, a  Bosch vagy az LG.

 

A cég hozzáértését az is alátámasztja, hogy rendszertervezéseik és kiépítéseik során nemcsak az adott épületet, a termek akusztikáját, a meglévő audio- és vizuáltechnikai eszközök palettáját, a meghatározó világítási feltételeket és fényviszonyokat veszik figyelembe, hanem ezek legoptimálisabb technikai összeköttetését is, az épület belsőépítészeti megoldásaival, minél nagyobb fokú kompatibilitással ötvözve. 

 

Lehetőség van náluk olyan szimulációra, mely nagyobb terekben (pl. stadionok) megmutatja az adott létesítményen belül, hogy  a tervezett eszközökkel milyen hangosítási élmény várható - ehhez pedig  egy speciális programot használnak. 

 

Az AVmax számára fontos, hogy a létrehozott eszközpark, amely könnyen kezelhető, ugyanakkor a legmagasabb minőséget képviseli, olyan környezetet teremtsen a használói számára, mely inspirálóan hat munkájukra és továbbfejlődésükre. További részletekért látogass el a cég honlapjára!


Kulcsszavak: tervezés AV audio

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09