Már a Mikulás is elektromos hajtású járművel közlekedik!

forrás: Prím Online, 2021. december 13. 09:59

Az ABB, a Coca-Cola és a Volvo Truck együttműködésének köszönhetően a Mikulás egy teljesen elektromos teherautóval viszi az ünnepi üdvözleteket Olaszország-szerte.

Az ABB töltőállomásai az ország töltési infrastruktúrájának részét képezik, amely a Coca-Cola karácsonyi kamionja számára is biztosítja az energiát, miközben az Észak-Olaszországból Dél-Olaszországba gurul, bizonyítva, hogy az e-járművek működőképes, fenntartható közlekedési lehetőséget jelenthetnek. 

 

A Magic Tour Coca-Cola névre keresztelt országjáró körút keretében, december 7-e és 20-a között az első, 100%-ban elektromos hajtású Coca-Cola kamion 1300 km-es utat tesz meg, és többek között útba ejti majd Milánót, Bergamót, Nápolyt és Cataniát is. A korszerű, teljesen elektromos Volvo kamion megáll majd az ABB telephelyeken is, ahol a jármű akkumulátorát fenntartható módon töltik fel, azaz a töltési energia 100%-ban olyan megújuló energiaforrásokból származik, amelyek már 2019 óta biztosítják az ABB olaszországi telephelyeinek energiaellátását.

 

 

A Volvo FL Electric, amelyet a városi környezetben való csendessége és sokoldalúsága, valamint a vezetés közbeni manőverezhetősége és mozgékonysága miatt választottak, a négy, 265 kWh összkapacitású akkumulátor által biztosított 200 kW-os (272 lóerőnek megfelelő) teljesítményének köszönhetően tökéletesen alkalmas akár 16,7 tonna karácsonyi ajándék gyors kiszállítására.

 

A Coca-Cola karácsonyi kamionja többféle töltési technológiát használ majd: kezdve a világ jelenleg leggyorsabb, az ABB olaszországi Valdarnóban lévő üzemében gyártottól, a villámtöltőkön át, a fali töltőkig, amelyekkel a hosszabb megállók során, jellemzően éjszaka, lehet feltölteni az elektromos járművek akkumulátorát.  

 

Az ABB két töltőállomást adományoz azoknak az önkormányzatnak, ahol a Magic Tour kamionja is megáll, hogy így támogassa az önkormányzatok átállását a fenntartható közlekedésre. A kezdeményezés szerves részét alkotja az ABB 2030-as fenntarthatósági stratégiája iránti elköteleződésének. A stratégián alapuló kötelezettségvállalás a kibocsátás csökkentése érdekében globális átállásra szólít fel a megújuló energiaforrások alkalmazása, a telephelyek energiahatékonyságának javítása és a jelenleg több mint 10 000 járművet számláló autópark teljes villamosítása révén. Ezen kötelezettségvállalás mellett az ABB támogatni kívánja az ügyfeleit abban, hogy évente 100 megatonnával csökkentsék CO2-kibocsátásukat, ami 30 millió belső égésű autó közúti forgalomból való kivonásának felel meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Elérhetővé válik az automatikus munkabérelőleg

Automatikus Munkabérelőleg Rendszer (AMBER) néven biztosít új szolgáltatást a MagNet Faktor a Kulcs-Soft-tal partnerségben. Az új megoldás segítségével a bérszámfejtő szoftvert használó cégek alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juthatnak a már ledolgozott munkanapok után járó fizetésükhöz. A munkavállalók mellett a vállalkozásoknak is kedvező ez a lehetőség: az adminisztratív terheik csökkennek, a bérfizetés pedig rugalmassá válik.

2024. május 9. 14:28

Üzembe állt a Siemens e-kamion töltője

A világon elsőként a felső-ausztriai Laakirchenben, az autópálya melletti OMV-töltőállómáson helyezték mindennapos üzembe a Siemens e-kamionok tankolására is alkalmas új csúcstöltőjét.

2024. május 9. 12:59

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36