Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

forrás: Prím Online, 2021. október 20. 21:31

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

Az ISS ESG Corporate Rating éves szinten több, mint 100 mutató mentén, holisztikus rendszerben vizsgálja a befektetésre ajánlható vállalatokat világszerte. A legfrissebb értékelés szerint a Magyar Telekom az iparág legjobbjai között szerepel: B Prime minősítéssel az ISS Corporate Solutions a Magyar Telekomot felelős befektetésre javasolt vállalatok közé sorolja. 

 

A Magyar Telekom az utóbbi időben két független ESG értékelés alapján is elismerő visszajelzést kapott fenntarthatósági gyakorlatát tekintve: a FTSE Russell (FTSE International Limited and Frank Russell Company) megerősítette, hogy a Magyar Telekom a FTSE4Good kritériumai szempontjából történt független értékelés során megfelelt azoknak a követelményeknek, amelyek alapján továbbra is FTSE4Good indexcsalád tagja lehet, emellett, a CDP (Carbon Disclosure Project) Supplier Engagement Rating (SER) értékelése alapján a Magyar Telekomot – egyedüli magyar székhelyű vállalatként – a top7%-ba sorolta.

 

A felelős befektetői értékelések nyilvános adatok alapján értékelik a vállalatok fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit, melyről a Magyar Telekom éves Fenntarthatósági jelentésben is számot ad. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15