A modern, online piactér jellemzői

forrás: Prím Online, 2021. október 13. 19:25

Amikor offline vásárolunk, a legtöbbször célirányosan a megszokott üzletet keressük fel. Így van ez, ha ruhát, és akkor is, ha élelmiszert vásárolunk. Ennek az az oka, hogy fizikailag korlátozva vagyunk. Nem feltétlenül van ugyanis időnk vagy lehetőségünk végigjárni minden boltot, míg megtaláljuk a legjobb ajánlatot.

Az internetes vásárlások elterjedésével ezek a korlátok gyakorlatilag megszűntek. A világ bármely pontjáról vásárolhatunk, feltéve, hogy megtaláljuk, amit keresünk. A végtelen lehetőségeknek ugyanis nem csupán előnye, hanem hátránya is van. Mind a vevőnek, mind az eladónak könnyű eltűnnie a tömegben. Azonban vannak olyan keresőoldalak, amik megkönnyítik mindkét fél helyzetét.

 

Összehasonlítható árak

 

Az úgynevezett marketplace oldalak és árösszehasonlító website-ok jelentősen megkönnyítik a nekünk való ajánlatok elérését. A specifikált, részletes keresőkkel pontosan azokra az árucikkekre kereshetünk rá, amelyek minket érdekelnek. 

 

A vásárlók jelentős részének a minőség mellett ugyanolyan fontos, hogy a legkedvezőbb áron juthasson hozzá egy-egy termékhez. Épp ezért az összehasonlító oldalakon számos, azonos terméket forgalmazó üzlet árait tekinthetjük meg. Ezzel egy pillanat alatt megtaláljuk a számunkra legideálisabb ajánlatot.

 

Megkönnyíti a megfelelő termék kiválasztását

 

Gyakran előfordul, hogy csupán egy-egy tágabb termékkategóriára keresünk rá. Tudjuk, hogy klímát szeretnénk venni, de nem tudjuk még, milyet. Légzésfigyelőre van szükségünk, de az első gyermekünket várjuk, nem tudjuk, mit vegyünk figyelembe a választásnál.

 

Vagyis sok esetben nem csupán az árak ismerete merül fel igényként. A részletes termékleírások is befolyásolnak minket, amikor vásárolunk. A Wsfind igazán vevőbarát keresőoldal, mivel a termékekről szóló műszaki információkat is összevethetjük. Így jóval megalapozottabb döntést hozhatunk, amikor vásárolunk.

 

Készíts kívánságlistát!

 

Annak, hogy a különféle webshopok kínálatát egy helyről elérhetjük, több előnye is van. Egyrészt időt spórolunk meg azzal, hogy nem kell bolyonganunk az online térben, keresve a legjobb ajánlatokat. Másrészt akár kívánságlistákat is készíthetünk saját magunk vagy szeretteink számára.

 

Mennyivel egyszerűbb lebonyolítani a karácsonyi bevásárlást az egész család számára, ha megosztjuk velük a listánkat! A nagymama is fogja tudni, mit vásároljon az unokája szülinapjára, ha hozzá is eljut a kívánságlista. Esküvő, keresztelő, bababuli? Nincs több felesleges, szekrényben porosodó ajándék.

 

A webshopoknak is megéri

 

Az egyik legjobb dolog a webshopokat tömörítő oldalakban, hogy nem csupán a vevő számára előnyösek. A webshopok sokszor feleslegesen fizetnek különféle marketing megjelenésekért, ami finom szólva nem gazdaságos.

 

Egy korrekt keresőoldal csupán a valódi kattintásokat számlázza ki, így valóban segítve az induló és a már futó webáruházak munkáját.


 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már több millió európai Samsung felhasználó veszi igénybe az új One UI 6.1 frissítéssel érkezett Galaxy AI funkciókat

A One UI 6.1 frissítéssel még több eszközön váltak elérhetővé a Galaxy AI funkciók, amelyekkel a Samsung elsőként a – 2024 februárjában megjelent – Galaxy S24 készülékeket látta el. A szoftverfrissítés a Galaxy S23 FE, Z Fold5, Z Flip5 és Tab S9 szériát érintette, az AI funkciók márciustól egyre több készüléken váltak elérhetővé, amelynek köszönhetően Európa-szerte több millió felhasználó tapasztalja meg a Galaxy AI élményt.

2024. április 30. 19:43

Adatbiztonsági frissítést adott ki az ASUSTOR

Az ADM 4.3 az adatbiztonságra összpontosít. A zsarolóvírusok és más rosszindulatú programok terjedésével az ADM 4.3 megerősíti védelmét és hivatalossá tesz számos új adatbiztonsági funkciót.

2024. április 30. 18:00

A CineBeam Q-val újra megkezdi a projektorok forgalmazását Magyarországon az LG

Az LG az elmúlt években nem értékesített projektorokat a magyar piacon, 2024-ben azonban újra visszatérnek a cég otthoni vetítői. Az első modell, ami újra nálunk is kapható, rögtön egy újdonság: a januári CES-en bemutatott LG CineBeam Q, ami egy kompakt, szinte műtárgyként is értelmezhető 4K projektor. A készülék egyelőre kizárólag az LG webáruházában kapható, itt viszont 15% kedvezményt kapnak azok, akik elsőként megrendelik a terméket.

2024. április 30. 16:17

A CIB Bank a Kyndrylt választotta hitelezési platformja modernizálására

A Kyndryl, a világ legnagyobb IT infrastruktúra-szolgáltatója és a CIB Bank, Magyarország egyik legnagyobb kereskedelmi bankja ma bejelentette, hogy a Kyndryl támogatta a bankot alkalmazásai modernizálásában és fedezetlen hitelezéssel kapcsolatos munkafolyamatai átalakításában. Ennek eredményeként a CIB Bank – a fogyasztói hitelek feldolgozására szolgáló modern és automatizált rendszer bevezetésével – tovább egyszerűsíti hitelezési folyamatát, nagyobb hatékonyságot és jelentős költségmegtakarítást érhet el.

2024. április 30. 14:41

Az ABB Santa Palomba-i gyártóüzeme évi 675 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását

Az ABB áram-védőkapcsolók (AVK/FI-relék) és árammérők olaszországi, Santa Palomba-i gyártóüzeme évente 675 tonnával csökkenti CO2-kibocsátását. A meglévő megújuló energiaforrások mellett egy új fotovoltaikus rendszer biztosítja a telephely energiaellátásának negyedét. 

2024. április 30. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14