Fejlettebb kiberbiztonsági védelmet biztosít a Nebula Felhő Hálózati Megoldáshoz a Zyxel

forrás: Prím Online, 2021. október 9. 13:49

A Zyxel Networks bejelentette, hogy csúcskategóriás, fejlett fenyegetésvédelmi (ATP) tűzfalainak sorozata is támogatja mostantól a központosított felhőalapú kezelést, további, a kis- és középvállalkozásokat és menedzselt szolgáltatókat támogató funkciófrissítésekkel a Nebulán keresztül, hiszen mára a hibrid munkavégzés alaphelyzetté vált.

A hálózatok biztonságának kezelése bonyolult és időigényes lehet, mivel több rendszert és telephelyet kell nyomon követni, az elosztott hálózatok és a felhasználók rugalmas, hibrid munkamodelljeinek kiszolgálásához kapcsolódó egyre növekvő kihívások pedig állandó nyomás alá helyezték az IT rendszergazdákat és az értéknövelt szolgáltatókat. Emellett a kiberbűnözők előtt új lehetőség nyílt meg a távoli kapcsolatok és az elosztott hálózatok új korszakával, akik teljes mértékben kihasználják ezt a lehetőséget, mivel ez most még nagyobb támadási felületet biztosít számukra.

 

Erős, de egyszerű biztonság

Ennek a kihívásnak a leküzdésére a Zyxel firmware frissítést adott ki prémium ATP tűzfalához, fejlett hálózati biztonsági funkciókkal bővítve a központilag felügyelt, felhőalapú Nebula családot. A sandboxing és a hírnév-szűrők megkönnyítik a középvállalkozások számára a központok vagy irodák biztosítását. Az ATP hozzáadása a Nebula családhoz az együttműködési védekezési és reagálási képességeket is a következő szintre emeli, a folyamatosan növekvő felhőalapú adatbázisból építkezve, amely már több milliárd rosszindulatú aláírásból áll. Az ATP emellett segít megvédeni a hálózatokat és az adatokat a fejlett számítógépes fenyegetésekkel szemben is, mint például a nulladik napi támadások, amelyeket a hagyományos biztonsági megoldások még nem észlelnek. Az ATP kiegészíti az USG FLEX-et a Nebula-kompatibilis tűzfal-megoldások egyre növekvő kínálatában. Az ATP-t gyakran használják a központokban vagy nagy irodákban, míg az USG FLEX alkalmazása inkább a kisebb irodákhoz vagy kirendeltségekhez javasolt.

 

 

Teljes ellenőrzés és következetes irányelvek

A biztonságos távoli munkavégzés támogatása érdekében a hálózati rendszergazdák kihasználhatják a Nebula Control Center új kulcsfontosságú funkcióit, amellyel könnyen és közvetlenül kiépíthetik a Zyxel SecuExtender VPN klienst. A SecuExtender telepíthető a végpontokra, beleértve az asztali számítógépeket vagy laptopokat, és segítségével kétfaktoros hitelesítés és alagútvédelem biztosítható az otthonról vagy az irodán kívülről dolgozók számára. Most, hogy a SecuExtender elérhető a Nebula-ból, a hálózati rendszergazdák központilag kezelhetik az összes végpont biztonságát, biztosítva, hogy helytől függetlenül ugyanaz a biztonsági házirend érvényesülhessen.

 

 

Egyszerűsített licenc kezelés

A korszerűbb és egyszerűbb felhasználói élményt nyújtó partnerek támogatása érdekében a menedzselt és értéknövelt szolgáltatók mostantól a Circle előfizetéskezelő platformon keresztül is kezelhetik a Nebula-licenceket. A korábban csak biztonsági licencek kezelésére alkalmas Circle mostantól egyetlen eszközben központosítja az eszközök, a fiókok kezelését és az e-kereskedelmet.

 

„A Nebula legújabb frissítései több mint 60 különböző termékből álló portfóliót tesznek elérhetővé az ügyfelek számára, amelyek mind együtt kezelhetők egy felhőalapú, hálózat által felügyelt platformon. Ez a kis- és középvállalkozások számára rengeteg lehetőséget kínál, amelyek megfelelnek a speciális igényeiknek és a különféle telepítési környezeteknek. Mivel a hálózatok helyzete rengeteget változott az elmúlt 18 hónapban, tovább fejlesztettük a kis- és középvállalkozásoknak és menedzselt szolgáltatóknak nyújtott ajánlatainkat annak biztosítása érdekében, hogy lépést tudjanak tartani a biztonsági és hálózatkezelési kihívásokkal.” – mondta Treso Tamás, a Zyxel Magyarország vezetője.

 

A Nebula a legátfogóbb felhőalapú hálózatkezelési megoldás a kis- és középvállalkozások számára. A Nebula kínálatába folyamatosan kerülnek be további termékek, hogy kínálatával a piac élén maradjon. Az ATP mellett most már az USG20-VPN tűzfal is Nebula-kompatibilis, a firmware-frissítés után. A nemrégiben piacra dobott NWA50AX és NWA55AXE WiFi 6 hozzáférési pont modellek pedig már a kiadásuk napjától kezdve Nebula-kompatibilisek voltak.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50