A média hatása a gyermekekre és fiatalokra

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 24. 17:44

Szeptember 27-28-án rendezi meg a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) a XI. Médiakonferenciát a Magyar Tudományos Akadémián.  Az eseményre 31 előadó várható. A Gyermekmentő 1997-ben indította el „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” című médiakonferencia- és kutatássorozatát a gyermekek médiahasználati szokásairól és annak változásairól. 

A technológiai fejlődés következtében a médiaeszközök és használatuk a gyerekek és a fiatalok körében soha nem látott módon és mértékben változott az utóbbi évtizedben. A korábbi konferenciák vizsgálatai, fókuszpontjai  és problématérképei kivételes figyelemmel rögzítették ezt, a gyerekek, a családok és az egész társadalom életét is jelentősen megváltoztató  átalakulást.   

 

A konferencia kiemelt célja, hogy olyan előadókat hívjon meg, akik friss tapasztatokkal rendelkeznek ezeken a területeken. Előadásaikkal nem csak tudást adnak át és tapasztalatokat ismertetnek, hanem ráirányítják a figyelmet az új kihívásokra: a közösségi médiára, annak hatásaira, az online fenyegetettségre és a szülők és az iskola felelősségére. Fontosnak tartják, hogy újabb eszmecserékre és közös gondolkodásra teremtsenek lehetőséget. 

 

Az idei eseményen a plenáris ülés mellett kerekasztal-beszélgetéseket és workshopokat is tartanak. 

 

A rendezvény témái: CyberCrime-egyezmény 2001,  kiberbiztonság, online függőség, influenszerek és celebek  a közösségimédia-felületeken, online oktatás vs. tantermi oktatás, cenzúra és szólásszabadság a világhálón. 

 

A kerekasztal-beszélgetéseken a social media, az adatvédelem és az adatbiztonság kérdéseiről beszélgetnek, míg a workshopokon az internetet támogató programokat mutatják be internetszolgáltatók és szakértők bevonásával. 

 

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat és a Google az idei konferencián mutatja be a Magyarországon ez év nyarán elindított “Legyél az Internet Ásza!” elnevezésű közös programját, melynek célja, hogy 7-12 éves gyerekeknek megtanítsa a digitális állampolgárság alapjait, és azt, hogy biztonságosan tudjanak mozogni a világhálón. 

 

A korábbi évekhez hasonlóan a konferenciát online lehet követni a  www.gyermekmento.hu honlapon, illetve a Gyermekmentő Szolgálat és a Safer Internet Program FB-oldalain. (https://www.facebook.com/nemzetkozi.gyermekmento/  ,   https://www.facebook.com/SaferinternetMagyarorszag/ 

 

A szervezők a korábbi évekhez hasonlóan az összes előadás videoanyagát és prezentációját 2021. október közepén feltöltik a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat YouTube-csatornájára https://www.youtube.com/channel/UCUYP_3U-rVb_zm2apXu7EMA/videos

 

Szervezetük 2019-től működteti a hotline-t is, ahol a felhasználók bejelenthetik a káros és illegális tartalmakat a www.biztonsagosinternet.hu bejelentőfelületen. 

 

A konferencia az Európai Kiberbiztonsági Hónap kampány programsorozatába illeszkedik.

 

A konferencia főtámogatója az EU Safer Internet Programja.

 

A konferencia időpontja és helyszíne: 

2021. szeptember 27-28., hétfő –kedd, 9 – 16 óráig

Magyar Tudományos Akadémia

(1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.)

 

A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: https://rendezveny.t-systems.hu/hu/xi-mediakonferencia/regisztracio

 

A rendezvény látogatása védettségi igazolványhoz vagy 48 óránál nem régebbi PCR-teszthez kötött, melyet a regisztrációnál be kell mutatni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36