Átadták az Év információvédelmi dolgozata díjakat

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 17. 16:11

2021. szeptember 15-én a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület XCVII. fórumán hibrid környezetben kerültek átadásra az „Év információvédelmi dolgozata” díjak. Idén volt díj nélkül maradt kategória, új kategória és más meglepetés is, szóval a zsűri kihasználta a lehetőségeit.

Gasparetz András, az Egyesület elnöke, a díjak átadása előtt ismét örömét fejezte, ki, hogy egyre több felsőoktatási intézményből érkezik pályamunka. Eddig 11 egyetemről érkezett dolgozat és 9-ből lett díjazott. Ez a sokszínűség a zsűrit nehéz helyzet elé is állítja, hiszen képletesen szólva nem csak az almát és a körtét kell összehasonlítani, hanem dinnye is van a kosárban. Az információvédelem különböző területeiről (IT, jog, HR, szervezés, oktatás, …) érkező dolgozatok bírálatát az Egyesület úgy oldja meg, hogy a hasonlatnál maradva alma-, körte-, és dinnye-tenyésztőket is vár a zsűribe. Az értékelés kétfordulós. Az első körben 12 szakember értékelte a pályamunkákat a kiadott szempontrendszer alapján pontozva. A második körben hagyományosan a nyári hétpecsétes piknik szakmai programja a döntés véglegesítése.

 

Gasparetz András, Fehér Tamás, Csiktusnádi-Kiss Kenéz, Bódis Péter, Dr. Tarján Gábor, Dr. Ködmön István

 

2021-ben a beérkezett dolgozatok magas száma és értékelendő színvonala alapján BsC kategóriában két hallgató kapta meg az „Év információvédelmi szakdolgozata” díjat., az ezzel pénzjutalmát és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlásából egy-egy porcelánbaglyot.

 

Fehér Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek tanszék hallgatója. Dolgozata: Információbiztonság irányítási rendszer alapelvek alkalmazása okosotthon környezetben. Konzulense: Kovács Tibor

 

Csiktusnády-Kiss Kenéz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék hallgatója. Dolgozata: Szabadon hozzáférhető arcfelismerési könyvtárak adatvédelmi szempontú vizsgálata. Konzulense: Dr. Gulyás Gábor György

 

2021-ben a zsűri döntése alapján MsC kategóriában nem adta ki a Év információvédelmi diplomadolgozata” díjat.

 

2021-ben az információvédelem oktatásában felfedezhető arányeltolódásokat figyelembe véve pályázatokat fogadtunk be olyan hallgatóktól, akik egyéb iskola- vagy nem iskolarendszerben végezték, amelynek keretében záródolgozatot készítettek a tanulmányi követelményei alapján, vagy olyan szerzők, akik a témakörben tanulmányt tettek közzé. A kiírásra jelentkezett pályamunkák száma és szakmaisága alátámasztotta döntésünk helyességét. A zsűri döntése alapján ennek a kategóriának első nyertese Bódis Péter lett, aki dolgozatával KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. különdíját is megnyerte az Egyesület pénzjutalmán és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott porcelánbagoly mellett.

 

Bódis Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézet Szakirányú Továbbképzési Osztály Elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzési szak hallgatója. Dolgozata: Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége. Konzulense: Kiss Tamás László

 

A különdíjat Kmetty József a KÜRT Zrt. vezérigazgatója adta át, Bódis Péternek.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyar innováció: Közel száz tűzvédelmi szakembert képeztek ki az új módszerrel

Sikeres a tűzvédelmi szakemberek képzése, akik már egy új iparági sztenderd alapján sajátítják el a papírmentes tűzvédelmet. Az innovatív magyar megoldás e-naplós rendszere átláthatóbb és könnyebb hozzáférést biztosít a tűzvédelmi eszközökhöz és az ellenőrzéshez. A papírmentes rendszer egyre szélesebb körben terjed itthon és már akkreditált képzések is elérhetőek a témában.

2024. május 13. 19:08

A MOL nyerte a funkcionális átalakítás nagydíját az SAP Quality Awards versenyen

Az üzleti transzformáció a folyamatosan változó környezetben elengedhetetlen. Az SAP éppen ezért immár tizennegyedik alkalommal díjazza azokat az üzleti átalakítást megvalósító vállalatokat, amelyek élen járnak a változásban, és jó példaként szolgálnak a sikeres bevezetésben. Az SAP Quality Awards egyik nagydíját idén a magyar MOL nyerte el. 

2024. május 13. 17:40

A Thermaltake bemutatja a The Tower 300 mikro toronyházat

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkája bejelentette a The Tower 300 mikro toronyházat. A The Tower sorozat az egyik legnépszerűbb termékcsalád, ami az ikonikus függőleges toronyház-kialakításáról ismert. Most egy új mikro-ATX házzal egészült ki – a The Tower 300-zal – egészült ki a sorozat, jellegzetes nyolcszögletű megjelenéssel, és lehetővé téve a hagyományos függőleges és az egyedi vízszintes elhelyezést.

2024. május 13. 16:04

K&H: ismét a legjobb digitális bank Magyarországon

A K&H Csoport az egymást követő második évben, 2024-ben is elnyerte a neves brit pénzügyi szaklap, a Global Banking and Finance Review „Legjobb Digitális Bank Magyarországon” díját. Az indoklásban a K&H innovatív digitális pénzügyek terén játszott úttörő szerepét emelték ki, különös tekintettel a világszínvonalú és könnyen kezelhető mobilbankra, valamint a hozzá kapcsolódó, a szektorban itthon elsőként beszédhanggal is és magyarul kommunikáló digitális pénzügyi asszisztensre, Kate-re. 

2024. május 13. 14:31

Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

2024. május 13. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36