Már az ELVIRÁN is váltható jegy az Adria IC-re

forrás: Prím Online, 2021. június 22. 19:40

A július 2-án Splitbe, idén először korszerű, légkondícionált fekvő- és hálókocsikkal, valamint a teljes szakaszon étkezőkocsival újra elinduló Adria InterCity fedélzetére, már a megújult ELVIRA felületen keresztül is váltható menetjegy elővételben. Eddig több mint hatszáz jegy kelt el a tengerparti járatra.

A MÁV-START egyik legnépszerűbb éjszakai vonatára a jegyértékesítés a nemzetközi pénztárakban már június 17-én megkezdődött, eddig hatszáznál is többen éltek a jegyfoglalás lehetőségével. A korszerű és kényelmes utazás elősegítése érdekében pedig, már a MÁV online jegyvásárlási felületén, a megújult ELVIRÁN keresztül is megvásárolhatók a menetjegyek. A jegyvásárlás folyamata egyszerűsődött, most először a háló- és fekvőhelyes kocsikra szóló jegyek is megválthatók, a felnőttjegyek 48 eurótól, gyermekjegyek pedig 25 eurótól.

 

 

Az Adria InterCity Budapestről Splitbe keddenként, péntekenként és vasárnaponként; míg visszafelé szerdánként, szombatonként és hétfőnként közlekedik, menetideje: 14 óra, melynek nagy része az éjszaka alatt történik. A vonat Budapestről 18:45-kor indul, a Balaton déli partján haladva éri el az országhatárt, majd Zágrábot elhagyva vág neki a Dinári-hegységnek, ahol a tengerszint felett közel 900 méter magasan fekvő hágók leküzdése után ereszkedik le a tengerpartra, Splitbe 8:46-kor érkezik. Visszafelé, Splitből a vonat 18:28-kor indul, Budapestre másnap 9:35-re érkezik. A vonat menetrendjével, szolgáltatásaival kapcsolatos részletes információk a www.mavcsoport.hu/adria oldalon érhetőek el.

 

A MÁV-START új arculatos, frissen felújított, két háló- és három fekvőhelyes kocsija minden korábbinál magasabb szolgáltatási színvonalat képvisel, több mint 210 férőhelyet biztosítva. Ezeknek a kocsiknak az utasai számára a megújult Utasellátó minőségi fedélzeti szolgáltatást kínál, az idén először a teljes útvonalon közlekedő étkezőkocsival. A hálókocsik utasainak az induláskor megágyazott, tisztasági csomaggal ellátott fülkék állnak rendelkezésére, valamint az utaskísérő által az ülőhelyen felszolgált színvonalas reggeli is a szolgáltatás része. A háló- és fekvőhelyes kocsik utasai az étkezőkocsiban is elfogyaszthatják reggelijüket, egyedülállóvá téve a MÁV-START által kínált fedélzeti szolgáltatásokat.

 

 

A nemzetközi vonatok díjszabását folyamatosan fejlesztik a MÁV-START szakemberei, ennek köszönhetően az új START Europa ajánlatcsalád egyre több országba elérhető. A Szlovákiába, Romániába, Ausztriába, Csehországba, Lengyelországba, Németországba és Svájcba induló közvetlen vonatokra, átszállás nélkül elérhető célállomásokra a MÁV appban és az internetes ELVIRA felületen is válthatók menetjegyek ingyenes helybiztosítással egyszerűen és készpénzmentesen.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09