Kulcsfontosságú lehet a partnerelemzés az újraindítás utáni növekedéshez

forrás: Prím Online, 2021. április 30. 09:56

A korlátozások fokozatos feloldása után várhatóan a magyar gazdaságban is elkezdődik a kilábalás a koronavírus-járvány okozta sokkból. Bár szinte lehetetlen megjósolni a fellendülés mértékét, az elmúlt több mint egy év azonban számos hazai cég likviditását felőrölte, így számukra kifejezetten nehéz lesz az újraindulás.

  •     Az állami beavatkozások rengeteg vállalkozásnak nyújtottak mentőövet, azonban a moratórium lejárta után sorban kezdhetnek bedőlni a „zombi cégek”.
  •     Fontos előre tisztában lenni a kockázatokkal, a Péntech partnerelemző applikációja nagy segítség lehet a KKV-k számára.

 

A magyar kis- és középvállalkozások életében is fontos szerepet játszott a moratórium, amely lejárta után az új projektekhez és beruházásokhoz nekik is működőtőkére lesz szükségük. Sok esetben pedig nem lesz elég a rendelkezésükre álló keret, hanem külső tőke bevonására is gondolniuk kell az új megrendelések teljesítése érdekében.

 

A vállalatoknak nem csak likviditásuk megőrzése, hanem a jövőbeli új megbízások érdekében is érdemes előre felkészülni és felmérni a rendelkezésre álló lehetőségeket. A Péntech digitális finanszírozást kínál a hazai KKV-knak, akik több opció közül is választhatnak. A Széchenyi programon keresztül elérhető likviditási és folyószámlahitelek jó lehetőséget nyújtanak a vállalkozások számára, hogy alacsony költségek mellett finanszírozzák működésüket.

 

 

Viszont azoknak is van megoldás, akik a válság hatására nem hitelképesek: a faktoringgal a vállalkozások kintlévő vevőszámláikat válthatják készpénzre, így nem csupán növelhetik likviditásukat, de akár hosszabb fizetési határidejű projekteket is bevállalhatnak. „Ügyfeleink mindhárom terméket teljesen egyszerűen, digitálisan és díjmentesen igényelhetik oldalunkon keresztül. Így hatékonyan tudják növelni cégük likviditását és arra fókuszálni, ami igazán fontos: cégük fejlesztésére" – mondta el Berényi Benjamin, a Péntech Solutions társalapító–ügyvezető igazgatója.

 

Nem szabad azonban elfelejteni, hogy az újranyitás és a normalizálódás szakasza számos veszélyt is rejthet magában. Az állami beavatkozásoknak köszönhetően Magyarországon és világszerte is rengeteg vállalkozás kapott mentőövet. A támogatás sok esetben életeket tudott menteni, de sajnos az is előfordulhat, hogy csak késleltette a csődhelyzetet. Így a világgazdaságban számos olyan cég van jelen, amely pusztán piaci körülmények között már becsődölt volna, de a moratóriumoknak, a kamat befagyasztásoknak vagy az ingyen hiteleknek hála egyelőre még működnek. Ezen vállalatokat szokták „zombi cégekként” emlegetni.

 

A támogatások megszűnése után rövid időn belül ki fog derülni, melyik cégek képesek maguktól is talpon maradni. Számos pénzintézet és elemző 2021 második felévére prognosztizálja a bedőlési hullám kezdetét, ami komoly láncreakciókat válthat ki. Az esetleges problémák elkerülése érdekében mindig figyelembe kell venni a partneri kockázatokat, egy gazdasági válságból való kilábalás során pedig még fontosabb ismerni az üzletfeleket.

 

„Célunk, hogy a KKV-k megalapozott üzleti döntéseket tudjanak hozni. Éppen ezért hoztuk létre partnerelemző applikációnkat, amin keresztül a vállalkozások pár kattintással felmérhetik partnereik kockázati szintjét” – tette hozzá Berényi Benjamin. A vezetők gyors elemzést kaphatnak saját cégükről, illetve meglévő vagy leendő partnereikről, a kapott adatok pedig nem csak a kockázatok csökkentése során segíthetnek, de a jövőben is kiszámíthatóbb tervezhetőséget tesznek lehetővé. Az elemzés ingyenes és egy rövid regisztrációs űrlap kitöltése után elérhető a Péntech honlapján.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09