Új innovációkat mutatott be a Cisco

forrás: Prím Online, 2021. április 21. 10:05

„A bejelentések reflektálnak az aktuális IT trendekre, amelyek a pandémia és a gazdaság helyreállítása kapcsán kerültek előtérbe” - mondta Dalos Ottó, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója. 

„A távoli irodai munkavégzést támogató alkalmazásokról sokat beszéltünk az elmúlt hónapokban. Az internetes hálózatok, köszönhetően a korábbi fejlesztéseknek, kiállták a próbát, de ahhoz, hogy valóban mindenkihez eljuthasson a digitális infrastruktúra, át kell gondolni a jövő internetének gazdasági modelljét. A felhő és a felhőből elérhető alkalmazások átláthatósága, valamint az IT biztonság olyan új területei, mint a SASE, szintén a Cisco stratégiájának részei” - tette hozzá Dalos Ottó.

 

A legfontosabb bejelentések:

•  A Cisco Jövő Internete koncepciója a gerinchálózatok újragondolását célozza, túllépve a jelenlegi architektúrák teljesítménybeli, gazdaságossági és áramfogyasztási korlátain. Mindehhez a vállalat 3 fő technológiai területre fókuszálja a fejlesztéseket: ezek a szilícium, az optika és a szoftverek. További információk itt!

•  Átláthatóság az adatok tengerében - az alkalmazásoktól az interneten át az adatközpontokig: a Cisco bejelentette a ThousandEyes internet- és felhőalapú intelligencia-megoldás integrálását a Cisco Catalyst 9000 portfóliójába és a Cisco AppDynamics Dash Studióba. További információk itt!

•  A hibrid munkára és a felhőre való átállás tovább növelte a hálózatok  védelmének jelentőségét, miközben egyre több a támadási felület. A Cisco kibővített Secure Access Service Edge (SASE) architektúrája az összes alapkomponenst egy csomagban teszi elérhetővé, és a jövőben előfizetéses szolgáltatás formájában is elérhető lesz. Továbbá bemutatták a felhőalapú SecureX platform újdonságait is, amelyek teljeskörű védelmet nyújtanak a végponttól a felhőig. További információk itt!

•  Az új Cisco Plus stratégia  keretében idővel a Cisco teljes portfóliója elérhetővé válik szolgáltatásként (as a Service). További információk itt!

•  A könnyen feltörhető és a vállalatok számára évente több milliárd dollár kiadást jelentő jelszavak közel 60 éve okoznak fejtörést a felhasználóknak és az IT-rendszergazdáknak. A Cisco Secure most bevezette az infrastruktúra-független, jelszó nélküli hitelesítést, amely lehetővé teszi, hogy biztonsági kulcsok vagy biometrikus azonosítás segítségével jelentkezhessünk be a felhőalkalmazásokba. A Cisco Duo jelszó nélküli hitelesítés a Cisco iparági vezető, „zero trust” platformjának része.  További információk itt!

•  A Cisco gyors ütemben fejleszti a Webex együttműködéses platformot, ami csak az elmúlt 8 hónapban 400 új funkcióval bővült. Miközben a videó- és webes konferenciák használata folyamatosan nő, egyre több kérdés fogalmazódik meg a munkavállalók közérzetével kapcsolatban. A People Insights, Team Insights és Organization Insights adatai és kimutatásai rálátást adnak az egyének és csoportok napi kommunikációjára és segítik ezek optimalizálását, mindezt a személyes adatok teljes védelme mellett. További információk itt!

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05