Megnövelt teljesítményt biztosítanak a Fujitsu új szerverei

forrás: Prím Online, 2021. április 7. 09:47

A Fujitsu új eszközt mutatott be az adatvezérelt átalakulás megvalósításához. A minden részletében új, kétfoglalatos FUJITSU PRIMERGY szerverek nagy számítási teljesítményt biztosítanak a digitálisan átalakított architektúrák működéséhez.

Az új PRIMERGY M6 generáció érkezése jóval nagyobb teljesítményt tesz elérhetővé a Fujitsu négy lépésből álló adatvezérelt átalakulási szolgáltatásainak második lépésénél. Ezek a lépések az adatarchitektúra létrehozásához nyújtanak segítséget az ügyfeleknek. Az üzleti átalakulás kiindulópontjának meghatározása után a Fujitsu testre szabott, jövőkész architektúrát tervez az ügyfélnek – ennek központi elemei az új generációs PRIMERGY szerverek. 

 

Az új PRIMERGY modellek innovatív új jellemzői közé tartozik az EDSFF (Enterprise and Datacenter SSD Form Factor) kialakítás és a dupla be-/kimeneti (I/O) teljesítmény. A fejlesztéseknek köszönhetően a PRIMERGY M6 generációs szerverek rugalmas, dinamikus platformot nyújtanak a szoftveresen vezérelt, hiperkonvergens, konténeralapú vagy hibrid architektúra létrehozásához. Felhasználóik afelől is biztosak lehetnek, hogy az előre nem látható jövőbeni szükségleteknek megfelelően tudják majd skálázni infrastruktúrájukat. 

 

 

A PRIMERGY M6 generációs szerverek harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal és Intel Optane 200 sorozatú perzisztens memóriával dolgoznak. Teljesítményük a feladatok széles körének elvégzésére alkalmassá teszi őket.

 

A PRIMERGY M6 generációs szerverek háromféle formai kialakításban rendelhetők. A normál RX (rack) modellek az adatközponti virtualizációt, az együttműködést, a hagyományos szerverfeladatokat és a memóriaalapú adatbázisokat támogatják. A nyolc NVIDIA GPU-val szerelt teljesítményorientált GX modellek az adattudomány, a mélytanulás, az adatanalitika, a virtuális asztali infrastruktúra és a nagy grafikus teljesítményt követelő feladatok igényeire készültek. A CX modellek HPC felhasználásra tervezett, nagy sűrűségű, többnode-es rendszerek kifejezetten olyan feladatokhoz, mint az értékpapírkereskedelem és a webszolgáltatások támogatása. 

 

Ár és piaci bevezetés

A PRIMERGY RX2540 M6 és PRIMERGY RX2530 M6 szerver májustól rendelhető. A PRIMERGY GX2570 M6 és a PRIMERGY CX400 M6 szerverek, valamint a kétnode-os PRIMERGY CX2550 M6 és PRIMERGY CX2560 M6 rendszer augusztustól rendelhető. A szerverek ára régiótól és konfigurációtól függően változik. 

 

Az új PRIMERGY M6 sorozatról

Az új M6 generációs PRIMERGY család harmadik generációs Intel Xeon Scalable processzorokkal (CPU-nként max. 40 mag, 105-270 W TDP, 3 UPI link 11,2 GT/s sebességgel, foglalatonként 64 I/O sáv, beépített biztonsági és MI-funkciókkal) és nagy sebességű 3200MT/s DIMM-memóriával nyújt kimagasló teljesítményt. Megnövelt memóriakapacitást biztosít max. 8 csatornával (max. 256GB DDR4 DIMM támogatása) és továbbfejlesztett Intel Optane 200 sorozatú perzisztens memóriával (max. 512GB PMem). 32 DIMM-modullal támogatja (max. 12 TB a PMemmel együtt, szervertől függően) a nagy teljesítményigényű feladatokat. Az M6 generáció gyorsabb I/O-működésre képes a PCI Express 4.0 segítségével. A PCIe 4.0 a PCIe 3.0 teljesítményének dupláját kínálja, max. 128 sávval. Az M6 család tagjai támogatják a hőszabályozást, teljesítményt és skálázhatóságot javító EDSFF kialakítást (Enterprise and Datacenter SSD Form Factor). Platform Firmware Resilience megoldásuk védi a platform firmware-ét, észleli a sérüléseket, és lehetővé teszi, hogy a biztonsági mentés alapján az utolsó ismert jó állapotra állítsák vissza a rendszert. 

Kulcsszavak: szerver PRIMERGY M6 Fujitsu

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05