A Red Bull Racing Honda és az Oracle közösen emelné új szintre az adatelemzést a Formula-1-ben

forrás: Prím Online, 2021. március 27. 16:59

A Formula-1-es csapat az Oracle felhőalapú infrastruktúráját választotta hivatalos felhőplatformjának: az elsődleges projektek középpontjában az autók teljesítménye, a gépi tanulás és az adatelemzés áll. 

A Red Bull az Oracle Cloud Infrastructure (OCI) gépi tanulási és adatelemzési funkcióit használva optimalizálja az adatok felhasználását működése során – a pályán történő tevékenységektől kezdve a csapat globális rajongótáborának szélesebb körű tájékoztatásáig. Az Oracle felhőinfrastruktúrája által vezérelt új szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a csapat tovább növelhesse az egyébként is jelentős versenyelőnyét.

 

A Formula-1-et gyakran jellemzik adatvezérelt sportágként: a csapatok az elemzések megszállottjai, hiszen a legkisebb részlet is versenyelőnyt jelenthet a pályán. A két élvonalbeli technológiai vállalat együttműködésének része az adatfelhasználás optimalizálása és fejlesztése a Red Bull autók teljesítményének növelése érdekében. Mindez egy többéves ütemterv keretében valósul meg, amely kiterjed a pályán belüli és kívüli mérnöki műveletekre is, kihasználva az Oracle felhőalapú infrastruktúrájának átfogó mesterséges intelligencia és gépi tanulás szolgáltatásait.

 

 

Az új együttműködést ünnepelve a Red Bull Racing Honda csapatfőnöke, Christian Horner így nyilatkozott: „Az együttműködés rendkívüli jelentőségű a Red Bull Racing Honda számára. Az Oracle egy hatalmas szervezet, amely több mint négy évtizede élen jár a technológiai innovációban. Az iparág egyik legelismertebb és legmegbízhatóbb vállalata az adatbázis-kezelés és a felhőalapú számítástechnika területén; az Oracle széleskörű lehetőségeket, innovációt és szakértelmet nyújt számos ügyfelének, melyek a világ legnagyobb és legsikeresebb vállalkozásai közül kerülnek ki. Eme kivételes teljesítmény és tudás kiaknázása jelentős előrelépés csapatunk számára. Az Oracle szakértelme az üzleti működésünk számos területét érinti majd a rajongók elkötelezettségétől és a márkaépítés mechanizmusaitól kezdve a széleskörű új erőforrások biztosításáig a csapat számára, beleértve a mérnöki és tervezési osztályokat is.”

 

 

A Red Bull Racing Honda a legmagasabb szintű teljesítményt, méretezhetőséget és védelmet nyújtó felhőalapú infrastruktúra-platformra tart igényt. Az Oracle felhőinfrastruktúrája olyan egyedülálló szolgáltatásokat kínál, melyek lehetővé teszik a Red Bull számára, hogy bővítse az adatelemzések alkalmazását, ezzel hozzájárulva a Red Bull technológiai campusán végzett egyre növekvő és változatosabb mérnöki munkához. 

 

„Ez egy tökéletes szövetség két olyan szervezet között, melyek közös szenvedélye a tervezés, a teljesítmény és a győzelem” – nyilatkozta Ariel Kelman, az Oracle marketingvezetője. „A Red Bull Racing Honda nem nyerhetett volna meg viszonylag fiatal létezése alatt több versenyzői és konstruktőri bajnokságot anélkül, hogy feszegette volna a határokat. Az Oracle elkötelezett amellett, hogy a Red Bull Racing Hondával együttműködve fedezze fel és hozza létre azokat a technológiákat és dizájnokat, amelyek lehetővé teszik az elvárások folyamatos felülmúlását és az új követelmények felállítását a Formula-1-ben."

 

A Red Bull a Formula-1-es körökben arról is ismert, hogy szenvedélyesen törődik globális rajongótáborával, kivételes tartalmakat és részvételi lehetőségeket kínálva számukra. A partnerség kihasználja az Oracle átfogó ügyfélélmény-portfóliójában rejlő előnyöket, beleértve az Oracle Unity Customer Data Platformot, az Oracle CloudTwist Loyalty and Engagement-et és az Oracle Responsys Campaign Management-et, azért hogy a rajongók egyszerűen férhessenek hozzá a statisztikákhoz és a mutatókhoz, közelebb érezve magukat a pályán történő eseményekhez. A két vállalkozás közös célja, hogy a lehető legjobb rajongói élményt nyújtsák, amihez szélesebb körű betekintést és részvételt tesznek lehetővé a versenyhétvégéken és megnyitják az F1 világát az új rajongók számára világszerte.

 

Oliver Hughes a Red Bull Racing marketingvezetője hozzátette: „Izgatottan várjuk, hogy behozzunk a Formula-1-be egy olyan nagy partnert, mint az Oracle. Mivel működésünk során nagy hangsúlyt fektetünk a határok feszegetésére, a megfelelő partner megtalálása kulcsfontosságú volt a felhő felé vezető utunkon. Az Oracle CX Marketing Cloud szakértelmének, illetve a Red Bull Racing Honda kreativitásának és globális rajongótáborának együttese nyitja meg a folyamatosan fejlődő marketingtechnológiánk következő fejezetét, és reményeink szerint egyedi és különleges lehetőséget nyújt majd a rajongóink számára. Ami a technológiai háttéret illeti, mérnöki csapatunk alig várja, hogy kézbe vehesse az Oracle által kínált eszközök sokaságát, és világelső szakértelemmel erősíthesse adattudós és mesterséges intelligencia csapatainkat."

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A márkák megítélése szenvedhet kárt a visszaeső életszínvonal miatt

Az összes vizsgált szempont szerint romlott a fogyasztói elégedettség az elmúlt egy évben a KPMG Customer Experience Excellence globális kutatása szerint. A jelenség mögött első sorban a globális megélhetési válság áll. Ugyanakkor a pandémia idején a márkák részéről tapasztalt odaadó hozzáálláshoz képest a mostani krízisjelenségek kezelésében nem érzik a fogyasztók a cégek részéről a partneri hozzáállást. Míg például a covid okozta fogyasztói nehézségeket közös összefogással lehetett megfelelően kezelni, a mesterséges intelligencia kérdésében akár a front ellentétes oldalára is rendeződhetnek a szolgáltatók és a fogyasztók – hívja fel a figyelmet jelentésében a KPMG.

2024. március 27. 13:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05