Az elvárások hajtják, a munkaerőhiány fékezi a digitális transzformációt

forrás: Prím Online, 2021. március 23. 11:02

Fokozódott a vállalatokra irányuló nyomás, hogy technológiai fejlesztéseiket gyorsan és eredményesen valósítsák meg. Mindez az IT szektort jellemző munkaerőhiánnyal együtt a meglévő erőforrások jobb kihasználására és speciálisan a célhoz rendelt megoldások alkalmazására ösztönzi a cégeket világszerte. A szuperintenzív IT képzéseket Magyarországon meghonosító Green Fox Academy új, rugalmas vállalati szolgáltatásokkal reagál a megváltozott körülményekre.

Felgyorsult a gazdaság és a vállalatok digitalizációja a pandémia hatására. A vállalatvezetők 83 százaléka úgy számol egy napokban publikált nemzetközi felmérés szerint, hogy a következő három évben növelni fogja beruházásait ezen a téren, a megkérdezettek fele legalább 10 százalékkal többet kíván fordítani működése és üzleti modellje digitális transzformációjára a korábban tervezettekhez képest.*  

 

„A versenyképesség szempontjából kritikus pont, hogy a prioritást élvező fejlesztési feladatok gyorsabban és hatékonyabban legyenek megvalósíthatóak. Magyarországon is érezhetően nőtt az igény az akár speciálisan egy adott feladatra felkészített szakemberekre” – értékelte a hazai helyzetet Fachs Anita, a szuperintenzív, bootcamp rendszerű programozóképzéseket Magyarországra bevezető Green Fox Academy operatív vezetője.

 

Az elmúlt évben világszerte a fejlődés első számú akadályává lépett elő a megfelelő munkaerő hiánya a technológiai szektorban, amelynek enyhítésére már a vállalatvezetők 84 százaléka tervezi, hogy független külső szakembereket von be a projektjeibe.**   A munkaerőhiány egyre nagyobb problémát jelent Magyarországon is: 2015 óta háromszorosára, kilencezerre nőtt a betöltetlen informatikai pozíciók száma, 2023-ra pedig már akár 15-26 ezer szakember hiányozhat a magyar piacról.*** 

 

„A startupoktól a nagyvállalatokig a cégek számára jelenleg a legnagyobb kihívás az alkalmazkodóképességük fokozása. Ennek támogatására indítottunk el egy olyan rugalmas közvetítési szolgáltatást, mellyel legfeljebb három héten belül biztosítunk azonnal bevethető junior fejlesztőket, rövid vagy hosszú távra. Ha vállalati partnerünk igényli, a programozókat intenzív kurzus keretében felkészítjük az aktuális projektben alkalmazott technológiára, ezzel a betanulás időtartama jelentősen lecsökken. Erős képzési bázisunkra támaszkodva pedig hasonlóan rövid idő alatt megoldjuk azt is, ha szükség van egy kolléga pótlására vagy a projektcsapat bővítésére” – tette hozzá Fachs Anita.

 

 

Megnőtt a továbbképzések jelentősége

A digitalizáció sikere azon is múlik, hogy egy cég hogyan tudja felkészíteni meglévő munkatársait a változó feladatokra, beleértve a munkaerő digitális tudásának bővítését. Noha a technológiai fókuszú cégeknél a kompetenciák fejlesztése folyamatosan napirenden van, a Green Fox tapasztalatai szerint 2020-ban a senior szakemberek vállalaton belüli továbbképzésére helyeződött át a hangsúly. Tavaly azokra a mentori szolgáltatásokra mutatkozott még igény, amelyek keretében az akadémia vezető szakértői, oktatói segítségével a vállalatok azonos tudásszintre emelhetik a fejlesztő csapataikat, ezzel csökkentve például egy technológiaváltás költségét. Az új munkatársak felvétele egy időre ugyan háttérbe szorult, de az év végén visszatértek a vállalatok a pandémia előtti toborzási céljaikhoz, és 2021 elején már újra nagy volt a kereslet a junior programozók iránt.

 

„A digitális technológiák gyorsuló terjedése olyan kihívásokat jelent, amelyekre a vállalatok testreszabott, rugalmas szolgáltatások segítségével könnyebben tudnak reagálni. Ezek igénybevételéhez minden feltétel adott. Az IT szektor egy átmeneti megtorpanás után az elsők között kapott új erőre, és ez a lendület minden jel szerint a következő években is kitart” – foglalta össze tapasztalatait a Green Fox Academy operatív vezetője.

 

_________________

*  PWC 24th Annual Global CEO Survey; 2021

**  KPMG Technology Industry Outlook 2020

***  Az ITM, az IVSZ és a KIFÜ megbízásából készült átfogó digitális munkaerőpiaci felmérés (2021) alapján

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05