A Microsoft Magyarország is képviselteti magát a Startup Hungary tanácsadó testületében

forrás: Prím Online, 2021. február 23. 18:31

Szabó Péter, a Microsoft Magyarország vállalati és partnerkapcsolati üzletágigazgatója is tagja lett a Startup Hungary tanácsadó testületének. A felhőtechnológia és a mesterséges intelligencia, valamint vállalkozások digitális átalakulásának elkötelezett támogatójaként a Microsoft is aktívan részt vesz a startupok érdekképviseletét ellátó alapítvány munkájában. A Microsoft Magyarország nemcsak szakértői és technológiai támogatást nyújt a vállalkozásoknak, hanem az üzletszerzésben is kész segíteni őket.

Február eleje óta Szabó Péter, Partnerfejlesztési Igazgató személyében a Microsoft Magyarország is képviselteti magát a Startup Hungary tanácsadó testületében. A tagságot és az ezzel járó munkát Szabó Péter arra szeretné felhasználni, hogy a Microsoft erőforrásait mozgósítva segítse a hazai startupokat a legjobb nemzetközi módszerek átvételében és az üzletszerzésben.Szabó Péter

 

„Folyamatosan keressük lehetőségeit annak, miként tudnánk még inkább támogatni a magyarországi startup-közösséget. A Startup Hungary-hoz való csatlakozásunk számomra azt jelenti, hogy vissza tudunk valamit adni a közösségeinknek abból, amit tőlük kaptunk; hogy meg tudjunk osztani a tapasztalatainkat és tudásunkat, amelyek révén újabb hazai startup unikornisok születhetnek. Nagy örömmel tekintek a magyar startup-közösség legjelesebb képviselőivel való közös munka elé. Biztosíthatom őket arról, hogy a Microsoft Magyarország az együttműködés révén minden rendelkezésére álló eszközzel támogatni fogja a vállalkozások új generációját az elindulásban” – mondta Szabó Péter.

 

A támogatásra a kezdő vállalkozások a jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben szorulnak rá csak igazán, ám egy olyan technológiai világcéget a támogatóik között tudva, mint a Microsoft, nem kell mindent az alapoktól kezdeniük. A Microsoft megbízható partnerként áll mellettük és most akár az üzletszerzésben is hathatós segítséget tud nyújtani nekik. Azon túl, hogy számítási kapacitásokat bocsát a rendelkezésükre a felhőben, a startupokat összeköti a mintegy 40 ezer kereskedőt és több százezer viszonteladót magába foglaló Microsoft partnerhálózattal is.

 

A Microsoft mind Magyarországon, mind nemzetközi téren lelkes támogatója a startup ökoszisztémának. A BizSpark és BizSpark+ programokat felváltó Microsoft for Startups program a világcég szakértői bázisát és legmodernebb technológiáit teszi hozzáférhetővé az eredeti ötletekkel induló kezdővállalkozásoknak. A program keretében a magyar startupok ingyen üzletfejlesztési, technológiai, marketing és sales tanácsokhoz juthatnak és ingyenesen érhetik el a társaság felhőszolgáltatását is. A mintegy 4000 üzleti megoldást tartalmazó Azure Marketplace például komoly támogatást nyújthat akár ahhoz is, hogy a hazai startupok külföldi piacokra is betörhessenek.

 

További információ a Microsoft startupokat megcélzó programjairól a cég angol nyelvű oldalán és a Microsoft for Startups LinkedIn felületen olvasható.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50