Jelentős napenergia céggel bővült a Bravogroup portfóliója

forrás: Prím Online, 2020. december 4. 17:59

Magyarország egyik legnagyobb magyar magántulajdonban lévő infokommunikációs vállalatcsoportja lezárta azt a portfólióbővítési tranzakciót, amelynek keretében 50%-os tulajdonrészt vásárolt a miskolci székhelyű PV Napenergia Kft.-ben. A cég jelentős szereplő a lakossági-, vállalati-, valamint a naperőmű piacon, továbbá az AEG szolártermékek hivatalos magyarországi forgalmazója. 

Szórádi Bence, a Bravogroup üzletfejlesztési igazgatója kiemelte, hogy a közel 100 milliárd forint éves árbevétellel rendelkező cégcsoport az irodatechnika, a számítástechnika és a mobilkommunikáció mellett egyre nagyobb hangsúlyt fektet a környezetbarát energetikai megoldásokra. „Ahogy az elmúlt évtizedekben a számítástechnika és a mobilkommunikáció felfutását követhettük figyelemmel, úgy napjainkban az energiahatékonysági és környezetvédelmi kérdések kapnak egyre nagyobb súlyt a gazdaság és a társadalom egyre több területén. A Bravogroup vezetése mindig is hitt a vertikális integrációban, és a csoporton belüli szinergiákban. Azt gondoljuk, hogy ebben a komplex világban egy olyan sokoldalú cég tud legjobban érvényesülni, amely a szabályozástól, az engedélyezésen át a tervezési, megvalósítási, üzemeltetési feladatokig mindenben integrálni képes az IT tudást és a közép- és nagyfeszültség ismeretet. A Bravogroup Holding 2016-ban az energiahatékony LED-es világítási megoldásokat kínáló JCQ Hungary Kft. (azóta már Bravolight Kft.) akvizíciójával nyitott a környezetbarát energetikai iparág irányába. Ezt az utat kívánjuk tovább folytatni a napenergia piac jelentős szereplőjének tekinthető PV Napenergia Kft.-ben szerzett érdekeltségünkkel. A csatlakozásnak köszönhetően jelentősen erősíthetjük jelenlétünket a dinamikusan fejlődő Miskolc-Debrecen tengelyen is. Hiszünk abban, hogy ez a fiatal és motivált csapat a Bravogroup stabil hátterének segítségével jelentősen tudja növelni piaci részesedését” – mondta el Szórádi Bence.

 

Szórádi Bence - Üzletfejlesztési igazgató - Bravogroup

 

Nagy Bálint, a PV Napenergia gazdasági ügyvezetője és tulajdonosa kifejtette: „A Bravogroup Holdinghoz történő kapcsolódásunk egy mérföldkő a cégünk életében. Egy kiváló lehetőség arra, hogy a Bravogroup tapasztalatát és rendszerszintű hatékony üzleti működését a PV Napenergia innovatív lendületével egyesítsük, és így valósítsuk meg küldetésünket, a megújuló energia hasznosításának folyamatos fejlesztését, és a családokhoz, cégekhez, vagy éppen beruházókhoz való eljuttatását."

 

Nagy Bálint - gazdasági ügyvezető, tulajdonos - PV Napenergia

 

A PV Napenergia Kft. napi működését továbbra is a jelenlegi vezetés irányítja. A vállalat a projektek felmérésétől a megvalósításáig, vagy akár finanszírozásáig nyújt ügyfeleinek komplex energetikai szolgáltatásokat és termékeket, immáron felhasználva a Bravogroup 15 éves tapasztalatát is a megtakarítás-alapú, ESCO finanszírozási modell alkalmazásában, köszönhetően a Bravogroup energetikai tagvállalatának, a SAVEsco-nak. 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05