Kelet-Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus

forrás: Prím Online, 2020. november 21. 19:11

A Budapesti Corvinus Egyetem az egyedüli magyar felsőoktatási intézmény, amely bekerült a nagy presztízsű, üzleti iskolákat besoroló Eduniversal kelet-európai rangsorába. Az egyetem már negyedik éve szerepel dobogósként a neves rangsoron, idén 21 ország 86 iskolája közül lett a második.

A francia Eduniversal hálózat minden évben elkészíti a világ üzleti oktatással foglalkozó felsőoktatási intézményeinek rangsorát, azzal a céllal, hogy irányt mutasson az üzleti képzések iránt érdeklődőknek egyetemválasztáskor. A szervezet a világ összes üzleti iskolájából a legismertebb ezer intézményt választja ki, az iskolákat pedig 9 földrajzi régió szerint rangsorolja: Afrika, Közép-Ázsia, Eurázsia és Közel-Kelet, Távol-Kelet, Latin-Amerika, Észak-Amerika, Kelet-Európa, Nyugat-Európa, valamint Óceánia.

 

Az Eduniversal kettős módszertan használatával állítja össze évente megjelenő rangsorát. Az értékelést a felmérésben részt vevő ezer intézmény dékánjainak szavazata alapozza meg, amelyet kiegészítenek az Eduniversal saját belső értékelési rendszerének eredményei. A rangsorban elfoglalt hely a tudományos munka értékelése mellett az egyetem nemzetközi reputációját is kiemelten kezeli.

 

A Budapesti Corvinus Egyetem már negyedik éve szerepel az Eduniversal kelet-európai rangsorának első három helyezettje között. Idén 21 ország 86 üzleti iskolája közül került ki másodiknak. A rangsor első helyén a Prague University of Economics and Business található, míg a harmadik helyen a Univesity of Warsaw – Faculty of Management és a University of Ljubljana – School of Economics and Business osztozott.

 

A kelet-európai rangsorban elért kiemelkedő helyezésen túl a Budapesti Corvinus Egyetem idén is megtartotta ötből négy pálmás besorolását. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Palms of Excellence díj birtokosaként négy pálmás besorolással, azaz kimagasló dékáni szavazatszámmal, a Budapesti Corvinus Egyetemnek idén is sikerült bent maradnia az Eduniversal hálózat 200 legjobb üzleti iskolájának elit klubjában. 

 

A Palms of Excellence díjátadó a nemzetközi szervezet egyhetes világkongresszusának egyik csúcspontja volt, amelyet a járványhelyzetre való tekintettel idén online, de egyedi és előremutató virtuális megoldásokkal rendeztek meg.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05