Covid-díj a pedagógusok munkájának elismerésére

forrás: Prím Online, 2020. október 26. 16:21

„Kedvenc Online Tanárom” különdíjra várja a jelöléseket a MOL Alapítvány a MESTER-M program keretében. Azokat a tanárokat és edzőket szeretnék elismerni, akik a tavaszi COVID-19 járvány során kimagasló munkát végeztek az online oktatásban. 

Idén tavasszal a hirtelen elrendelt karantén mindenkit próbára tett, különösen a pedagógusokat. Mindenkinek egyik napról a másikra kellett átállni a digitális eszközök és módszerek használatára, miközben sokszor hiányoztak a megfelelő technikai feltételek a diákoknál. A pedagógusoknak nemcsak a tananyag leadásával és a számonkéréssel kellett foglalkozni, hanem meg kellett találni a módját, hogy a diákokkal tudják tartani a kapcsolatot, hiszen ez is része oktató-nevelő munkájuknak. A sportolók esetében sem volt kisebb a feladat: az edzőknek az otthoni edzéskörülmények mellett és a versenyek hiányában kellett fenntartani a motivációt és az edzettséget. 

 

A MOL Alapítvány „Kedvenc Online Tanárom 2020” különdíjjal szeretné elismerni ezeknek a pedagógusoknak – tanároknak és edzőknek – a teljesítményét, az online jelöléseket 2020. december 31-ig várják a https://www.molalapitvany.hu/cikk/mol-mester-m-dij oldalon. Azok a pedagógusok nyerhetik el a díjat, akik a lehető legjobban tudták biztosítani a tananyag folyamatos átadását és meg tudták őrizni diákjaikkal a közvetlen kapcsolatot, segítették őket a digitális oktatásra történő átállásban vagy különösen innovatívak voltak a 2020. március-június közötti kényszerű online oktatási időszakban. A COVID különdíjat tízen kaphatják meg, az ezzel járó tiszteletdíj nettó 200.000 forint személyenként.

 

 

A MOL Alapítvány emellett szintén 2020. december 31-ig továbbra is várja a jelöléseket a MESTER-M Díjra, amellyel azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén és szakmailag, emberileg tanítványaik példaképei. A kuratórium célja, hogy a több évtizede tevékenykedő, jó eredményeket elérő pedagógusok mellett legalább egy fiatal, maximum 10-15 éve a pályán lévő tanár, edző munkáját is elismerje. A legérdemesebb jelöltek közül évente egyszer a MOL Alapítvány kuratóriuma tíz személyt választ ki a sport, a művészet, a bölcsészet-, valamint a tudomány területeiről, és a MESTER-M díjban részesíti. A MESTER-M Díj anyagi és erkölcsi elismerés, amelynek értéke 1.000.000 forint személyenként. 

 

A MESTER-M díjra és annak COVID különdíjára a jelölést jelenlegi és volt tanítványok, szülők, tanár vagy edző kollégák, iskolaigazgató és sportegyesületi vezetők nyújthatják be. A díjazottakról a MOL Alapítvány kuratóriuma várhatóan 2021. februárban dönt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05