Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

forrás: Prím Online, 2020. szeptember 9. 12:11

A vírushelyzetre reagálva online színházi rendszert fejlesztett a Budai Szabadtéri Színház. Már szombat estétől „dupla nézőtérrel” lesz látható a ’Négyen Extra’ című előadás Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté szereplésével. Így tehát nem csak azoknak játszanak majd a színészek, akik az épített nézőtéren ülnek, hanem azoknak is, akik otthonról, élőben, HD minőségben követik majd az előadást. A virtuális nézőtérre kedvezőbb áron válthat jegyet a közönség. Az elkövetkezendő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

„Megértjük és elfogadjuk a nézők aggodalmát, de nem állhat le a színházi világ újra, ezért az e-színházban látjuk a megoldást” – mondta a Budai Szabadtéri Színházat is üzemeltető Budapesti Showszínház igazgatója, Tóth Ádám.

 

Az elmúlt napok, hetek történéseire reagálva gyors fejlesztésbe kezdtek és elfogadva a közönség egyre erősödő igényét, virtuális jegyeket bocsájtottak ki a Budai Szabadtéri Színház hátralévő előadásaira.

 

A virtuális nézőtér debütálása most szombaton lesz. Ekkor a ’Négyen Extra’ című, nagysikerű előadás következő bemutatóját már nem csak a Budai Szabadtéri Színház épített nézőterén, hanem online is meg lehet tekinteni HD minőségben, élőben, egy bárki számára elérhető módszerrel. Az internetes megtekintésre váltott jegyek sokkal kedvezőbb árúak, már a mai naptól meg lehet váltani őket a ticket-shop.hu weboldalon.

 

Az első „dupla nézőteres” előadás szereplői, Mészáros Árpád Zsolt, Serbán Attila, Egyházi Géza, Csengeri Attila és Kerényi Miklós Máté lesznek. A művészeknek ez lesz az első ilyen jellegű fellépése. Elmondásuk szerint ez egy jelentős és fontos lépés a színházi értékek és jelenlét megőrzése felé, így izgatottan ezt a különleges előadást.

 

A színház vezetősége nagy reményekkel fejleszti az online színházi rendszert, terveik szerint a következő fél évben számtalan musical, operett és vígjáték kerül bemutatásra ezzel a módszerrel.

 

A Budai Szabadtéri Színház egyébként az idei nyári szezonban Magyarország legtöbb előadást bemutató és a legtöbb nézőt vonzó szabadtéri színháza volt, annak ellenére, hogy több előadást is át kellett szervezni a következő évadra a vírushelyzet miatt.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38