Jaguar I-PACE modellfrissítés: gyorsabb töltés, több online kapcsolódási lehetőség

forrás: Prím Online, 2020. június 26. 19:01

A Jaguar I-PACE – a világ első tisztán elektromos prémium szabadidőjárműve – most új, gyors, ösztönösen kezelhető szórakoztató rendszerrel, valamint még gyorsabb tölthetőséggel gyarapodott, ami minden eddiginél egyszerűbbé teszi az elektromos jármű használatát és üzemeltetését.

 

  • A Jaguar I-PACE nagyteljesítményű, tisztán elektromos szabadidőjármű mostantól új szórakoztató rendszert, háromfázisú otthoni töltést, és még inkább vezetőközpontú technológiákat kínál
  • Gyorsabb otthoni töltés: a háromfázisú hálózatra köthető, 11kW teljesítményű, váltóáramú otthoni fali töltődobozzal óránként 53 kilométerre (WLTP) elegendő elektromos energiát vehetünk fel
  • Kiemelkedő teljesítmény és hatótávolság: 0-100 km/óra gyorsulás mindössze 4,8 másodperc alatt, akár 470 km hatótávolság (WLTP)
  • Fokozott online kapcsolat: vezeték nélküli készüléktöltés, integrált Spotify alkalmazás, Bluetooth csatlakozás párhuzamosan két mobil készülék számára
  • Vezetőtámogató technológiák: Az új 360 fokos 3D kamera és a ClearSight digitális visszapillantó tükör akadálytalan kilátást biztosítanak 
  • Pivi Pro szórakoztató rendszer: olyan gyorsan és egyszerűen használható, mint egy okostelefon. Tanulóképes navigációs funkciója megjeleníti a legközelebbi szabad töltőpontot, valamint a töltés várható költségét és időtartamát
  • Fokozott utaskomfort: utastéri levegő ionizálás a legfinomabb részecskéket és allergén anyagokat is felfogó PM2.5 szűrővel. Az I-PACE akár elindulás előtt, töltés közben képes megszűrni az utastér levegőjét.
  • Még karakteresebb formaterv: széria Atlas Chrome díszítőelemek a hűtőrácson, kibővített szín-választék, új 19 colos könnyűfém keréktárcsa 
  • Új, opciós Bright csomag: kihangsúlyozza az I-PACE Világ Év Autója versenyen díjat nyert formatervét
  • Továbbfejlesztett vezeték nélküli szoftverfrissítés: A szórakoztató rendszerek, az akkumulátor-vezérlő rendszer, valamint a töltőrendszer a távolból frissíthető, így az I-PACE egyre jobban igazodik az Ön igényeihez.
  • Már itthon is rendelhető, magyarországi induló ára: 23.771.654 Ft + Áfa 

 

 

Az I-PACE bevezetése óta több mint 80 nemzetközi elismerésben részesült, köztük elnyerte a 2019-es Európa Év Autója, Világ Év Autója, Világ Év Dizájnja és Világ Év Zöld Autója díjakat, ezzel is igazolva, hogy a műfaj első és legkiválóbb képviselőjeként újraírta az elektromos autózás szabálykönyvét. 

 

Az I-PACE-t mindkét tengelyén egy-egy, a Jaguar által házon belül tervezett villanymotor hajtja. Ezek együttesen kivételes rendszerteljesítményt (400 LE, 696 Nm) nyújtanak. Az alumínium vázszerkezet és a mély tömegközéppont mellett az I-PACE az összkerékhajtással járó, páratlan kiegyensúlyozottságának is köszönheti menetdinamikáját, kifinomultságát és dinamizmusát – amelyekhez kiemelkedő valós hatótáv és páratlan mindennapi használati érték társul. 

 

 

I-PACE: RÖVID ÁTTEKINTÉS

A Jaguar I-PACE még fejlettebb technológiákat felvonultatva teszi minden eddiginél egyszerűbbé és élvezetesebbé az elektromos autózást. A Jaguar modellpalettáján elsőként kapta meg az új Pivi Pro szórakoztató rendszert. Az okostelefonokhoz hasonlóan, ösztönösen kezelhető Pivi Pro szórakoztató rendszer késlekedés nélkül reagál az utasításokra, fejlett elektromos jármű navigációs funkciója megjeleníti a közelben található töltőállomásokat, azok használatának költségeit, rendelkezésre állásukat, valamint a töltés várható időtartamát.

 

Az I-PACE mostantól alapkiépítésben kínálja a 11 kW-os fedélzeti töltőt, így a háromfázisú elektromos csatlakozással rendelkező ügyfelek jelentősen rövidebb idő alatt tölthetik fel járművüket: 11 kW-os fali töltőbox használatával óránként 53 kilométerre (WLTP) elegendő energiát tud felvenni a jármű, a teljes töltés mindössze 8,6 órát vesz igénybe, így a megoldás ideális otthoni, éjszakai töltéshez. Az egyfázisú hálózattal rendelkező országokban elérhető 7 kW-os fali töltőboxok szintén versenyképes töltési sebességre képesek: óránként akár 35 kilométerre elegendő energia felvételével 12,75 óra alatt biztosítják a teljes feltöltést.  Ha utazás közben állunk meg tölteni, 50 kW-os gyorstöltővel 15 perc akár 63 kilométerrel növelhető a hatótávolság, míg a 100 kW-os gyorstöltő ugyanennyi idő alatt akár 127 kilométerre elegendő energia átadására képes. 

 

Fokozott utaskomfortot biztosít az utastéri levegő ionizálás funkció, amely mostantól PM2.5 szűrővel fogja fel a levegőben szálló, legfinomabb részecskéket és allergén anyagokat. Az I-PACE akár indulás előtt képes átszűrni az utastér levegőjét.

 

A modell külső megjelenését az új Atlas Grey hűtőrács-dekoráció teszi még látványosabbá, emellett kibővített karosszériaszín-választék, új rajzolatú keréktárcsák, továbbá fényűző, új Bright optikai csomag áll rendelkezésre minden I-PACE kivitelhez.

 

„Az I-PACE fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy a világ legkívánatosabb elektromos járművét alkossuk meg. Meg akartuk mutatni, mire képes egy Jaguar, ha elektromos. Úgy vélem, sikeresen megvalósítottuk ambiciózus célkitűzéseinket, most pedig új szórakoztató rendszerrel, háromfázisú töltővel, valamint a vezető és utasai számára egyaránt értékes technológiákkal tettük még tökéletesebbé az új modellt” – értékelte a változásokat Alan Volkaerts, a Jaguar I-PACE modellcsalád igazgatója. „Az I-PACE a világ első tisztán elektromos prémium sportos szabadidőjárműveként lépett piacra, és a most bevezetett módosítások gondoskodnak arról, hogy megőrizze vezető szerepét a kategóriában” – tette hozzá az igazgató.

 

 

I-PACE: RÉSZLETES ISMERTETÉS

Intelligens, gyors, csatlakoztatott

Az új Pivi Pro szórakoztató rendszer az I-PACE tágas, fényűző belső terének fénypontja. A 12,3 colos, nagyfelbontású virtuális műszerfal kijelző, a 10 colos felső és az 5 colos alsó érintőképernyő**, valamint a többfunkciós, tekerőkapcsolós kezelőszervek éles, letisztult, modern grafikával társulva biztosítanak magával ragadó, ösztönös kezelhetőséget.

 

Az okostelefonok által ihletett Pivi Pro könnyen használható, miközben a nagyteljesítményű processzornak és a gyors rendszerindításnak köszönhetően már használatra kész, mire Ön helyet foglal a vezetőülésben. A beépített háttérakkumulátorral rendelkező navigációs rendszer másodperceken belül rendelkezésre áll. 

 

Az új, ösztönösen kezelhető lapos menüstruktúra leegyszerűsíti a rendszer kezelését. A leggyakrabban használt funkciók és szolgáltatások a nyitóképernyőről egyetlen kattintással elérhetők. Az újratervezett navigációs rendszerben fele annyi lépésből lehet beállítani a célállomást, ráadásul mostantól kétujjas mozdulatokkal lehet tologatni és nagyítani a térképet, akárcsak egy okostelefonnál. 

 

Az I-PACE-hez mostantól a „lebegő” középkonzol alatt kialakított, vezeték nélküli okostelefon töltő is rendelhető. A vezeték nélküli töltő a mobil jelet is erősíti, mely stabilabb térerőt biztosít. Alapfelszerelés az Apple CarPlay funkcióval felvértezett okostelefon csomag, ahogy a Bluetooth technológia is, amelyhez egyszerre két telefonkészülék is csatlakozhat, így a vezető és az utasok is folyamatosan kapcsolódhatnak. Az okostelefon csomag piactól függően az Android Auto és a Baidu CarLife funkciókat is alapfelszerelésként biztosítja.

 

Az új Pivi Pro szórakoztató rendszerrel gyorsabban és egyszerűbben juthatunk el úti célunkhoz. A navigációs rendszer öntanuló algoritmusok segítségével optimalizálja az útvonaltervezést. A szóbeli útbaigazítás bölcsen csöndben marad, ha ismerős környéken közlekedünk, a térképek pedig mindig naprakészek, hála a vezeték nélküli szoftver-frissítésnek (SOTA).

 

A folyamatot még tovább egyszerűsíti a Pivi Pro azon képessége, hogy szükség esetén automatikusan megjelenítse az útvonalon létesülő új töltőpontokat és azokat válassza ki, amelyek használatával a lehető leggyorsabban célba érhetünk. Hosszú utazások alkalmával a Pivi Pro azt is megmutatja, hogy az útvonal egyes köztes pontjain milyen töltöttségi szintre számíthatunk. ****

 

 

Vezetőtámogatás és jó közérzet

Az I-PACE tervezésekor kulcsfontosságú szempont volt a vezető és utasai védelme; a modell ötcsillagos eredményt ért el az EuroNCAP biztonsági vizsgálaton. 

 

Ultramodern digitális technológia segíti a vezetőt és a közlekedés résztvevőit. Tökéletesebb látási viszonyokat teremt az új 360°-os 3D kamera rendszer, amely a központi érintőképernyőn megjelenített digitális panorámaképen mutatja meg a jármű környezetét és az esetleges veszélyforrásokat. 

 

Az utastérben a ClearSight visszapillantó tükör révén a vezető akkor is akadálytalanul szemmel tarthatja a jármű mögötti területet, ha hárman ülnek a hátsó üléssoron, vagy tetőig pakolták a 656 literes csomagtartót.

 

A ClearSight hátul elhelyezett, széles látószögű kamerájának képe a keret nélküli visszapillantó tükörben kialakított, nagyfelbontású kijelzőn jelenik meg. A vezető a tükrön elhelyezett kapcsolóval válthat a normál tükör és a kamera képe között.

 

A tetőn elhelyezett rádióantenna-modulba elegánsan integrált, nagyfelbontású kamera minden helyzetben működőképes, akár rossz fényviszonyok közepette is. A kamerától védőperem és víztaszító bevonat tartja távol a csapadékot, így a lencse a lehető legkevésbé piszkolódik.

 

Minden utas számára kellemesebb környezetet kínál a továbbfejlesztett klímaszabályozó rendszer, amely energiatakarékos módon hűti vagy fűti a belső teret, akár négy, külön szabályozott zónában. Az allergén anyagok eltávolítására tervezett utastéri levegő ionizáló rendszerhez olyan szűrő is tartozik, amely a különösen apró (akár 2.5 PM szemcseméretű) részecskéket is szűri, ezzel egészségesebbé és kellemesebbé téve az utasteret. 

 

Személyre szabhatóság

A hűtőrács új Atlas Grey dekorációjához az I-PACE minden kivitelén fényűző új Bright optikai csomag társul. A Bright csomag olyan részletekkel hangsúlyozza ki az I-PACE lélegzetelállító formatervét, mint a Noble Chrome hűtőmaszk-keret, az Atlas Grey külső tükörházak, a Satin Chrome ablakkeretek vagy az Atlas Grey hátsó diffúzor. A modern hatású Fekete optikai csomag fényes fekete kivitelű hátsó emblémákkal emeli a modell esztétikai megjelenését. 

 

A karosszériaszínek megújult választéka olyan árnyalatokat foglal magában, mint a Caldera Red, a Portofino Blue vagy az Eiger Grey. Az utastérben a TrifieldTM technológiát alkalmazó opciós, továbbfejlesztett Meridian 3D Surround audiorendszer teremt különleges hangulatot. A rendszer két kiegészítő hangszórót kapott, amelyeket a tetőkárpitba süllyesztettek. A 16 hangszóróból és egy mélynyomóból álló összeállítás kivételes zenei élményt kínál minden utas számára. 

 

 

Egyszerű elektromosra váltani

A Jaguar I-PACE tervezése során arra törekedtek, hogy az elektromos jármű minden téren felszabadult és problémamentes felhasználói élményt nyújtson.

  • A 90 kWh kapacitású akkumulátor egy feltöltéssel akár 470 kilométer (WLTP) megtételét teszi lehetővé, így az átlagos ingázási igényű ügyfeleknek elegendő hetente egyszer feltölteniük az I-PACE-t*****.
  • Az I-PACE akkumulátor-csomagjára 8 éves vagy 160.000 kilométeres garancia érvényes.
  • A jaguar.com weboldalon található hatótávolság-kalkulátor segítségével pontosan megértheti, hogy hogyan befolyásolhatják a reálisan elvárható, tényleges hatótávolságot az olyan tényezők, mint a menetsebesség, a környezeti hőmérséklet vagy a klímaberendezés beállításai.
  • A Jaguar által kifejlesztett iGuide alkalmazás segít azonosítani és megérteni a Jaguar I-PACE legfontosabb funkcióit és kezelőszerveit. Az alkalmazás egyben mobil felhasználói kézikönyvként is szolgál, amelyen keresztül könnyedén megtalálhatja a választ a töltési folyamattal kapcsolatos összes kérdésére.
  • A Jaguar a világ minden pontján rendelkezik az otthoni töltőpontok kialakítására szakosodott partnerekkel, így Ön olyan egyszerűen töltheti autóját, mint telefonját. 
  • A Jaguar szerződött partnerei által telepített otthoni töltőpontok egytől egyig okos rendszerbe kapcsolhatók, így a töltési folyamat kényelmes, a felhasználó mobiltelefonjáról elindítható vagy félbeszakítható.
  • A nyilvános helyen töltött járművek esetében az I-PACE központi zárja a töltőkábelre is hat: az egészen addig nem húzható ki, amíg ki nem nyitjuk az autót, így nyugodtan magára hagyhatjuk az autót, amíg töltődik.
  • A Jaguar I-PACE Eco üzemmódot is kínál, amely mérsékli az akkumulátor merülését, és takarékosabb vezetési stílust szorgalmaz, ezzel növelve az I-PACE hatótávolságát. Az üzemmód az utastéri hőmérséklet, a levegő-keringetés és jó néhány egyéb beállítás finom módosításával is támogatja az energia-takarékosságot. A módosítások felülbírálhatók bármely érintett funkció manuális átállításával, vagy a menübeállításokban.
  • Az I-PACE vezeték nélküli szoftverfrissítés (SOTA) funkcióval rendelkezik. A rendszerek – a szórakoztató rendszerektől az akkumulátor-szabályozáson át a töltésig – a távolból frissíthetők, így az I-PACE az idő múlásával egyre inkább megfelel az igényeinknek.

 

___________________ 

* Az 1 óra / 15 perc alatt felvehető töltés hatótávolságra vetített értéke a WLTP norma szerint értendő 

** Az alsó érintőképernyő opciós tartozék az 'S' felszereltségi szinten, és alapfelszerelés minden egyéb kivitelen.

*** A 4G adatelőfizetés elérhetősége piaconként eltérő lehet. A korlátozás nélküli adatforgalom az eSIM kártyán keresztül elérhető, és meghatározott online szolgáltatások és funkciók igénybevételére használható fel, azok előfizetési időtartama alatt. A Connected Navigation funkcióra a vásárlást követő három, az Online csomag csatlakoztatott szolgáltatásaira egy éven át érvényes kezdeti előfizetés vonatkozik.

**** A navigációs funkciók a távolból, márkaszerviz felkeresése nélkül is frissíthetőek

***** A Jaguar Go I-PACE alkalmazás által Nagy-Britanniában rögzített adatok tanúsága szerint.

Automobil ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB E-mobility a SMART márkájú villanyautót vásárlók otthonában kínál járműtöltési megoldást

A járművezetők régóta élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy a járművüket már a vásárlás helyszínén testre szabhatják. Az új, prémium kategóriás, intelligens, teljesen elektromos hajtású SMART autómárkával ezt a választási lehetőséget és rugalmasságot most az otthoni töltő telepítésére is kiterjeszthetik, és az ABB E-mobility által nyújtott otthoni fulfillment (rendelésteljesítési) szolgáltatásnak köszönhetően könnyedén megszervezhetik a telepítést.

2024. március 25. 10:28

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

A Metrodom, a Smart Digital és a KIA  közös Metrodom IN/Charge esemény keretében adta át Magyarország eddigi legnagyobb autótöltő állomását a Metrodom River mélygarázsában. A lakópark több ütemben fejlesztett töltési infrastruktúrája összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel.

2024. március 23. 13:55

Erősödő partnerség a BMW-vel

Az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar csatlakozásával bővült a BMW és a Debreceni Egyetem közötti stratégiai együttműködési megállapodás. A szerződésmódosítást kedden írták alá az egyetem és az autógyár vezetői.

2024. március 21. 14:43

A Continental nyári gumiabroncsa elnyerte az Auto Bild legjobb értékelését

A Continental PremiumContact 7 abroncsa „Példás" minősítést nyert el a német Auto Bild szaklap által legutóbb közzétett teszten (24/03/07. szám), melyen 54 másik nyári autógumit vizsgáltak. A 205/55 R 16 méretű nyári modelleket egy VW Golf VIII-on tesztelték. Az Auto Bild szerkesztői értékelésükben a következőket írták a PremiumContact 7-ről: „Prémium futófelületi mintázat, példaértékű teljesítmény vizes és száraz úton egyaránt, a legrövidebb vizes és száraz féktávolság, jó futásteljesítmény". A Continental Uniroyal márkájú RainSport 5 abroncsa „kielégítő” minősítést kapott a vizes időjárási körülmények között tanúsított tulajdonságainak köszönhetően.

2024. március 19. 14:43

Együtt száguld az autóipar és az SAP a digitális jövő felé

Figyelemre méltóan gyors változásoknak lehetünk tanúi manapság az autóiparban – gondoljunk akár a vezetéstámogató rendszerekre, az elektrifikációra vagy az újrafelhasználásra. Átalakulnak a vásárlási szokások is, az autószalonok helyett egyre többen vesznek járművet online. A generatív mesterséges intelligencia pedig várhatóan még több változást kényszerít ki. Az iparág saját versenyképességének fenntartásáért nagy figyelmet fordít a digitalizációra. 

2024. március 18. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05