Már a Szentendrei Skanzenben is sorban állás nélkül lehet belépőjegyet venni

forrás: Prím Online, 2020. május 22. 20:01

Holnaptól, május 23-tól elérhetővé válik a Szabadtéri Néprajzi Múzeum (szentendrei Skanzen) belépőjegyeinek mobilfizetéssel történő megvásárlása és érvényesítése. A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és az Skanzen együttműködési megállapodásának köszönhetően a Nemzeti Mobilfizetési Rendszeren keresztül is elérhetővé válik a belépőjegy digitalizált formája, így a látogatóknak nem kell sorban állniuk a jegypénztárnál.

Mobilfizetéssel azonnal, sorban állás és várakozás nélkül, okostelefonon keresztül, megvásárolható a szentendrei Skanzen belépőjegy, amely a vásárlást követve azonnal felhasználható, nincs átfutási idő, nincs szükség nyomtatásra, ellenőrizhető és nyomon követhető akár a későbbiek során is. A mobilfizetéssel megvásárolt belépőjegynek nincs tranzakciós vagy egyéb költsége, pontosan annyit fizet a felhasználó, mint amennyit a pénztáránál fizetne.

 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. az elmúlt években a Budaörsi Varsapark, a Debreceni Állatkert és Vidámpark, a Fővárosi Állatkert, a Gödöllői Királyi Kastély, valamint a Kecskeméti Vadaskert belépőjegyeinek digitalizált formájú értékesítését valósította meg.

 

„Nagy öröm számunkra, hogy az országban már több vadasparkban és állatkertben jól működő mobilfizetési megoldást a Skanzenben is be tudjuk vezetni, hiszen ezzel sorban állás nélkül oldható meg a belépőjegyek értékesítése és egyúttal a vendégeinket és a kollégáinkat is védjük a koronavírus fertőzésétől. A következő időszakban a Skanzen 1000 forintos sétálójeggyel, a megszokott nyitvatartási rend szerint, keddtől vasárnapig, 9.00 és 17.00 óra között látogatható. A sétálójeggyel a házirend kereteit betartva járhatók be a tájegységek, a 60 hektáros terület, az utcák. A házaink egyelőre zárva lesznek, egyes épületbelsők kívülről megtekinthetők, de belépni egyelőre nem lehet” – nyilatkozta Dr. Cseri Miklós a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum főigazgatója.

 

„Jelentős forgalmat bonyolítottak az elmúlt hónapokban azok a szolgáltatások, amelyek a virológiai kitettséget csökkentik, köztük az általunk kínált készpénzmentes szolgáltatások is, amelyek árdrágítás nélkül biztosítanak egyszerű és gyors, digitalizált fizetési megoldásokat. A most elindított, mobilfizetéssel elérhető Skanzen belépőjegy és ellenőrzési megoldással a látogatók sorban állás nélküli tudják megtekinteni a Skanzen látványosságait, az attrakciókat. A látogatónak le kell töltenie okostelefonjára a mobilfizetési applikációt, ki kell választania a megfelelő belépőjegyet és nincs más dolga, mint élvezni a gyors és készpénzmentes fizetés előnyeit. A megvásárolt belépőket elegendő telefonon bemutatni, nincs szükség egyéb teendőkre, azonnal felhasználhatóak.” – nyilatkozta Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Ünnepel a Samsung Galaxy Team európai sportolói csapata

Már csak 100 nap, és elkezdődnek a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpia játékok. Ez alkalomból a Samsung, az esemény nemzetközi partnereként bejelenti eddigi legnagyobb létszámú sportolói csapatát. A vállalat idén összesen 57, köztük 44 európai Team Galaxy versenyzőt támogat – olyan sportolókat, akik a játékok során országukat képviselik –, hogy az olimpián is kihozhassák magukból a bennük rejlő lehetőségeket. 

2024. április 19. 15:11

Új szintet léphet az MI-forradalom az adatközpontokban

Együttműködési megállapodást kötött a Schneider Electric és az NVIDIA, a két cég összefogásának köszönhetően megnyílik az út a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásokat még jobban támogató, ugyanakkor energiahatékonyan működő adatközpontok kialakítása előtt. A megállapodás részeként a Schneider Electric leányvállalata, az AVEVA digitális iker platformját összekapcsolják az NVIDIA Omniverse megoldásával, egységes környezetet biztosítva a virtuális szimulációhoz és az együttműködéshez.

2024. április 19. 13:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09