10 kevésbé ismert tény Elon Musk életéről

forrás: Prím Online, 2020. május 7. 09:45

Összegyűjtöttünk 10 olyan dolgot, amit biztosan nem tudtál Elon Maskról. Számunkra is meglepő információkra leltünk.

 

1. Három állampolgársága van: dél-afrikai, kanadai és amerikai.


Muskot a dél-afrikai Pretóriában nevelték fel, mielőtt 17 éves korában Kanadába költözött. Három évvel később az Egyesült Államokba utazott, hogy üzletvitelt és fizikát tanuljon a philadelphiai Pennsylvania Egyetem falai között.

 

2. Kilenc éves korában saját magától tanult meg programozni.

 

Állítólag csak 9 éves volt, amikor megtanította magának a számítógépes programozás alapjait. Három évvel később egy Blastar nevű, űr témájú játékot készített. Még abban az évben 500 dollárért eladta a Blastar kódját egy számítógépes magazinnak. A Blastar továbbra is fellelhető és játszható online.

3. Mindössze két napot töltött a Stanfordon.

 

Miután két – igen, kettő - főiskolai diplomát szerzett a Pennsylvaniai Egyetemen, Kaliforniába költözött, hogy fizikát tanuljon. De mindössze két nap után otthagyta az iskolát, hogy megalapítsa az első cégét, a Zip2-t.

4. Musk inspirálta Tony Stark, vagyis Ironman karakterét.

 

A szuperhős és vállalkozó Tony Stark nem véletlenül hasonlít annyira Muskra. Az őt játszó színész, Robert Downey Jr. állítólag többször is le akart ülni Musk-kal, hogy ihletet merítsen a karaktere számára. Az Iron Man 2 egyes részeit a SpaceX területén forgatták, és maga Musk is feltűnik a filmben.

5. Musk hivatalos Tesla fizetése jóval alacsonyabb, mint bárki gondolná.

 

Az ember azt gondolná Elon Musk legalább egy euromillions főnyereményt visz haza minden hónapban. Teljes kompenzációs csomagja a Tesla részéről azonba kevesebb, mint 40.000 dollár. És állítólag többször megesett már, hogy be sem váltotta a csekkeket. Ugyanakkor a birtokában lévő 35 millió Tesla részvény, valamint a SpaceX és egyéb érdekeltségei miatt szükségtelen aggódni érte.

6. Nagy X-Men rajongó.

 

A Tesla gyár fejlesztése során Musk úgy döntött, hogy az új robotokat X-Men karakterek után nevezi el, köztük Xavier, Iceman, Wolverine, Storm és Colossus. A gyárfejlesztés bejelentésekor a Tesla cég azt írta: „Számunkra ezek a robotok olyanok, mint a szuperhősök, tehát úgy gondoltuk, hogy megérdemelnék a szuperhős neveket.”

7. Éjszakai klubbá alakította a házát az egyetemen.

 

Amikor a Pennsylvaniai Egyetemre járt, Musk és a szobatársa úgy döntött, hogy elmenekül a hallgatói szállásról és egy nagyobb házba költöznek az egyetemen kívül. A bérleti díj fizetése érdekében éjszakai klubbá alakították, amely esténként akár ezer látogatót is képes volt befogadni.

8. A Dungeons & Dragons mestere volt.

 

Fiatal korában Musk unokatestvéreivel Johannesburgba utazott egy Dungeons & Dragons versenyre. Unokatestvére, Peter Rive szerint Musk „hihetetlen képzeletével” és azzal a képességével, hogy az embereket „lenyűgözte és inspirálta” segítette a csapatot a bajnokság megnyerésében.

 

9. Volt olyan, hogy napi 1 dolláros költségvetéssel élt.

 

Amikor megérkezett Észak-Amerikába Musk elhatározta, hogy naponta kevesebbért, mint egy lottó sorsjegy ára vásárol élelmet a szupermarketben. "Hot dog-ot és a narancsot vettem, de egy idő után igazán belefáradsz a hot dog és a narancs evésbe" - magyarázta Musk.



10. Igazi könyvmoly volt.


Musk azt mondta: „A könyvek neveltek fel. Elsősorban a könyvek, aztán a szüleim.” Naponta akár 10 órát is képes volt eltölteni a könyvek felett. Állítólag kilenc éves korára többször is elolvasta a teljes Encyclopedia Britannicát. Később a sci-fi és a fantasy tartoztak a kedvencei közé, köztük a Gyűrűk Ura és Isaac Asimov Alapítvány sorozata.

 

Kép: wikipedia

 

Forrás: LottoPark

Kulcsszavak: Elon Musk

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05