Future City Hackathon 2020

forrás: Prím Online, 2020. február 8. 09:59

2020. február 27-én a TECH EMBASSY és SASMOB jóvoltából megrendezésre kerül a Future City Hackathon a szegedi Szent-Györgyi Albert Agórában, melynek célja a meglévő infrastruktúrából és szolgáltatásokból egy környezetbarát, fenntartható város kialakítása.

Az okos rendszerek egyre nagyobb teret hódítanak a metropoliszok működésében, a jövőben bizonyára elosztott rendszerek és adatvezérelt mechanizmusok irányítják majd a nagyvárosokat szenzorok segítségével. Habár sokakat foglalkoztat az okos városok gondolata, eddig csupán csekély eredmény született a kivitelezésre és megvalósításra. A Future City Hackathon célja ennek tükrében olyan technológiák keresése, melyek lehetővé teszik a zöld, okos városok kialakítását költséghatékonyan, megfizethető áron.

 

A rendezvényre 2020. február 20-ig lehet jelentkezni mindazoknak, akik szakterülettől, életkortól, végzettségtől függetlenül érdeklődnek az okos városok iránt, és a legújabb szenzortechnológia és meglévő városi infrastruktúra felhasználásával készek 2-4 fős csapatokban költséghatékony, kreatív, zseniális, innovatív ötleteikkel olyan technológiát megalkotni, mely fenntarthatóvá és környezetbaráttá teszi városainkat.

 

A Future City Hackathon első három helyezett csapata a mentorokból álló zsűri értékelése, valamint a versenyzők egymás irányába lefolytatott értékelése alapján nyereményekben részesülnek, melyek további lehetőségeket biztosítanak a szakmai fejlődésre és a kapcsolatrendszer kiterjesztésére.

 

 

Első helyezett:

  •  Részvételi lehetőség a Finnországban megrendezett Junction2020-on novemberben, Espooban, az utazási költségek fedezésével
  •  Részvételi lehetőség a Tech Embassy ChaosStack 2020 tavaszi vagy őszi versenyén
  •  A nyertes csapat számára fejenként egy-egy Google Home Hub készülék az ITSHnak köszönhetően

 

Második helyezett:

  •  Részvételi lehetőség Magyarország legnagyobb hackathonján, a Junction x Budapest-en, amit szinten a Tech Embassy szervez
  •  Részvételi lehetőség a ChaosStack 2020 tavaszi vagy őszi versenyén

 

Harmadik helyezett:

  •  Részvételi lehetőség Magyarország legnagyobb hackathonján, a Junction x Budapest-en

 

A verseny alatt a résztvevők rendelkezésére áll majd elsősorban a szükséges adatbázis, melyet kedvükre elemezhetnek és implementálhatnak, a megfelelő technikai támogatás IT szakemberektől és mentoroktól, valamint egész napos networking lehetőség. Az ötletek kidolgozását és tökéletesítését továbbá egy szakmai workshop segíti, mely az IOT megoldásokról, intelligens városokról, a szenzorok alkalmazásáról nyújt tájékoztatást.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36