Teltház az MKB Fintechlab Design Summit 2019-en

forrás: Prím Online, 2019. december 3. 18:38

November 21-én a hazai pénzügyi világ számára értékes eseményre került sor az MKB Fintechlab szervezésében. Az idei évben első alkalommal megrendezett  Fintechlab Design Summit 2019 fókuszában az ügyfélközpontú tervezés állt, amely a legalkalmasabb  eszköz a digitális átálláshoz szükséges gondolkodásmód kialakítására. 

A Fintechlab Design Summit 2019 170 résztvevője a nemzetközi bankvilág olyan ismert szereplőinek képviselőitől tanulhatott, mint a Revolut, az N26, a CHERRISK, a Transferwise, vagy a cseh MONETA Money Bank. 

 

A Fintechlab Design Summit 2019 témái az ügyfélközpontú szolgáltatások kialakítására és az ezekkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatokra épültek. Henrik Hagedorn, az N26 egyik vezetője elmondta, hogy az N26-nál például már felhasználói élményt tükröző UX mérőszámokkal elemzik az ügyfelek elégedettségét. Karol Sadaj, a Revolut lengyelországi vezetője hangsúlyozta, hogy az ügyfélélmény szempontjából kiemelkedően fontos az egyszerű, érthető felhasználói élmény és az ügyfelek viselkedésének mély megértése, ugyanis a digitális világban a bankoknak választ kell tudniuk adni a nagy globális trendek miatt megváltozott ügyfélelvárásokra, mint a mobiltelefon elterjedése vagy az 24/7 elérhetőség.

 

Pereczes János, az MKB Fintechlab ügyvezető igazgatója: "A Design Thinking (tervezői gondolkodásmód) számunkra a működés definiálását jelenti: hogyan definiáljuk egy szervezet működését, hogyan tervezünk meg ügyfélélményt, és hogyan fejlesztünk digitális és fióki szolgáltatásokat. Mint minden szektor, a pénzügyi szektor is az emberekről szól, így a fejlődés azt jelenti, hogy ügyfeleinkre és kollégáinkra koncentrálunk és a technológia előrehaladásával, azt felhasználva valódi értéket teremtünk számukra. Tudatos építkezés zajlik nálunk, amely középpontjában emberek állnak. Azért szerveztük meg a Fintechlab Design Summit 2019-et, hogy a tapasztalatainkat megoszthassuk és elhozzuk a közönség számára a legsikeresebb nemzetközi példákat."

 

Az MKB Fintechlab kiemelten fontosnak találja az edukációt és a következő generációs szakemberek támogatását, így a rendezvényen lehetősége nyílt részt venni a Corvinus és a CEU diákjainak is. 

 

A tervek szerint a rendezvény évente visszatérő formában segíti majd a nemzetközi kapcsolatépítést és együttműködést. Továbbá, az MKB Fintechlab kapcsolódó eseményei és képzési programjai 2020-ban folytatódnak, melyek a tervezői gondolkodással kapcsolatos tudást lesznek hivatottak átadni.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezeket a munkaköröket válthatja ki a magyar cégeknél a mesterséges intelligencia

Az elmúlt években figyelemreméltó fejlődésen ment át a mesterséges intelligencia, ami mára valamilyen formában szinte minden felhasználóhoz eljutott. Persze, ahogy az a nagy technológiai áttörések esetében lenni szokott, az MI megítélése is meglehetősen vegyes, valamint arról is megoszlanak a vélemények, hogy milyen gazdasági következményeket hoz magával és milyen hatással lesz a munkára. 

2024. május 9. 11:27

Új pályázatok segítik a hazai innovációk szellemitulajdon-védelmét

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal vissza nem térítendő támogatás formájában 500 millió forint keretösszeggel hirdet felhívásokat hazai vállalkozások, kutatóhelyek, illetve magánszemélyek számára szellemi alkotásaik levédetésére, elősegítve azok hatékony hasznosulását akár a nemzetközi piacokon is. 

2024. május 9. 09:54

Process Solutions: Mit várnak el a gazdasági vezetők és a cégvezetők a könyvelési szolgáltatójuktól?

A technológiai fejlődés és az üzleti környezet változásaival párhuzamosan a cégvezetők, vállalati döntéshozók elvárásai is folyamatosan változnak. Nemcsak a törvényi megfeleltetéssel kapcsolatos kötelezettségek betartását várják el könyvelőiktől, hanem stratégiai partnerséget és technológiai innovációt is.

2024. május 8. 19:41

Bemutatta legmodernebb újításait a Huawei Dubajban

Legújabb, innovatív viselhető-, audió- és irodai okoseszközeit mutatta be a Huawei a Dubajban rendezett nagyszabású nemzetközi eseményén. 

2024. május 8. 18:02

Telefonunk tárhelye kihat készülékünk működésére

A technológia fejlődésével egyre nagyobb jelentősége van az okostelefonok tárhelyének. Az egyre jobb minőségű képek és videók, a komplex alkalmazások és az MI megoldások mind egyre inkább csak igénylik a tárhelyet. Ugyan a HONOR eszközei kifejezetten magas tárhellyel érkeznek, mi magunk is tehetünk azért, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük.

2024. május 8. 17:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36