Napjaink memóriakártyái

forrás: Prím Online, 2019. október 17. 12:39

Szinte az összes napi használatú elektronikai eszközünk elsődleges vagy másodlagos mentési helyként ezt használja. Gondolunk itt a mobiltelefonra vagy az elektronikus könyvolvasóra, de az MP3 lejátszó és a digitális fényképezőgép sem kivétel. Jellemzően az eszközök nagyobbik része az SD típusú memóriakártyákat alkalmazza. Ezért ki is jelenthetjük, hogy napjaink legjellemzőbb memóriakártya típusa ez.

Memóriakártyák jellemzői

 

Az SD kártyák három méretben érhetőek el. A hagyományos SD után megjelent a microSD, majd már napjainkban jellemzően a miniSD uralja a piacot. A memóriakártyák ugyanúgy csökkentek le méretben, mint ahogy SIM kártyák a telefonokban.

 

A memóriakártyák működésükhöz memóriachipet használnak. A tárolt adatokat elektronikus úton rögzítik. Fő eltérést a kártyák típusaiban, és tárhely méretükben mutatnak. Ezeknek a legfontosabb meghatározóik továbbá a memória nagysága és annak a működési sebessége.

 

SD formátumok

 

A hagyományos sima SD mellett az SDHC és az SDXC kivitelek is forgalomban vannak. Külső megjelenésre mindegyik azonos méretű, tárhely méretükben azonban már jelentős különbségeket mutatnak. A legmodernebb az SDXC megjelölésű, amely már csak exFAT fájlrendszerrel képes együtt dolgozni. A termékleírás ennek a meghatározásában segítséget fog nyújtani.

 

Memóriakártya kiválasztása

 

Új kártya vásárlása esetén vegyük figyelembe a készülék gyártója által szabott kritériumokat, amelyhez a kártyát választjuk. A belső tárhely mérete ebből a szempontból is meghatározó. A gyártó által maximalizált tárhely méretet soha nem lépjük túl, mert a készülék azt már nem lesz képes kezelni.

 

A kártyák sebességét a Speed Class mutatja. Ezt egy szám jelöli, amely MB/másodperces minimális adatátviteli sebességet jelöl meg. Jelenleg a 10-es a leggyorsabb elérhető változat. A maximális adatátviteli sebesség eléréséhez az is szükséges, hogy az eszköz, amely kezeli a kártyát, támogassa a gyors adatátviteli sebességet.

 

A DVDolcson.eu-tól beszerezhető memóriakártyák használata során nagy segítségünkre lehetnek a kártyaolvasók is. Ezek a legmodernebb laptopokban már beépítve is megtalálhatóak, de ha nincs, kis befektetéssel megvalósíthatjuk ezt. A kártyaolvasók eltérő méretű és típusú kártyák olvasására is képesek. 

 

A kártyák mérete, formátuma, tárhely mérete és sebessége mellett érdemes más szempontot is figyelembe venni. Érdemes a már ismert gyártók termékei között kutatnunk. A náluk megtalálható minőségi modellekben nem csalódhatunk.

 

De sajnos a memóriakártyákat is hamisítják, ezért mindig csak megbízható forrásból vásároljunk. Az internetes vásárlás legfőbb előnye, hogy sokat spórolhatunk vele, és kényelmes, mivel otthonunkból intézhetjük, és 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09